Pròxima cita europea a Bassano (2-1)

Hoquei patins

14.03.2009 20:35

El Barça Sorli Discau certifica la seva plaça per a la final de Bassano en derrotar el Valdagno per 2-1. Els de Quim Paüls havien de guanyar els italians. El gol de Borregán, de penal, i el de Panadero han valgut els tres punts.

El bon entès d’hoquei patins, i de l’esport en general, i en concret el públic del Palau, no s’han perdut una cita decisiva. A les grades del Blaugrana s’han aplegat per donar suport el Barça Sorli Discau en 50 minuts, temps en què s’ha jugat l’accés a la Final a Vuit d’aquesta temporada. I amb un coixí d’aquestes característiques, l’equip no ha fallat.

Sense vacil•lar

QM3D3878.jpgEls dos equips han presentat les millors cartes sobre la pista. Amb un esperit altament competitiu, els atacs no han especulat gens. Al minut i mig de l’inici Davide Motaran ha fet lluir Egurrola. El dorsal 2 del Valdgano, Carlos Nicolía, i Osvaldo Raed han ofert un recital de tècnica individual per intimidar el blaugrana. Vallortigara, el porter italià, també ha hagut d'estar concentrat perquè l’assetjament del Barça no s’ha fet esperar.

Al minut 5 de joc, Alberto Borregán ha caigut dins de l’àrea en una acció en què Moratan també ha vist la targeta groga. El capità blaugrana no ha deixat passar la primera oportunitat per agafar avantatge. Amb un xut sec i potent, Beto ha col•locat l’1-0.

No abaixar el ritme

Quim Paüls ha intentat que el ritme de patí no descendís i que els seus homes duguessin el control de la bola. L’entrada de Carlos López i de Lluís Teixidó simultàniament per Sergi Panadero i David Paéz ha estat una rotació per recuperar energia i tornar a sorprendre el rival.

I per poc que Carlitos no connecta una pilota rebotada al pal després d’un llançament de Borregán per posar el 2-0. Lluís Teixidó també l’ha tingut a l’abast. De fet, mig Palau ha hagut d’ofegar el crit perquè la bola no ha superat la barra de la porteria que valida l’acció.

Ara bé, el Valdagno, que ha vist en aquest impàs com s’ha reduït la possessió del joc a la seva pista, no s’ha estat de res. Amb píndoles, mitjançant Nicolía, ha estat temptant el gol.

Gairebé al descans, el jugador argentí del Valdagno ha volgut combinar amb Cocco, penjant una pilota dins de l’àrea, en què el dorsal 7 s’ha hagut de llançar literalment com si fos un porter de futbol per empalar-la. No ho ha aconseguit.

Empat del Valdagno per poc temps

QM3D3831.jpgL’avantatge aconseguit pel Barça ha quedat anul•lat en una acció de falta que Davide Motaran ha convertit en gol. El llançament ha passat per la tanca blaugrana i la pilota ha relliscat per sota d’Egurrola, que havia perdut el control visual de la bola entre les cames dels seus companys.

Però l’alegria transalpina ha durat poc menys de dos minuts, quan Sergi Panadero ha recollit un refús per superar Vallortigara gairebé sense oposició.

Un Barça llançat

El 2-1 ha fet que els blaugranes intentessin evitar ensurts com el de l’empat a un. I tot i que no han pogut materialitzar molts dels intents, les provatures han estat variades. Al contraatac, en triangulació, refusos… el Barça ha buscat el tercer gol com fos.

Malgrat que el partit l’ha acabat controlant el Barça, el neguit ha continuat fins al darrer segon. El Barça ha sabut tenir el cap fred quan ha calgut i ja prepara el viatge cap a Bassano per intentar revalidar el títol europeu.

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 2
TOYOTA MARCANTE VALDAGNO, 1

FC Barcelona Sorli Discau (1+1):
Egurrola, Ordeig, Páez, Panadero (1), Borregán (1) – cinc inicial – Masoliver, Teixidó, López

Toyota Marcante Valdagno (0+1): Vallortigara, Motaran (1), Nicolía, Rigo, Raed – cinc inicial – Cocco,

Gols: 1-0, Borregán (p) (5’); 1-1, Motaran (30’); 2-1, Panadero (31’)

Àrbitres: Afonso i Lameiras (POR)

Incidències: El Barça Sorli Discau ha presentat al públic del Palau Blaugrana la Copa Continental aconseguida a Pamplona el 3 de març contra el Cemex Tenerife.

Assistència: 2.800 espectadors