Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Per un hoquei més entretingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Hoquei patins

27.02.2009 20:07

Per un hoquei més entretingut

Sònia de Alba


Potenciar el joc ofensiu en detriment de les agafades. Donar més protagonisme a la creativitat dels jugadors. Aquestes són les premisses en què s’han basat els organismes internacionals de l’hoquei i el Barça Sorli Discau n’és un dels abanderats.


Tot i que el nou reglament per a les competicions de club d’hoquei patins no s’establirà definitivament fins al començament de la temporada 2009/10, la proximitat del canvi genera una certa expectació. L’objectiu sempre és el de millorar. I el Barça Sorli Discau aposta per la renovació.

“El que s’intenta amb aquestes regles és millorar l’hoquei d’atac. Que l’equip que vol atacar tingui més premi que fins ara i castigar les defenses més dures”, resumeix Quim Paüls, el tècnic del Barça Sorli Discau.

Els canvis

QM3D0764.jpgFaltes més decisives, com assenyalar targeta blava i sancionar l’acció amb falta directa. També entra en joc el ‘power play’, o sigui que l’equip infractor es quedi sense el jugador exclòs sense possibilitat de recanvi durant els dos minuts o fins que el contrari marqui gol. La targeta vermella serà més condicionant, ja que el càstig serà també l’absència d’un jugador durant quatre minuts o fins que el contrari marqui.

També s’inclou el concepte de passivitat, com a l’handbol. I també el d’antijoc. La pilota podrà passar al camp contrari, però no més de cinc segons.

Les creuetes de falta directa desapareixen per posar un punt de falta centrat i, això sí, uns metres avançat. Aquí, el jugador que xuti pot decidir entre fer-ho directament o en moviment. El penal continua al seu lloc i el xutador només podrà fer-ho directament. El porter es mantindrà immòbil fins que no es produeixi el llançament.

Aquestes són, a grans trets, les novetats principals que s’establiran oficialment la temporada que ve, tot i que ja hi ha hagut assajos. “S’ha estudiat bastant i s’han fet moltes proves. Jo confio molt que aquestes proves hagin funcionat i espero que suposi una millora substancial en l’hoquei d’atac, en l’hoquei en general, i en particular en nosaltres”, apunta Paüls assenyalant una de les característiques clares de la filosofia blaugrana.

El paper dels àrbitres

QM3D2230.jpgEl paper de l’estament arbitral pren una importància destacada. Sobretot en els primers mesos d’establiment. “Al final s’està donant més influència als àrbitres sobre el resultat”, comenta un insegur Carlos López sobre la primera fase d’adaptació de les normes. Per a l’argentí, s’hauria de castigar encara més el joc destructiu: “Crec que el que s’hauria de fer és intentar eliminar les agafades amb expulsions”.

“Els àrbitres tindran més transcendència. Però per això cal parlar-ho, que s’entengui bé i que sàpiguen aplicar les regles amb més rigor”, declara  l’entrenador del Barça i també comenta que un dels grans punts a favor és que “les regles estan molt més clares i no són contradictòries, com passa ara”.
Per un hoquei més entretingut
Contra el Blanes, amb tothom
Quim Paüls podrà comptar tota la plantilla per afrontar la 25a jornada de l’OK Lliga contra el Viva Habitat Blanes. Alberto Borregán, absent a Sant Sadurní per unes molèsties a la cuixa, podrà seure a la banqueta. El capità ha anat millorant de la sobrecàrrega muscular que tenia. Finalment, les proves realitzades han descartat qualsevol problema més greu. 

Per la banda del Blanes, Francesc Sucarrats no podrà comptar amb Ramon Benito per acumulació de targetes. Els gironins volen refer-se de la derrota de la setmana passada contra el Sitges, que els deixa situats en la 10a posició.

D’altra banda, el Barça Sorli Discau pretén recuperar el liderat. Tot i dependre del que faci el Vic a la pista del Noia, els blaugranes volen resoldre el seu compromís amb tres punts i després esperar.


Comparteix a

Notícies Hoquei

Temporada 08-09

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana