Repartiment de punts al clàssic (1-1)

Hoquei patins

21.02.2009 14:01

El Barça Sorli Discau ha obtingut un punt de la pista de l’Alnimar Reus Deportiu. En un partit sempre atractiu, l’efecte del gol de Platero a la primera part ha estat anul•lat per Mia Ordeig en començar el segon temps.

El primer equip d’hoquei patins blaugrana se situa amb 55 punts després de 24 jornades. L’Alnimar Reus Deportiu, amb 48. Tots dos equips han donat per bo el repartiment de punts en el gran clàssic de l’OK Lliga.

El Reus-Barça ha ofert moments de molta intensitat, però possiblement ha faltat encert i, a més, s’ha de reconèixer la feina dels dos porters, tant de Guillem Trabal com d’Aitor Egurrola.

Primers intents locals

El matx s’ha obert amb una pilota robada per Negro Páez ,en la mateixa sacada del centre del camp, que ha recordat una mica el gol d’or del Mundialet de Clubs. Per sort, el final ha estat molt diferent, ja que Egurrola ha desviat el xut amb el braç.

Un parell d’accions consecutives de Pedrito Gil i Marc Gual han engrescat el públic que s’ha aplegat al pavelló reusenc. Tot i oferir una bona entrada, la Bombonera no s’ha omplert.

Per part blaugrana, el porter Aitor Egurrola ha estat el més actiu durant els primers 10 minuts de joc. En atac, al Barça Sorli Discau li ha fet falta una mica més de perill.

I aquest s’ha començat a generar segons després. Beto Borregán ha marcat gol, però l’acció s’havia anul•lat prèviament per falta dels blaugranes. Ningú no ha protestat.

L’1-0, de Platero

210209platero_n_Reus24.jpgHa estat després d’aquesta jugada del capità blaugrana, Alberto Borregán, que el Reus ha obert l’electrònic. Tant Beto com la resta dels companys s’han queixat perquè els àrbitres no han xiulat res. En la transició ofensiva, el jove Platero ha estat molt hàbil per superar Egurrola i animar els reusencs.

Tothom s’anima

L’aturada en el joc per temps mort ha fet arrencar el tram final de la primera part amb un ritme en ascens. Amb més ganes que precisió, els dos equips han anat directes a la porteria contrària.

Sergi Panadero ha aconseguit robar una pilota que no ha tingut cap destinatari perquè Jordi García ha tallat la línia de passada cap a David Páez, l’home més ben situat dels blaugranes. A continuació, un contraatac de Marc Gual ha estat avortat per la cama d’Egurrola. Teixidó ha tingut la mala fortuna que la seva passada s’estavellés en els patins de Carlos López, que estava molt ben col•locat per intentar l’empat. El Reus no ha badat i la transició següent ha tornat a fer cridar el públic després que Toni Sánchez combinés amb Marc Gual. Egurrola ha tornat a estar molt encertat

El Barça ha lluitat per arribar al descans amb l’1-1. Lluís Teixidó i Carlos López l’han tingut a l’abast, però Guillem Trabal no ho ha permès.

Mia sorprèn

Però tot just començar el segon temps, Mia Ordeig ha trobat despistada la defensa del Reus. Aprofitant una passada de Miquel Masoliver, que ha creuat per la zona, Ordeig n'ha tingut prou de fer passar la pilota entre el pal i el cos de Trabal en un moment en què el porter ha abaixat la guàrdia.

Gil pren la responsabilitat

Les taules han fet saltar com una molla Pedrito Gil. El pitxitxi del Reus (25 gols dels 81 que duu l’equip a l’OK Lliga) i també del campionat (empatat amb Jordi Adroher del Vic) han estat incisiu i provocador. En tot cas, el marcador ha continuat empatat.

Precisament, ha estat Gil qui ha hagut de marxar de la pista per un cop fortuït a la cara que ha rebut de Sergi Panadero. El blaugrana s’ha adonat del mal i de seguida s'ha anat a disculpar.

Sense Pedrito a la pista, el nivell d’hoquei no ha minvat. En uns instants de molta intensitat, Egurrola ha destorbat per partida doble una acció de Toni Sánchez i Platero. Carlitos López ha corregut per aprofitar la falta de defensors, però el xut ha picat al pal un altre cop.

D’aquesta manera s’ha arribat als 40 minuts de partit. I amb Gil de retorn a la pista. El primer que s’ha interessat per ell ha estat Pana.

Pedrito ha generat una primera acció que Marc Gual no ha pogut culminar.

Al Barça Sorli Discau li ha valgut l’empat i en els últims compassos del gran clàssic en el món de l’hoquei no s’ha volgut arriscar. El Reus també ho ha donat per bo.