Hoquei patins

24.10.2007 23:09

Borregán fa més gran el Barça (2-1)

Carles Cascante

Un gol del capità del FC Barcelona Sorli Discau quan faltaven poc més de dos minuts per acabar el partit ha donat un nova Supercopa a l’equip de Paüls. Els barcelonistes han perdut el partit i han patit de valent, però Egurrola ha estat excepcional.

IMG_2461.jpgEl Reus ha dominat de principi a fi. El Barça, conscient del marcador que portava del partit d’anada, s’ha deixat dominar i ha esperat l’oportunitat a la contra, però el clàssic joc blaugrana de possessions llargues no ha existit aquesta nit. Pedro Gil, Marc Gual i Jordi Molet han estat un malson per a la defensa barcelonista, però una vegada i una altra Egurrola ha desfet el perill. Després del 2-0 aconseguit per Gual, i quan el matx havia entrat en la recta final, el capità Borregán ha marcat un autèntic golàs a la mitja volta que ha significat un nou títol per a l’equip de Quim Paüls. Cal destacar que el públic local ha rebut amb aplaudiments l’ara blaugrana Lluís Teixidó.

Manen els del Baix Camp

IMG_2448.jpgL’equip de Manel Barceló ha sortit com ho havia de fer, és a dir, a guanyar el partit. Els roig-i-negres han gaudit de nombroses ocasions, però ‘El Pop’ Egurrola les ha rebutjat una vegada i una altra. La primera gran ocasió per als locals, però, no ha arribat fins al minut 10, en què el capità Jordi Garcia ha enviat una bola al pal. Abans, Gual i Molet havien creat constant perill sobre la porteria blaugrana. Set minuts després, una nova doble ocasió de Molet i Gual ha trobat el mateix final: Egurrola.

El primer gol reusenc, però, no ha trigat a arribar. En el minut 23, un fort xut de l’exblaugrana José Luis ‘Negro’ Páez ha acabat al fons de la xarxa d’un tapat Egurrola. El jugador argentí ha avançat per la dreta de l’atac del Reus i ha etzibat un potent xut que ha acabat convertint-se en el primer gol de la nit davant del deliri local. El Reus ha tancat el primer temps amb aquest gol a favor, un marcador que els permetia seguir somiant en el segon temps.

El mateix guió a la represa

IMG_2534.jpgEn els primers minuts de la segona part, el guió ha estat idèntic. Els de Manel Barceló dominaven el matx, mentre que el Barça les veia venir i mirava de sorprendre amb alguna contra aïllada de David Páez o Carlitos López. L’asturià Toni Sánchez, però, ha afegit més poder ofensiu a un Reus disposat a marcar el segon i sentenciar la final tornada de la Supercopa d’Espanya. Però Egurrola era omnipresent i ha fet gala dels seus grans dots demostrant que és el millor porter del planeta.

Però amb tantes ocasions, el segon gol del Reus estava més proper que el del Barça. I així ha estat. Després de clares oportunitats de Toni Sánchez i Pedrito Gil als minuts 33 i 34 de partit, i després de començar a veure com Barça estirava línies i generava ocasions mitjançant xuts llunyans d’Ordeig i David Páez, ha arribat el segon gol reusenc, i amb això, el deliri a la grada. Marc Gual ha colat un bon xut a l’escaire de la porteria d’Egurrola que aquest cop poc ha pogut fer (2-0, min. 42).

Variant tàctica que dóna fruits

Amb el 2-0 i amb el Barça contra les cordes, el cos tècnic blaugrana ha optat per endarrerir la posició del davanter més avançat del FC Barcelona Sorli Discau, en ocasions Carlitos i en d’altres David Páez, per fer més mal a la contra i atacar en bloc. La variant tàctica ha començat a donar els seus fruits i ha servit per crear un cert neguit a la parròquia local. Trabal, en un parell d’ocasions, ha hagut de rebutjar el perill davant d’accions de Teixidó i David Páez.

Però quan semblava, ara sí, que el gol del Barça podia arribar, els col·legiats han xiulat un penal a favor del Reus. Faltaven 3 minuts i 48 segons i Marc Gual no ha estat capaç de superar Egurrola. Un minut després, Borregán no ha fallat i ha col•locat la bola a l’escaire de la porteria de Trabal. El xut a dins l’àrea i a la mitja volta del davanter de Cerdanyola ha resultat imparable i el Barça ha situat el 2-1, que al final ha resultat determinant. Al final, nervis i accions dures en un partit que s’ha tancat amb expulsió per doble groga de Carlitos López, però que deixa de nou el sabor de la victòria a les arques blaugranes, que es tornen a endur un gran botí de la capital del Baix Camp.