Hoquei patins

10.06.2008 22:58

Campions de Lliga! (5-2)

Jordi Clos

El FC Barcelona Sorli Discau s’ha proclamat campió de l’OK Lliga en superar l'Alnimar Reus per 5-2 en el cinquè partit de la final del play-off. En un altre duel vibrant, el treball i l’efectivitat blaugrana han decidit.

El Barça s’ha acabat adjudicant un dels play-off pel títol més igualats dels últims temps. Ho ha fet davant d’un Reus poderós, en un partit igual d’intens que els tres anteriors, encara que amb un marcador menys ajustat. Un gol d’Ordeig just abans del descans, quan el resultat era 1-1, i un altre a la represa de David Páez, que significava el 3-1, han facilitat molt el camí dels barcelonistes cap a l’onzena Lliga consecutiva. A les acaballes, Masoliver i Borregán han sentenciat i han convertit el Palau en una festa.

Els candidats ensenyen les cartes

El Barça Sorli Discau ha començat dominador davant d’un Reus amb molta pólvora atacant. De fet, la primera ocasió del duel ha estat per al conjunt roig-i-negre, amb un tret de 'Negro' Páez desviat per Egurrola. Els visitants han deixat clar des del principi que els llançaments exteriors serien la seva arma principal. En canvi, els de Paüls desenvolupaven un joc més combinatiu, culminat moltes vegades amb accions brillants dels davanters.

David Páez trenca el gel i el Reus reacciona

Superat el tempteig inicial, David Páez ha avançat el Barça en aprofitar un rebuig de Guillem Trabal (min 9). El gol ha fet reaccionar el Reus i ha començat a pressionar amb insistència els dominis culers. El primer avís ha estat una falta al pal de Toni Sánchez. Quim Paüls s’ha vist obligat a demanar un temps mort per evitar disgustos abans del descans, però no ho ha aconseguit. Al minut 21, 'Negro' Paez marcava en finalitzar un excel·lent contraatac conduït per Gual i Sánchez.

El gol psicològic

QM3D7610.jpgCom havia passat anteriorment, el gol ha esperonat el rival, en aquest cas el Barça. Així, a falta de 33 segons per a la mitja part, Mia Ordeig, amb un llançament llunyà, ha clavat la bola al fons de la xarxa. Només l’entrada dels jugadors als vestidors ha refredat una mica uns ànims que s’havien escalfat molt en els últims instants del període.

Segon temps frenètic

La treva ha durat fins a la represa. D’entrada, penal fallat per Pedrito Gil i la resposta d’Ordeig, al pal. Al minut 30, el ‘7’ blaugrana ha liderat l’acció que David Páez ha transformat en el tercer. El 3-1 ha acabat de trencar el partit, un fet que no interessava gens al Barça. El Reus s’ha abocat a l’atac, deixant més espais al rival i la possibilitat de contraatacar amb perill. Els porters han esdevingut els grans protagonistes en evitar noves variacions en el marcador.

Egurrola, un mur

Tres exclusions han complicat la vida als de Paüls, que seguien comptant amb un Egurrola extraordinari. El porter ha aguantat l’equip quan el Reus més ho intentava i Masoliver ha sentenciat amb un penal a sis minuts de la conclusió. Els del Baix Camp s’han volgut tornar a posar dins el partit amb un gol immediat de Caldú que els ha refermat a lluitar fins al final. L’experiència dels jugadors del Barça Sorli Discau i el suport de l’afició han estat clau per no cedir més terreny. La incertesa s’ha esvaït definitivament quan Borregán ha signat el 5-2. L’èxit ha fet esclatar un Palau que afegeix aquest títol a la Lliga Europea assolida fa un mes.