Hoquei patins

06.06.2008 23:02

Diumenge: Victòria obligada (5-4)

Verònica Díez

El Barça Sorli Discau ha caigut a la pista del Reus després d’arribar al final del temps reglamentari amb empat a 3 i després jugar una pròrroga en què no s'ha mogut el marcador. Els blaugranes han perdut a la tanda de penals.

Els homes de Quim Paüls no s'han rendit en cap moment. La primera part s'ha tancat amb un 2 a 0 en contra. Els deu primers minuts del segon període han estat vitals per als barcelonistes. Páez i Ordeig han empatat l'enfrontament. Pedro Gil ha tornat a avançar el Reus, però Páez ha tornat a ser vital per al Barça i ha marcat el 3 a 3. Després d'una pròrroga més que intensa, però estèril quant a gols, s'ha arribat a la tanda de penals, en què Trabal ha salvat el Reus de caure a La Bombonera.

Igualtat i tranquil·litat per a ambdues parts

Tant l’Alnimar Reus Deportiu com el FC Barcelona Sorli Discau han mostrat una gran tranquil·litat en el joc. Per contra, l'ambient a La Bombonera ha estat de màxima tensió. L'afició local ha animat fins a la sacietat el seu equip. Aquesta tranquil·litat ha dut els dos conjunts a fer un millor joc i gairebé sense errades.

Reus i Barça han arribat a l'àrea contrària en un gran nombre d'ocasions. La primera gran oportunitat de gol per als blaugranes ha arribat al minut quatre. Gual ha agafat Teixidó, que ha caigut a terra, i els col·legiats han xiulat penal a favor de conjunt barcelonista. Borregán ha estat l'encarregat de llançar-lo, però la bola ha sortit fora. David Páez també ho ha intentat uns minuts després, però no hi ha hagut sort.

L'actuació més clara per als de Manel Barceló, però, ha estat al minut 11. Jordi García ha estat hàbil i s'ha desmarcat, de tal forma que s'ha quedat sol davant Egurrola. El porter blaugrana ha aturat el llançament. Masoliver i Borregán han buscat el gol tres minuts després, però la bola d'aquest últim ha acabat al pal.

Cinc minuts maleïts

Després d'intentar-ho amb un penal de Caldú i de dos pals, han arribat els gols de l’equip de Manel Barceló. La combinació Pedrito Gil-Marc Gual ha estat letal per al Barça. Una contra del primer ha donat lloc al gol del Reus, gràcies a Gual al minut 21 de partit. A un minut per finalitzar el primer període els dos jugadors han tornat a protagonitzar una altra jugada de gol. Amb el 2 a 0 al marcador els dos equips han marxat al descans.

Deu minuts i el 2 a 2

A la represa, tot i que el Reus ha sortit fort, el Barça ha aconseguit capgirar la situació. Al minut cinc de la segona meitat el Barça Sorli Discau ha aprofitat un contracop per obrir el seu marcador. Carlitos López ha deixat en safata el primer gol blaugrana a David Páez, que ha estat l'encarregat de fer el 2 a 1. El mateix Carlitos López ha tornat a fer l'assistència del segon gol. Aquesta vegada ha estat per a Mia Ordeig, que ha sortit a la pista malgrat que encara no està del tot recuperat de la lesió muscular. Al minut 10 Ordeig ha posat el marcador en 2 a 2. Abans de l'empat s'han viscut moments d'autèntica tensió. Tant és així que Sergi Macià, segon entrenador del combinat blaugrana, ha estat expulsat per fer un gest al col·legiat. Páez també ha rebut una targeta blava després de dues faltes en l'acció defensiva. L'argentí es col·loca d'aquesta manera a una targeta blava de la suspensió, de la mateixa manera que Toni Sánchez, que també ha vist una blava.

reus_barxa_2.jpgLa intensitat en els atacs i la duresa defensiva ha marcat la dinàmica de l'enfrontament. Així, Masoliver ha rebut una targeta groga. Malgrat això, Quim Paüls ha decidit deixar-lo a pista, tot i que està a només una groga de ser sancionat sense jugar el quart partit.

Vist i no vist

Quan semblava que s'arribaria al final del partit amb empat, Pedrito Gil ha fulminat Egurrola amb un potentíssim llançament des del mig camp. Però els de Quim Paüls no han donat el matx per perdut i quan només faltava un minut i mig per al final David Paéz ha sorprès Trabal i ha tornat a posar el marcador en taules. Amb això, els blaugranes ha forçat la pròrroga.

Trabal salva el Reus

A la pròrroga s'han vist dos grans equips lluitant pel gol en cadascuna de les seves jugades. Borregán ha tingut l'ocasió més clara, però no ha pogut aprofitar-la. Els minuts han passat i el marcador seguia 3 a 3. Amb això s'ha hagut d'utilitzar l'últim recurs: els penals. Páez, Masoliver, Carlitos López, Mia Ordeig i Alberto Borregán han estat els encarregats de llançar per part del Barça Sorli Discau. L'únic que ha marcat ha estat Carlitos López, que s'ha inventat un gol espectacular per l'escaire esquerre de Trabal. Masoliver, que havia marcat, s'ha confós amb el xiulet d'un afeccionat i ha hagut de repetir la pena màxima que, en segona instància, ha fallat. Trabal ha aturat el seu segon llançament i el de la resta dels seus companys. El porter del Reus ha estat determinant en aquesta fase final del matx.

LA FITXA
ALNIMAR REUS DEPORTIU, 3 (5)
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3 (4)

Alnimar Reus Deportiu (2+1+2): García, Cardú, ‘Negro’ Páez, Gual (2), Trabal -cinc inicial-, Toni Sáchez, Gil (2) i Molet (1).

FC Barcelona Sorli Discau (0+3+1): Egurrola, Teixidó, Borregán, Páez (2), Masoliver -cinc inicial-, Ordeig (1) i López (1).

Gols: 1-0, Gual (min. 21); 2-0, Gual (min. 23); 2-1, Páez (min. 30); 2-2, Ordeig (min. 35); 3-2, Gil (min. 47); 3-3, Páez (min. 48); 4-3, Molet (penals); 4-4, López (penals), 5-4, Gil (penals).

Àrbitres: García i Sandoval.