Hoquei patins

15.05.2008 22:38

Ressaca amarga (3-5)

Carles Cascante

El Barça Sorli Discau ha perdut el primer partit del play-off de semifinals de l’OK Lliga. A les baixes de Panadero i López s'hi han sumat les de Páez i Ordeig. Massa contratemps davant un Noia en plena forma que ha situat el 0-1 en l’eliminatòria.

Sorpresa a mitges. Així es podria catalogar el triomf d’un Noia que ha sabut aprofitar a la perfecció les circumstàncies adverses amb què afrontava el Barça Sorli Discau aquest partit. A les baixes ja conegudes de Panadero i López, al llarg del primer temps s'hi han afegit les lesions de David Páez –que malgrat tot ha jugat sis minuts a la segona part– i de Mia Ordeig –lesió muscular més greu. El cos tècnic del Barça ha hagut de tirar dels júniors, i la veritat és que n'ha obtingut bon resultat, ja que tant Cristian Rodríguez com Gerard Vergés han marcat dos grans gols que, malauradament, no han servit per guanyar el primer partit.

Gol matiner del Noia

El primer partit del play-off de semifinals de l’OK Lliga ha estat com es preveia: molt igualat. Les importants baixes de Panadero –lesionat– i de Carlitos López –sancionat– han marcat un matx en què ha destacat el gol inicial de Cabestany i les nombroses intervencions del porter visitant, Luis Gil. Abans de l’inici del matx, però, cal destacar també el passadís que el Noia ha fet al campió d’Europa.

Als cinc minuts ha arribat el primer gol del partit. Un xut llunyà de Guillem Cabestany pràcticament des del seu propi camp ha situat el 0-1 per als de la capital del cava. Egurrola, tapat, s’ha vist sorprès per aquest primer llançament amb perill dels de Sant Sadurní. La intensitat s’ha apoderat dels minuts posteriors al 0-1.

Més contratemps

QM3D0716.jpgI és que el gol dels de Ferran López ha obligat el Barça a estirar línies i a generar més perill sobre la porteria d’un inspirat Luis Gil. Però, per si no tenia prou contratemps, Quim Paüls ha hagut de veure com Mia Ordeig, amb un cop a la cama esquerra, havia d’abandonar la pista momentàniament després de rebre un fort cop. Poc després, a 14 minuts per al descans, David Páez, amb un fort cop al genoll dret, també ha hagut de deixar el seu lloc al júnior Gerard Vergés. Les anades i vingudes eren la constant d’aquest bonic matx i Borregán primer i, posteriorment, Cabestany, s’han topat amb els pals.

A més, el Noia ha aconseguit eixamplar distàncies amb el 0-2, obra del jugador cedit pel Barça Josep Maria Selva, a sis minuts per arribar al descans. Però Borregán no estava disposat a llançar la tovallola i ha sabut escurçar distàncies gràcies a un bon xut de cullera a poc menys de tres minuts per arribar al final dels primers 25 minuts reglamentaris (1-2).

Cristian, d’inici

QM3D0757.jpgA la represa, Quim Paüls ha hagut de fer front a les baixes que s’han sumat a les ja conegudes de Panadero i López. Així, sense el concurs d’Ordeig i Páez en bona part de la segona part, el cos tècnic del Barça Sorli Discau ha optat per donar entrada d’inici al també júnior Cristian Rodríguez. Als sis minuts de la segona meitat Miquel Masoliver ha gaudit d’una gran oportunitat per empatar el matx. Una falta comesa sobre Borregán ha estat assenyalada com a directa pel col·legiat Alemany davant la indignació visitant. L’osonenc, però, ha tractat de superar Luis Gil amb un ganxo, però el porter del Noia ha rebutjat molt bé el perill. Als 34 minuts la tenacitat blaugrana ha donat els seus fruits amb un gran gol del jove Cristian després d’una gran passada de Lluís Teixidó. Han estat, sens dubte, els millors minuts de joc del Barça Sorli Discau.

Varias, de penal

El Noia Freixenet ha tornat a posar-se al davant en el marcador gràcies a un gol de penal del capità Varias al minut 41. Un minut després Selva ha posat les coses encara més difícils als barcelonistes marcant el 2-4. Sense més pólvora a la banqueta, David Páez, després de xerrar amb el cos tècnic, ha volgut provar el últims minuts del matx forçant la màquina.

Ja al tram final Xavi Brich ha marcat el 5-2 i Gerard Vergés, amb un autèntic golàs, ha retallat distàncies quan ja no quedava temps material per a la remuntada.
FCB SORLI DISCAU, 3
NOIA FREIXENET, 5

FCB Sorli Discau: Egurrola, Páez, Teixidó, Ordeig, Borregán (1) –cinc inicial-, Masoliver, Vergés (1), Rodríguez (1).

Noia Freixenet: Gil, Feixas, Varias (1), Cabestany (1), Brich (1) –cinc inicial-, Mitjans, Selva (2), Esteva.

Gols: 0-1, Cabestany (min. 5); 0-2, Selva (min. 19); 1-2, Borregán (min. 22); 2-2, Cristian (min. 34); 2-3, Varias (min. 39, de penal); 2-4, Selva (min. 40). 2-5, Brich (min. 47); 3-5, Vergés (min. 49).

Àrbitres: Vidal i Alemany