Hoquei patins

11.05.2008 19:06

La Lliga Europea es queda a casa (2-5)

Vanessa Forns

El FC Barcelona Sorli Discau ha revalidat el títol de campió d’Europa després de superar l’Alnimar Reus Deportiu amb contundència al Palau Blaugrana per un resultat de 2-5. D’aquesta manera, la màxima competició continental s’ha quedat a casa.

Per segon any consecutiu el conjunt que entrena Quim Paüls ha aixecat el trofeu que l’acredita com a campió de la Lliga Europea d’hoquei patins. I ho ha fet de la millor manera possible: a casa i amb el suport incondicional de la seva afició, que en el tram final del partit ha convertit el Palau Blaugrana en una autèntica festa. Amb aquesta victòria la secció de l’hoquei rodat del FC Barcelona afegeix al seu palmarès la que ja és la seva divuitena Copa d’Europa, la segona Lliga Europea des que Quim Paüls dirigeix la banqueta blaugrana.

Gol matiner

QM3D7688.jpgCom tots els enfrontaments que es produeixen entre el FC Barcelona i el Reus, el ritme del partit ha estat trepidant d’inici. Mentre el conjunt dirigit per Quim Paüls gaudia de llargues possessions de bola el de Manel Barceló donava els primers ensurts de cara a porta. Però ha estat el FC Barcelona Sorli Discau, mitjançant Lluís Teixidó, el que s’ha avançat en el marcador quan només havien transcorregut cinc minuts del partit. L’exjugador del Reus ha sorprès Guillem Trabal amb un llançament molt potent des del mig del camp.

El Reus espera el contraatac

El gol de Teixidó ha trencat per complet el respecte inicial entre els dos conjunts, que a partir de llavors han intensificat les seves accions ofensives protagonitzant diverses anades i vingudes sobre el parquet del Palau Blaugrana. Amb tot, era el Barça Sorli Discau el que duia el ritme del partit, mentre que el Reus, per la seva part, es dedicava a esperar el contraatac, la qual cosa obligava l’equip amfitrió a estar molt atent en defensa.

Rematades perilloses

QM3D7798.jpgFruit d’aquestes sortides a la contra el conjunt dirigit per Manel Barceló ha obligat Egurrola a lluir-se amb rematades com les de Caldú i Gual, al minut 12, o una altra de Jordi Garcia, al 13. Semblava que, de mica en mica, el conjunt reusenc es treia de sobre el domini abassegador del seu rival. Al 16 l’àrbitre ha xiulat penal per una falta de Borregán sobre Caldú. José Luis Páez veia com Egurrola aturava el seu xut en dues ocasions, ja que l’àrbitre li ha fet repetir el llançament.

1-2 al descans

QM3D8340.jpgEn una acció afortunada el Reus Deportiu posava la igualtat en el marcador després que Toni Sánchez, al minut 17 del matx, sorprengués el porter barcelonista per darrere la porteria. Després de diverses ocasions per a ambdues parts, el FC Barcelona Sorli Discau pujava el segon al seu compte golejador després que David Páez, al 22, recollís una bola morta dins l’àrea i superés Guillem Trabal. Al 23 Masoliver no aconseguia transformar una falta directa. Amb el 1-2 s’arribava al descans.

A la represa tant el Barça com el Reus es mostraven prudents pel que fa al seu ritme de joc. Després de diverses accions a les dues àrees l’equip de Manel Barceló ha disposat d’un llançament de falta directa al minut 31 després que Borregán fes falta sobre Pedro Gil. El mateix jugador ha executat l’acció i, tot i que la bola s’ha estavellat contra l’interior d’un dels pals de la porteria d’Egurrola, els àrbitres no han validat la jugada.

Efectivitat màxima de Carlitos López

QM3D7822.jpgQuan havien transcorregut deu minuts de la segona meitat Borregán forçava un penal que Carlitos López ha transformat magistralment i que començava a encarrilar la victòria del FC Barcelona Sorli Discau. Amb el 1-3 al marcador el Reus es veia obligat a buscar una reacció ràpida. El Barça, en canvi, havia de mantenir el plantejament de partit seriós que havia demostrat en tot moment.

Teixidó i Borregán deixen el partit vist per sentència

Amb l’avantatge de dos gols en el marcador el conjunt que entrena Quim Paüls es movia amb total comoditat sobre el parquet del Palau Blaugrana. Així, al minut 39, l’autor del primer gol barcelonista, Lluís Teixidó, feia, amb un xut col•locat a l’escaire de la porteria del Trabal, un quart gol que deixava les coses molt de cara per al seu equip. Sense gaire temps per recuperar-se, el Reus ha vist com el seu rival, mitjançant Borregán, anotava el cinquè després d’una jugada individual de gran habilitat.

Egurrola, infal•lible

QM3D8188.jpgJa al 44 l’exblaugrana José Luis ‘El Negro’ Páez maquillava el resultat després d’aprofitar un bon contraatac conduït amb Toni Sánchez. En només dos minuts l’equip que entrena Manel Barceló ha disposat de dos llançaments de penal per intentar escurçar les distàncies. Ni Toni Sánchez, al 45, ni Pedro Gil, al 46, han aconseguit superar Aitor Egurrola. No hi ha hagut temps per res més. Després d’un tram de partit sense gaire intensitat i amb el Palau Blaugrana convertit en una autèntica festa, el FC Barcelona Sorli Discau s’ha proclamat campió d’Europa.

LA FITXA
ALNIMAR REUS DEPORTIU, 2
FCB SORLI DISCAU, 5

Alnimar Reus Deportiu (1+1): Trabal, Jordi Garcia, Marc Gual, Pedro Gil, José Luis Páez —cinc inicial—, Xavier Caldú, Toni Sánchez, Jordi Molet

FC Barcelona Sorli Discau (2+3): Egurrola, Ordeig, David Páez, Teixidó, Borregán —cinc inicial—, Masoliver, Carlos López

Gols: 0-1, Lluís Teixidó (min. 5); 1-1, Toni Sánchez (min. 17); 1-2, David Páez (min. 22); 1-3, Carlos López (min. 35); 1-4, Lluís Teixidó (min. 39); 1-5, Borregán (min. 41), 2-5, José Luis Páez (min. 44)

Àrbitres: Lamela i Carvelho