Hoquei patins

10.05.2008 21:18

El Barça serà a la “seva” Final a Quatre (1-2)

Vanessa Forns

El FC Barcelona Sorli Discau s'ha classificat per al partit decisiu de la Final a Quatre de la Lliga Europea després de superar el Vic per 1-2. A la final, el conjunt blaugrana es veurà les cares amb el Reus Deportiu.

El conjunt que entrena Quim Paüls lluitarà aquest diumenge, a partir de les cinc de la tarda, per aconseguir la que seria la divuitena Lliga Europea de la secció d’hoquei patins del Barça. El vigent campió de la màxima competició continental, malgrat dominar bona part del partit, ha hagut de lluitar de valent i fins a l’últim minut per superar un Roncato Patí Vic que no li ha posat les coses gens fàcils. Només el Reus separa ja el FC Barcelona Sorli Discau, l’organitzador d’aquesta Final a Quatre, de la possibilitat de revalidar el títol.

Domini blaugrana

Tal com correspon a una semifinal de la Final a Quatre de la màxima competició continental, tant el FC Barcelona Sorli Discau com el Roncato Patí Vic han saltat a la pista del Palau Blaugrana amb la màxima concentració i disposats a mantenir un elevat ritme de joc.

En un inici de matx molt dinàmic, ha estat Alberto Borregán, sempre desequilibrant, qui ha disposat de la primera oportunitat per avançar el seu equip en el marcador i ha fet lluir-se el porter del Roncato Patí Vic, Sergi Fernández. Mentre que el Barça Sorli Discau arribava a porteria cada cop que tenia la bola, l’equip de Ferran Pujalte provava a penjar boles al punt de penal. Per part del Roncato Patí Vic, era Josep Maria Roca qui més perill portava a la porteria defensada per Aitor Egurrola, que ha protagonitzat grans intervencions.

Ordeig no falla

QM3D6855.jpgDesprés de nombroses ocasions de gol, el FC Barcelona Sorli Discau aconseguia avançar-se en el marcador mitjançant un gol de Mia Ordeig al minut 10 del partit. El ‘7’ barcelonista ha aprofitat a la perfecció un refús de Sergi Fernández per enviar la bola al fons de la xarxa.

Precisament el porter del Vic, que havia estat dubte fins a última hora a causa d’uns problemes als isquiotibials, començava a ressentir-se d’aquesta lesió al minut 17 del partit. Només tres minuts més tard Sergi Fernández, abatut, es veia obligat a demanar el canvi. Víctor Agramunt ha ocupat el seu lloc sota els pals.

Dues boles al pal

Cal destacar també com, al llarg del minut 19, el conjunt dirigit per Quim Paüls ha disposat de dues ocasions consecutives per ampliar les distàncies en el marcador, a càrrec de Lluís Teixidó i de Carlitos López. Totes dues, però, s’han estavellat al pal. Els minuts anaven transcorrent i, mentre que al Vic li faltava circulació de la bola, el Barça Sorli Discau, amb el gol a favor, se sentia molt còmode sobre la pista. Quan només mancaven tres minuts per al descans, Sergi Panadero ha hagut de retirar-se de la pista per un cop rebut a l’espatlla dreta. La segona meitat es prometia molt disputada.

El partit, obert i molt viu

A l’inici de la represa el partit continuava amb una tònica similar a la de la primera part, és a dir, amb llargues possessions i les millors ocasions per al Barça Sorli Discau. Així, al 28, David Páez enviava la tercera bola de la tarda al pal de la porteria del Roncato Patí Vic. El partit, amb constants anades i vingudes, es mantenia obert i molt viu.

QM3D6894.jpgA mesura que transcorrien els minuts l’equip dirigit per Ferran Pujalte pressionava amb més intensitat. De tota manera, i després de diversos intents per ampliar la distància en el marcador, ‘Beto’ Borregán, en una contra molt perillosa, ha estat a punt d’aconseguir el segon gol del seu equip (minut 36). La bola, però, s’ha estavellat contra la careta de Víctor Agramunt.

A onze minuts per al final del partit Aitor Egurrola evitava l’empat amb una intervenció providencial en un llançament de Borja López. Malgrat la seva insistència en atac, el Barça Sorli Discau no acabava d’aconseguir el gol de la tranquil•litat.

Marc Torra aconsegueix el gol de l’empat

En una jugada d’habilitat, Marc Torra empatava el partit a un gol al minut 43. El jugador del Vic aprofitava un refús d’Egurrola a un primer llançament seu de penal per batre el porter barcelonista amb una bola elevada. Ha estat a partir de llavors que els blaugranes han començat a sentir certa pressió.

Carlitos López, oportú

QM3D7368.jpgPerò el vigent campió no s’ha arronsat i, a només dos minuts per al final, ha aconseguit la classificació per al partit més decisiu d’aquesta Final a Quatre amb un gol oportunista de Carlitos López. Només una última ocasió de Titi Roca ha posat l’ai al cor a la nombrosa afició que ha assistit aquest dissabte al Palau Blaugrana per gaudir de tot l’espectacle de l’hoquei rodat.

LA FITXA
RONCATO PATÍ VIC, 1
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 2

Roncato Patí Vic (0+1): Sergi Fernández, Bancells, Josep Maria Roca, Borja López, Marc Torra —cinc inicial—, Jordi Adroher, Víctor Agramunt, Jordi Carbó.

FC Barcelona Sorli Discau (1+1): Egurrola, Mia Ordeig (1), Panadero, David Páez, Borregán —cinc inicial—, C. López, Teixidó, Masoliver.

Gols: 1-0, Mia Ordeig (min. 10); 1-1, Marc Torra (min. 43); 2-1, Carlos López (min. 48).

Àrbitres: Fermi i Bisacco.