Hoquei patins

10.05.2008 19:15

El Reus Deportiu, el primer finalista (1-2)

Pere Marcé

Després d’un inici marcat pel respecte, un minut boig dels equips ha permès veure els dos únics gols del temps reglamentari (1-1). En el temps extra, un gol d’or de Caldú ha classificat el Reus per a la final de la Lliga Europea.

El Reus Deportiu s’ha classificat per primera vegada per a la final d’una Lliga Europea des que aquesta es decideix en una fase final amb quatre equips i un format de semifinals i final. Els reusencs, que s’enfrontaran al Barça Sorli Discau que ha superat el Club Patí Vic en la segona semifinal (1-2), intentaran assolir la setena Copa d’Europa de la seva història.

Respecte inicial

Tots dos conjunts han iniciat el partit amb un gran respecte mutu i fent prevaler el control defensiu sobre els riscos per aconseguir obrir el marcador. Tot i una ocasió inicial del ‘Negro’ Páez, el conjunt gallec ha estat el primer que ha posat a prova el porter Trabal. Les ocasions de Lamas i Pablo Álvarez, però, han trobat resposta en el porter reusenc.

Tots dos equips han optat per realitzar llargues possessions de pilota a l’espera d’una oportunitat aïllada o d’un descuit de la defensa rival. La primera gran ocasió del partit ha arribat al minut 11, després d’un penal provocat pel jugador del Liceo Reinaldo García. Payero ha estat l’encarregat d’executar la pena màxima, però Trabal ha respost aturant-lo. Després ha estat Caldú, amb una gran jugada, el que ha estat a punt d’inaugurar el caseller dels del Baix Camp.

Dos gols en un minut

QM3D6302.jpgDesprés d’uns minuts d’impàs en què cap dels dos conjunts exposava més del necessari, un error defensiu dels roig-i-negres ha permès que Payero, que uns minuts abans havia errat un penal, obrís el marcador per al conjunt gallec (min. 20). L’alegria dels homes de José Querido no ha durat gaire ja que un minut després ha estat Toni Sánchez, amb un fort xut de mitjana distància, el que ha posat les taules a l’electrònic (min. 21).

Després de viure uns minuts de bogeria, els dos conjunts han tornat a imposar un ritme més pausat amb llargues circulacions de pilota. L’empat s’han mantingut fins arribar al temps de descans a l’espera de la disputa dels segons 25 minuts.

Impuls reusenc

QM3D6239.jpgLa segona part ha començat amb el Reus Deportiu abocat a l’atac i imposant un ritme frenètic. En només dos minuts, les ocasions de Toni Sánchez, Gil i Molet han posat contra les cordes el conjunt gallec. Tot i l’allau inicial del Reus, el Liceo ha sabut refer-se i Pedro Alves ha estavellat un potent xut al pal de la porteria defensada per Guillem Trabal.

L’ocasió dels gallecs ha servit per frenar la sortida del conjunt de Manel Barceló i ha obert un nou període amb predomini de les possessions llargues, amb un ritme més feixuc i sense clares ocasions.

Després d’un gol del roig-i-negre Garcia que no ha pujat al marcador perquè un dels col•legiats ha fet sonar el seu xiulet uns instants abans, el Reus Deportiu ha agafat el domini del partit, amb un Liceo que s’ha mantingut ferm en defensa a l’espera d’aprofitar alguna ocasió aïllada.

El Liceo, a punt

QM3D6443.jpgEl quadre gallec ha revertit el domini del Reus Deportiu i ha disposat de les millors ocasions en el tram final del temps reglamentari. Primer ha estat Lamas, amb una magnífica jugada que ha acabat amb un xut al pal. Quan faltaven dos minuts, un penal provocat de nou per Reinaldo García ha permès als gallecs gaudir d’una ocasió immillorable per sentenciar les semifinals. El xut de Gende, però, l’ha aturat el porter Trabal.

Gol d’or de Caldú

A només tres minuts per acabar la primera part de la pròrroga, un gol d’or del reusenc Xavi Caldú ha sentenciat la primera semifinal i ha obert les portes de la final al conjunt entrenat per Manel Barceló.