Hoquei patins

24.04.2008 23:26

El primer, suat i treballat (5-4)

Carles Cascante

El Barça Sorli Discau s’ha adjudicat el primer partit de la sèrie dels quarts de final del play-off al títol de l’OK Lliga. Els homes de Quim Paüls s’han imposat per un ajustat 5-4 a un valent Igualada que ha tingut en Bargalló el seu millor home.

Els play-off al títol de Lliga han començat de la millor manera, amb gols i espectacle. Aquesta és la lectura més positiva. D'altra banda, però, s’ha hagut de treballar de valent per tirar endavant un partit que ha estat empatat fins a tres ocasions per un Proinosa Igualada que ha jugat de tu a tu a un Barça que s’ha mostrat una mica fràgil a nivell defensiu. Pel que fa a la zona ofensiva, els blaugranes han fregat un bon nivell, i amb gols de Páez, Borregán, Carlitos i Panadero, en dues ocasions, han sabut posar fil a l’agulla en aquest important primer partit dels quarts de final del play-off al títol. Malgrat això, l’Igualada ha jugat molt bé i ha tingut un Jordi Bargalló excels –autor de quatre gols-.

Un 2 a 1 amb emoció

QM3D0764.jpgLa primera meitat ha estat marcada per l’emoció. Malgrat que el FC Barcelona Sorli Discau s’havia avançat en el marcador amb dos gols, obra de David Páez en el minut 12 i del capità Alberto Borregán, en el 18, l’Igualada ja havia mostrat les seves credencials en les primeres arribades sobre la porteria d'Aitor Egurrola. Un pal de Jordi Bargalló en el minut 2 i un travesser de David Cáceres en el 4 eren motius suficients per tenir-los presents de cara als futurs minuts. El Barça també ha gaudit d’un tir al travesser després que Borregán fallés un penal en el minut 8.

Gols i targetes a dojo

A la represa, el partit s’ha animat de valent. S’ha animat en tots els sentits, des de l’àmbit dels col·legiats fins a l’àmbit dels gols que, al cap i a la fi, són la salsa de molts esports. Als quatre minuts de la segona meitat, l’Igualada ha empatat de penal. Bargalló ha batut Egurrola amb un xut centrat i sec. Quim Paüls s’ha vist obligat a donar entrada a un home que havia estat dubte fins a darrera hora: Miquel Masoliver. Amb la consistència de l’exjugador del CP Vic, el tècnic blaugrana tractava de cercar solucions davant alguna badada defensiva puntual, però l’Igualada ha continuat fidel a un estil valent.

QM3D0802.jpgAmb la presència en pista de Carlitos López, però, el Barça Sorli Discau s’ha tornat a avançar (3-2, min. 32), però l’Igualada, com no podia ser d’una altra manera, ha tornat a establir l’empat (3-3, min. 33). A partir d’aquí ha començat el concert de targetes a càrrec de la parella de col·legiats De la Hera i Sanz. Edu Fernández i Borregán han estat exclosos per doble groga, posteriorment Carlitos i a poc d’acabar, a un minut per al final, Borregán ha vist la vermella. En tot aquest tram, a més, els gols han continuat caient d’un bàndol i de l'altre. Panadero ha situat el 4-3 i poc després, una altra vegada Jordi Bargalló empatava el matx (4-4, min. 41).

Fernández ho té a les seves mans

A 9 minuts i 38 segons per al final, el Proinosa Igualada ha tingut la millor ocasió per crear més incertesa entre la parròquia blaugrana, però l’exjugador del Barça Eduard Fernández no ha sabut aprofitar una pena màxima i ha enviat la bola fora. A poc menys de set minuts per al final, Sergi Panadero ha tornat a posar el Barça Sorli Discau per davant en el marcador i ara sí que seria la definitiva. En el tram final del partit, els jugadors i cos tècnic de l’Igualada han reclamat una possible falta directa al seu favor que els col·legiats no han xiulat. El proper partit es jugarà aquest dissabte a dos quarts de cinc de la tarda.

LA FITXA
FCB SORLI DISCAU, 5
PROINOSA IGUALADA, 4

FCB Sorli Discau (2+3): Egurrola, Ordeig, Páez (1), Panadero (2), Borregán (1) –cinc inicial-, Masoliver, López (1) i Teixidó.

Proinosa Igualada (1+3): Oriol Bargalló, Montferri, Fernández, Jordi Bargalló (4), Cáceres –cinc inicial-, Navarro i Baliu.

Gols: 1-0, Páez (min. 12); 2-0, Borregán (min. 18); 2-1, Bargalló (min. 21); 2-2, Bargalló (min. 29); 3-2, Carlitos López (min. 32); 3-3, Bargalló (min. 33); 4-3, Panadero (min. 37); 4-4, Bargalló (min. 41); 5-4, Panadero (min. 43).

Àrbitres: De la Hera i Sanz.