Hoquei patins base

27.03.2008 17:26

Vergés, el júnior d’or

Carles Cascante

Gerard Vergés s’està erigint en el júnior d’or del planter blaugrana. El de Reus és el jove més utilitzat per Paüls aquesta temporada. En concret, ha jugat tres partits i ha marcat cinc gols. A més, el júnior ha estat convocat en nombroses ocasions.

La bona tasca realitzada pel tècnic del júnior Eduard Castro està donant els seus fruits i els Borregán, Egurrola i companyia ja saben que hi ha una bona base que els pot donar el relleu quan aquests, d’aquí a uns anys, enfilin el camí de la retirada. Així, a banda del citat Vergés, també Borja de Ramon, Cristian Rodríguez, Lluís Ferrer i Jordi Esteve han tingut minuts importants amb el primer equip del Barça.

Paüls destaca la seva feina

Gerard Vergés ha jugat només tres partits amb el primer equip del FC Barcelona Sorli Discau. En tots, però, ha vist porta. I és que el jove jugador blaugrana està sabent aprofitar perfectament totes les oportunitats que li ha brindat Quim Paüls, que, després del partit davant l’Oviedo, va lloar les aptituds del júnior: “Estic molt content amb la seva feina. Està aprofitant molt bé les seves oportunitats i, a més, està marcant gols, que sempre és important.”

Els seus cinc gols

Vergés va marcar el seu primer gol amb el sènior del Barça Sorli Discau el 20 d’octubre del 2007, en un partit corresponent a la primera jornada de la Lliga Europea. El Barça s’enfrontava al Wimmis, la ventafocs del grup, i els de Paüls van guanyar per un contundent 7 a 1. El jove del planter va marcar el 5-0 en el minut 31.

qm3d9324.jpgEl segon i tercer gols de Vergés es van marcar en el mateix partit. Va ser davant el Vilanova, en partit també de la Lliga Europea, en què els barcelonistes van superar els del Garraf per un contundent 8 a 3. Vergés, a més, va ser titular, i va marcar el 2-0 (min. 6) i el 5-0 (min. 17). Finalment, davant l’Esfer Oviedo, en partit corresponent a l’Ok Lliga, jugat fa tot just un parell de dies, Vergés també va participar del triomf blaugrana per 9 a 3. Vergés va marcar el 7-0 (min. 22) i 8-0 (min. 30).
Una bona fornada
Vergés, però, no és l’únic júnior que ha disposat de minuts aquesta temporada. Quim Paüls i el seu cos tècnic han sabut dosificar perfectament la resta dels jugadors de la base que també han tingut un protagonisme important. Així, Lluís Ferrer va ser el primer que va marcar amb el primer equip. Va ser en la jornada 9 de l’Ok Lliga, quan el Barça va superar el Lloret per 8 a 1. Ferrer va marcar l’últim gol. Pel que fa a Jordi Esteve, el porter va jugar els últims 10 minuts del Wimmis-Barça de Lliga Europea i els últims 8 del Barça-Vilanova, també de Lliga Europea. Finalment, tant Borja de Ramon com Cristian Rodríguez han gaudit de minuts en els partits a la pista del Lloret i en la de l’Oviedo, en el cas del primer, i davant el Liceo al Palau, en el cas del segon.