Hoquei Patins

16.02.2008 23:45

A la Final a Quatre! (5-3)

Carles Cascante

El Barça està virtualment classificat per a la Final a Quatre que se celebrarà al Palau del 10 a l’11 de maig. Els gols de Borregán (3), David Páez i Panadero han sentenciat un Follonica que havia empatat a 2 tot just començar la segona part.

El Palau ha viscut una tarda plena d’emocions. Si cinc hores abans l’equip d’handbol que entrena Manolo Cadenas ha sabut superar amb autoritat el Celje eslovè (39-28), a partir de les 22.00 hores l’equip de Quim Paüls ha estat el que ha donat una gran alegria a l’afició. I és que els jugadors del FC Barcelona Sorli Discau han jugat un partit molt intel·ligent davant d’un rival incòmode que ha buscat totes les estratègies possibles perquè els barcelonistes perdessin els nervis. Però no ha estat així, i els gols de Borregán, que ha estat excels, i de Panadero i Páez han sentenciat un matx que només al principi de la segona part s’havia complicat una mica amb l’empat d’Alberto Michielon.

Borregán i Octavi, protagonistes

DavidPaez.JPGEl primer temps ha tingut dos grans protagonistes. D’una banda, el capità de l’equip, Alberto Borregán i, de l’altra, Octavi Tarrés. El davanter de Cerdanyola ha estat l’autor dels dos primers gols del partit. El primer, després d’un xut ras ajustat a la dreta de la porteria de Da Silva, i el segon, després d’un impressionant tret llunyà que s’ha colat per l’escaire esquerre de la porteria del porter portuguès del Follonica. El segon ha arribat en el minut 21, però just abans Octavi Tarrés havia rebutjat una falta directa llançada per Mirko Bertolucci. El porter blaugrana ha jugat el millor partit des que està substituint el lesionat Egurrola. L’exporter del Prato ha resolt la feina que ha tingut de manera notable i a la segona part ha estat formidable.

Una menció a part es mereix la poca esportivitat dels italians, que han buscat la polèmica una vegada i una altra, amb constants caigudes dins l’àrea, amb cops sobre jugadors barcelonistes i amb protestes sense fonament que ha encès els prop de 2.000 aficionats que s’han donat cita aquesta nit al Palau Blaugrana.

Empat sorprenent

A la represa, els italians han pogut empatar el partit després de dues jugades gairebé consecutives. La primera, de Mirko Bertolucci en el minut 32, i la segona, el gol de l’empat, a càrrec d’Alberto Michielon en un xut llunyà que ha tapat per complet Octavi Tarrés. Amb l’empat, els italians han tractat de portar el matx cap al seu terreny, és a dir, cap al de les provocacions, però David Páez, que en el primer temps ha tingut una actuació més fosca, ha acabat marcant un gol de bella factura (3-2, min. 37).

Panaperterra.JPGJa en el tram final, Sergi Panadero –el jugador més en forma del Barça actual- ha tornat a fer acte de presència. El de Sant Hipòlit s’ha multiplicat tant en atac com en defensa i ha sabut donar el millor de si mateix, això sí, de manera molt intel·ligent. No ha caigut mai en la provocació visitant i ha arribat molt més sencer que els seus rivals al tram decisiu del matx. En aquests últims minuts, Panadero ha tingut el suport de Borregán i de Páez. El primer ha sabut sentenciar marca de la casa, mentre que el segon ha acabat tancant el matx amb el cinquè quan faltaven vuit minuts. Després ha arribat l’espectacle lamentable del tècnic Massimo Mariotti, que s’ha encarat amb gent del públic, amb la llotja i, fins i tot, amb algun integrant de la seguretat del Palau. Al final, el gol de l’altre germà Michielon ha estat per a l’anècdota.

LA FITXA
FC BARCELONA SORLI DISCAU, 5
FOLLONICA HOCKEY, 3

FC Barcelona Sorli Discau (2+3): Tarrés, Panadero (1), Teixidó, Páez (1) i Borregán (3) –cinc inicial-, Ordeig, Masoliver, Carlitos.

Follonica Hockey (0+3): Da Silva, Mariotti, M. Bertolucci (1), Alessandro Michielon (1), Alberto Michielon (1) –cinc inicial-, Farran, Pallarès i A. Bertolucci.

Gols: 1-0, Borregán (min. 11); 2-0, Borregán (min. 21); 2-1, Mirko Bertolucci (min. 32); Alberto Michielon (min. 34); 3-2, David Páez (min. 37); 4-2, Panadero (min. 40); 5-2, Borregán (min. 42); 5-3, Alessandro Michielon (min. 47).

Àrbitres: Silva (POR) i Inacio (POR).