FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Hoquei patins

15.05.2007 13:52

La dècada prodigiosa

Carles Cascante


La secció d’hoquei patins del FC Barcelona no té rival. Al menys en les últimes deu temporades, els integrants de la plantilla barcelonista s’han mostrat intractables en el Campionat de Lliga de l’hoquei rodat estatal.


PARTIT-ANADA-AL-PALAU-FINAL.jpgHa plogut molt des d’aleshores, però el primer títol de lliga de la història de l’hoquei patins blaugrana va arribar la temporada 1973-74. La història de la secció amb més títols del club, però, s’ha escrit a base de ratxes. A partir de la temporada 1976-77, l’equip blaugrana va encadenar sis títols de lliga de forma consecutiva fins la temporada 1981-82. Després d’un any sense vèncer, el Barça va tornar a senda del triomf les temporades 1983-84 i la 1984-85.

Després, però, va arribar una llarga sequera de deu temporades sense guanyar. L’Igualada i el Liceo eren aleshores els grans dominadors, però amb l’arribada de José Luis ‘El Negro’ Páez, l’equip va tornar a la senda del triomf (1995-96) i malgrat que en la temporada següent, el FC Barcelona no va vèncer en el torneig de la regularitat, a partir de la temporada 1997-98, els barcelonistes han encadenat 10 triomfs de forma consecutiva.

L’únic supervivent

Després de 13 temporades al primer equip, Alberto Borregán es perfila com el futur capità davant el comiat de José Luis ‘El Negro’ Páez. El davanter de Cerdanyola serà l’únic supervivent de la primera lliga d’aquesta dècada prodigiosa, la 1997-98. I és que el defensa argentí i el davanter català són els dos únics integrants de l’actual plantilla blaugrana que han arribat a la xifra d’11 títols de l’Ok Lliga. Els segueixen, però, David Páez i Aitor Egurrola, amb nou cadascú.

Paüls: segona Lliga

Quim Paüls va aconseguir a Reus la seva segona Ok Lliga consecutiva. Els anteriors vuit campionats els va aconseguir Carlos Figueroa com a primer entrenador. Es dóna la curiosa circumstància que en els tres últims campionats de lliga que l’equip ha guanyat a la pista del Reus, Paüls sempre ha estat present, ja sigui com a primer o com a segon tècnic, en aquest cas de Figueroa.
La dècada prodigiosa
Només el Maccabi supera a l’hoquei blaugrana
En el món de l’esport professional, només trobem un equip que supera els registres de l’hoquei blaugrana. Es tracta del Maccabi de Tel Aviv. Els israelians són els grans dominadors de la lliga domèstica del seu país amb 13 triomfs consecutius des de la temporada 1993-94 fins la 2005-06. A nivell estatal, l’únic equip que iguala els registres del Barça d’hoquei és la secció de bàsquet del Reial Madrid que va guanyar 10 títols de forma consecutiva des de la temporada 1967-68 fins la 1976-77. Cal destacar, a més, que en el cas de l'equip israelià de bàsquet, el club penalitza els seus jugadors per perdre partits, ja que considera que el nivell de la competició no està a l'alçada del que té el seu equip i per això sempre els exigeixen la victòria.

Notícies Hoquei


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana