Hoquei Patins

13.05.2007 19:29

El títol és del Barça (3-5)

El Barça Sorli Discau ha guanyat la desena Lliga consecutiva a la pista de l’Alnimar Reus Deportiu. Els blaugranes han sentenciat per la via ràpida.

Quim Paüls i els seus homes han tornat a demostrar que són el millor equip d’hoquei patins de l’Ok Lliga sense discussió. No era fàcil vèncer a Reus –les dues darreres temporades l’Alnimar Reus Deportiu havia forçat el quart partit-. Però aquesta temporada els blaugranes han sabut prendre la mida l’equip de Manel Barceló. A excepció del partit d’anada de la Supercopa d’Espanya, el Barça Sorli Discau ha superat tant en Lliga com en Copa tots els compromisos que ha tingut amb els reusencs. Aquesta tarda han tancat la temporada amb nota.

Especulació

El primer temps s’ha viscut amb relativa tranquil•litat. Amb defenses molt obertes, els blaugranes han mantingut el tipus al darrera –amb un excel•lent Aitor Egurrola- i han anat trenant els atacs. Tot i això, els locals no s’han posat nerviosos i han realitzat un hoquei força semblant al del Barça. Marc Gual ha dut la batuta. El dorsal ‘8’ del Reus ha estat dels més incisius. La sortida de Guillem Cabestany a la pista ha ajudat a compartir la responsabilitat.

mia.jpgMalgrat això, el Barça no s’ha inquietat. Les rotacions de la banqueta barcelonista -amb la sortida del ‘Negro’ Páez, Carlitos López i Mia Ordeig- han avivat el matx. De fet, al darrer minut de la primera part Mia Ordeig ha clavat un magnífic gol, aixecant la bola –defensant la posició amb el seu propi cos- i rematant davant de Guillem Trabal qui ben poca cosa ha pogut fer. La llàstima és que la celebració ha durat molt poc. Traient de centre, el Reus, mitjançant Cabestany, ha empatat.

El Reus, el primer en reaccionar

La letargia de la primera part ha donat pas a una pressió més convincent de l’equip local. El Reus Deportiu ha sabut avançar-se gràcies a una acció magistral de Lluís Teixidó. El defensa reusenc ha batut Aitor Egurrola amb un xut impossible de ser aturat, ja que ha entrat per l’escaire de la porteria. Els homes de Manel Barceló han accelerat el seu joc. Marc Gual, tot just després del 2-1, ha estat a punt de convertir el tercer.
Però el gol que ha arribat ha estat el blaugrana. A 2 minuts per a la conclusió del temps reglamentari, Beto Borregán ha forçat la pròrroga.

De la pròrroga als penals

El duel d’alçada entre els dos equips ha estat intens. Durant el temps afegit hi ha hagut opcions per a les dues bandes de desequilibrar i sentenciar. Teixidó ha vist com Egurrola avortava la primera. I Mia Ordeig ha estat aturat per Trabal. A cinc segons d’acabar la primera part de la pròrroga Ordeig ha insistit, sense sort. També Caldú ha provat fortuna.

Abans dels penals, Cachi ha tingut a l’abat tancar el matx, i la final. Una falta comesa per Jordi García a tres segons de la conclusió de la pròrroga l’ha xutada el mateix Cachi. Trabal l’ha aturada.

A la tanda de penals al Barça Sorli Discau ha estat serè i eficaç. David Páez fallava el primer llençament. També Guillem Cabestany. Però Borregán, Carlitos López i Miquel Masoliver els han marcat, fet meritori si pensem que en hoquei és més fàcil no ficar-los. Albert Casanovas no ha pogut estirar encara més la tanda. I el Barça Sorli Discau ha celebrat a Reus un nou títol de l'OK Lliga.

LA FITXA
ALNIMAR REUS DEPORTIU, 2 (3)
FCB SORLI DISCAU, 2 (5)

Alnimar Reus Deportiu (1+1):

Trabal, García, Caldú, Teixidó (1), Gual –cinc inicial- Casanovas, Toni Sánchez, -Cabestany (1)

FCB Sorli Discau (1+1):
Egurrola, Masoliver, D. Páez, Panadero, Borregán (1) –cinc inicial- Ordeig (1), López, ‘Negro’ Páez

Gols: 0-1 Ordeig (m.24), 1-1 Cabestany (m.24), 2-1 Teixidó (m.15), Borregán 2-2 (m. 48).

Penals: D. Paéz, falla; Cabestany, falla; Borregán, gol (2-3); Caldú, falla; López, gol (2-4); Gual, gol (3-4); Masoliver, gol (3-5); Casanovas, falla.

Àrbitres: Sandoval i Pérez