Hoquei patins

31.03.2007 19:40

Panadero fica el Barça a la final (3-2)

Un gol d’or de Sergi Panadero a la pròrroga ha donat la classificació al Barça Sorli Discau per a la gran final de la Lliga Europea que es juga a Bassano. Els homes de Quim Paüls han estat superiors però el matx no s’ha decidit fins el temps afegit.

El FC Barcelona Sorli Discau tindrà una gran oportunitat per sumar una nova Copa d’Europa, ara anomenada Lliga Europea, al seu palmarès. Els jugadors de Quim Paüls han hagut de patir de valent, però, davant un Porto que s’ha posat per davant en el marcador en dues ocasions (0-1 i 1-2). L’experiència blaugrana, la major profunditat de banqueta i, sobretot, la qualitat tècnica i individual dels seus homes, ha acabat sent determinant per endur-se el triomf final. Bona mostra d’això ha estat el gran gol de Sergi Panadero que ha tancat el matx.

Ritme molt alt

Tret dels primers minuts en que els dos equips s’han demostrat el gran respecte que es mereixen dos grans de l’hoquei europeu, el partit s’ha jugat a un ritme altíssim. El Barça Sorli Discau ha estat el primer en posar setge sobre la porteria d’Ignasi Edo, però el porter català del Porto s’ha mostrat molt solvent en totes les seves accions.

El primer gol ha estat blanc-i-blau. Emanuel Garcia, un jugador que havia tingut molt poca presència fins llavors, ha vist porta en una bona acció al contracop que ha iniciat el capità Filipe Santos amb una passada en profunditat. Mancaven poc més de 9 minuts per arribar al final del primer temps i els jugadors de Franklin Pais aconseguien avançar-se en el marcador (0-1).

Dos gols més abans del descans

IMG_0100.JPGEl primer temps, però, encara havia de veure dos gols més. El primer, obra de David Páez ha suposat l’empat (1-1). Minuts abans, la parella de col•legiats italians havien invalidat un gol legal a Alberto Borregán i ‘El Cachi’ ha fet justícia. L’alegria, però, no li ha durat gaire al FC Barcelona Sorli Discau, ja que una falta sobre Reinaldo Garcia ha estat castigada amb penal. La pena màxima l’ha transformat Ventura, malgrat que Aitor Egurrola havia aturat el penal en primera instància. Amb l’1-2 s’ha arribat al descans.

Golàs d’Ordeig

La segona meitat ha començat de la millor manera possible. Un gran gol de Mia Ordeig en el llançament d’una falta ha sorprès Edo que no ha pogut fer res més que veure com la bola entrava per l’escaire dret de la porteria portuguesa. Només havien passat uns segons i el Barça de Quim Paüls ja respirava amb més tranquil•litat i, el millor de tot, tenia tot el temps del món per triar l’estratègia correcta per superar el Porto. Però els portuguesos, lluny d’abaixar els braços, han sabut replegar-se força bé i s’han dedicat a estudiar els moviments del Barça per buscar amb trets llunyans i accions aïllades de Pedro Gil sorprendre. Amb l’empat a 2 gols el partit s’ha vist abocat a la pròrroga.

Gol d’or

L’emoció del temps afegit ha estat favorable al FC Barcelona Sorli Discau. Quan el Porto més buscava arribar als penals i la sang ja no arribava al cervell dels portuguesos, el Barça ha trenat la millor jugada de tot el partit. Una acció iniciada per ‘El Negro’ Páez ha trobat la combinació perfecta amb Beto Borregán que ha deixat enrere els seus dos marcadors i ha cedit la bola perquè Sergi Panadero marqués un gran gol d’or que ha significat el passi a la gran final d’aquest diumenge a les 19:30.

LA FITXA

FC BARCELONA SORLI DISCAU, 3
PORTO, 2

FC Barcelona Sorli Discau: Egurrola, Masoliver, D. Páez (1), Panadero (1) i Borregán –cinc inicial-. També han jugat: Ordeig, López i J.L. Páez.

Porto: Edo, Santos, Reinaldo Garcia, Ventura (1) i Pedro Gil –cinc inicial-. També han jugat: Figueira, Emanuel Garcia (1) i Silva.

Gols: 0-1, Emanuel Garcia (min. 15); 1-1, David Páez (min. 22), 1-2, Ventura (min. 24); 2-2, Mia Ordeig (min. 26) i 3-2, Panadero (min. 53).

Àrbitres: Gianni Fermi (ITA) i Ulerico Barbarisi (ITA)