Hoquei

03.03.2007 23:59

Finalistes (2-5)

Després d’un partit bastant intens, el Barça Sorli Discau s’ha imposat al Liceo Vodafone i ja és a la final de la Copa del Rei. Diumenge es juga la final contra el Reus Deportiu.

El Barça Sorli Discau ja és a la final de la Copa del Rei. Els de Quim Paüls es veuran les cares diumenge a la final amb el Reus Deportiu (17:00 hores, Barça TV i C33) després de vèncer el Liceo Vodafone en un partit que ha resultat més complicat del que estava previst. Després d’un inici de partit bastant igualat, el Barça Sorli Discau ha marcat la diferència mitjançant els germans Páez. A la represa, però, el Liceo Vodafone ha agafat confiança després de posar-se 2-4, però no ha arribat a posar contra les cordes als blaugranes, que han mantingut l’avantatge fins a la victòria final.

Duel de porters

En els primers compassos de partit el domini ha estat altern. Tots dos equips han començat molt ficats en el matx, el Liceo pressionant força l’àrea barcelonista i el Barça Sorli Discau movent molt ràpid la pilota. En el moment de la finalització, però, els porters han estat els principals protagonistes. Aitor Egurrola i Jaume Llaverola, dos mítics de l’OK Lliga, han evitat que cap equip inaugurés el marcador. Quant a ocasions, però, ha estat el Liceo Vodafone el que n’ha tingut més. I dues d’elles ben clares. Primer, Martín Payero ha picat una falta que ha desviat Egurrola ajudat pel pal. Als pocs minuts, el porter barcelonista ha tornat a lluir-se aturant un penal picat per Josama Alen.

Els Páez aplanen el camí

Tot i aquests intents dels de José Querido ha estat el Barça qui ha inaugurat el marcador. En dues accions molt seguides, els germans Páez han aplanat el camí per als de Quim Paüls. Primer ha estat David Páez qui des de la banda dreta ha centrat molt tancat per a Carlitos López que ha enviat la bola al fons de la xarxa. Als dos minuts, el mateix David Páez ha assistit el seu germà José Luís, que ha fet el segon amb un gran gol a la mitja volta. Amb el resultat de 0-2 s’ha arribat al descans.

Control final

A la represa, les coses han continuat de cara per als de Quim Paüls. Sobretot després del gol de David Páez als quatre minuts de la segona part. Tot i la renda de tres gols, el Liceo no ha abaixat la guàrdia. Com en la jugada del seu primer gol. Josep Lamas ha aprofitat una errada defensiva del Barça per retallar distàncies. Amb aquest gol han començat a pressionar amb més força la porteria defensada per Egurrola.

Una genialitat de Borregán en el 39, però, ha deixat clar que el Barça no estava disposat a deixar escapar la classificació. ‘Beto’ s’ha inventat un barret que ha deixat Llaverola clavat al terra. Als tres minuts, Alves ha guanyat l’esquena a un jugador blaugrana i ha tornar a retallar distàncies. Però la superioritat barcelonista es veia clara. A dos minuts per al final, David Páez ha fet el cinquè i ha deixat sentenciada la classificació per a la final.
La fitxa del partit
LICEO VODAFONE, 2
BARÇA SORLI DISCAU, 5

Liceo Vodafone: Llaverola, Payero, Pablo Álvarez, Pedro Alves i Bargalló –cinc inicial-, Alen i Álvarez
Barça Sorli Discau: Egurrola, Masoliver, D. Páez, Panadero i Borregán –cinc inicial-, Ordeig, Carlos López i José Luís Páez

Gols: 0-1, López (20’); 0-2, J. L. Páez (22’) ; 0-3, D. Páez (30’); 1-3, Josep Lamas (32’); 1-4, Borregán (39’); 2-4, Alves (42’); 2-5, D. Páez (48’)

Àrbitres: JC Pérez i Vidal