El FC Barcelona Intersport ha fet valer la seva teòrica superioritat davant d’un combatiu Osca que ha plantat cara durant bona part de la primera meitat. Rutenka (8), Nagy (7) i Ugalde (5) han estat els millors dels blaugranes.

Osca: Voncina, Bartolomé (2), Saubich (4), Esteban Santoja (1), Rodríguez, Grau (1), Escribano –set inicial–, Pesic (3), Cano (2), Álvaro Ruiz (5), Tremps (2), Álvarez (3), Bertos, Mira (1).

FC Barcelona Intersport: Saric, Noddesbo (2), Ugalde (5), Nagy (7), Jernemyr (-), Mikel (4), Rocas –set inicial– Tomás (4), Entrerríos (3), Sorhaindo (-), Rutenka (8).

Parcials: 3-3; 7-5; 9-9; 9-12; 9-14; 12-18; 14-27; 17-29; 21-33; 24-35.

Àrbitres: Ballano Dueñas i Belloso Pérez.

Partit molt igualat d’inici entre un Osca del qual ja va parlar molt i bé Xavi Pascual després d’haver-si enfrontat a la pretemporada. Els locals, amb el pavelló ple de goma a gom –el club ha permès que els socis tinguessin entrada gratuïta, per premiar així el suport de l’afició– han estat frec a frec amb els blaugranes en els primers set minuts del matx (5-5) i fins i tot s’han posat per davant amb un avantatge de dos gols després d’una acció d’Álvaro Ruiz (7-5, min 10).

Mikel, clau

L’aportació de Mikel Aguirrezabalaga, però, ha estat determinant. El basc ha marcat tres gols quasi consecutius que han tornat a donar avantatge al FC Barcelona Intersport (9-10). Just després ha arribat la primera exclusió del matx, la de l’exblaugrana Saubich, i el Barça ha aconseguit la seva màxima renda –cinc gols– als 24 minuts de partit, després d’una bona acció de Rutenka (9-14). Saric, amb vuit aturades en els primers 25 minuts, també ha començat a carburar, i la primera meitat ha acabat amb un 12-18, amb gol de Rutenka en el tram final.

Més renda

A la represa, els de Pascual han seguit manant i dominant. En el minut 30, 13-23 després d’un gol materialitzat per l’exblaugrana –ara cedit a l’Osca– Saubich. Un actiu Cristian Ugalde, autor de tres gols quasi consecutius, i un penal transformat per Rutenka han fet més grans les diferències fins arribar als 13 punts de diferència (14-27, min 35), i un altre gol del bielorús ha augmentat la distància entre un i altre equip (14-28, min 36).

En el darrer quart d’hora del matx, el FC Barcelona ha fet valer tota la seva tasca feta en els primers compassos de l’enfrontament –on ha hagut de suar de valent davant d’un combatiu Osca– per seguir dominant. Tot i això, els locals han tirat d’orgull i amb un parcial de 3-0 han retallat tímidament distàncies després del divuitè gol de l’Osca, marcat per Álvarez (18-29, min 41). El resultat s’ha mantingut amb aquests guarismes de 10-11 gols a favor dels barcelonistes amb uns inspirats Ugalde i Nagy. Al final, doncs,  24-35 amb un bon partit de l’actual campió d’Europa.

Temporada 11-12