El Barça Intersport allarga el ple de victòries (36-24)

15.10.2011 17:49

Llorenç Tarrés

El tercer triomf a la Champions ha arribat aquesta tarda al Palau, on el conjunt de Xavi Pascual s’ha desfet del Sävehof suec. Un bon partit col·lectiu d’un equip blaugrana que ha dominat en tot moment.

FCB INTERSPORT, 36
IK SÄVEHOF, 24

FC Barcelona Intersport (17+19): Sjöstrand, Sorhaindo (2), Ugalde (5), Entrerríos (3), Igropulo (3), Mikel (7), Rocas (6) –set inicial–, Noddesbo (1), Juanín, Víctor Tomás (4), Dani Sarmiento (1), Nagy (3), Jernemyr, Rutenka, Viran Morros (1) i Saric.

IK Sävehof (12+12): Johannesson, Nielsen (3), Schefvert (3), Ottosson (2), Larsson (5), Barud, Friden (5) –set inicial–, Forsberg, Johansson, Blickhammar, Apelgren, Fritzon (1), Johansson, Albrechtson (1), Berggren (4).

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 7-4, 10-5, 12-8, 14-12, 17-12 (descans), 19-14, 23-16, 28-17, 31-19, 34-21 i 36-24 (final).

Àrbitres: Jiri Opava i Valek Pavel (República Txeca).

Pavelló: Palau Blaugrana. 1.819 espectadors.

La temporada passada, el Barça de Xavi Pascual va arrencar la Champions amb tres punts en quatre partits, fet que va complicar molt el camí cap a Colònia. Aquesta temporada l’equip ha demostrat sobradament que té apresa la lliçó i segueix disparat en aquest inici de curs europeu, on ja suma sis punts en tres jornades. El ple de victòries segueix en peu gràcies al triomf d’aquesta tarda davant un voluntariós Sävehof suec que, no obstant això, s’ha vist superat en tot moment. Mikel Aguirrezabalaga, amb set gols, ha acabat com el màxim golejador del partit.

Punteria des de la llarga distància

2011-10-15_FCB_INTERSPORT_-_IK_SAVEHOF_016.jpgLa bona dinàmica en aquesta competició s’ha vist reflectida des d’un bon inici sobre la pista, on el Barça Intersport sempre ha gaudit del domini en el marcador des del primer parcial de 2-0 que ha aconseguit. Els blaugranes trobaven porteria amb facilitat, especialment des de la primera línia, on Igropulo marcava el ritme a base de canonades.

El primer temps mort de Mikael Franzen no ha canviat res. Els locals seguien amb un alt percentatge d’encert, més des de fora (on Mikel, Entrerríos i Igropulo es repartien bona part dels gols) que no pas a dins (el porter Johannesson ha tret tres rematades franques a Sorhaindo de manera consecutiva) i la diferència creixia exponencialment (11-6).

Les aparicions de l’extrem Friden –el jugador de pista més destacat dels suecs– donaven aire als visitants, que han arribat a acostar-se a només dos gols (14-12), però una nova estrebada del conjunt de Pascual ha deixat el resultat en un 17-12 quan s’ha arribat al temps de descans. Mikel, amb cinc gols en els primers 30 minuts, i Sjöstrand, que ha brillat davant els seus compatriotes amb vuit aturades en el primer temps, eren fins aleshores els més destacats de l'equip.

L’art del contraatac

2011-10-15_FCB_INTERSPORT_-_IK_SAVEHOF_034.jpgEn la segona meitat, l’aparició de Víctor Tomás i Laszlo Nagy, i la velocitat d’Ugalde, han confirmat la superioritat del Barça. Els contaatacs blaugrana, magistrals, han destrossat els suecs i només les aturades de Johannesson han evitat una golejada més gran. Als deu minuts de la represa, el duel ja estava encarat (23-15) i uns instants després s’ha assolit un nou màxim avantatge (28-17).

El Barça Intersport, doncs, ja tenia el triomf a la butxaca. El tercer en tres partits a Europa, i el novè, si sumem la Lliga i la Champions, però no ha abaixat el ritme i ha tancat el partit amb la mateixa força amb què l'ha començat. Així i només així es fa camí cap a Colònia.