Una altra segona part decisiva (23-29)

12.10.2011 15:16

En un partit complicat, el Barça Intersport ha sabut superar tots els obstacles per endur-se una victòria clau en la lluita pel títol de Lliga. Els blaugranes s’han imposat per 23 a 29 al San Antonio, amb onze gols de Rutenka.

(Foto: Arxiu FCB)

La fitxa del partit
AMAYA SPORT SAN ANTONIO, 23
FC BARCELONA INTERSPORT, 29

Amaya Sport San Antonio, 23 (13+10):
Ristanovic, Sevaljevic (4), Guardiola (3), Jiménez (4), Mindegia (2), Julen (1), Sluijters (1) -set inicial-; Peciña, Rasic (6), Meoki, Curkovic, Aguirrezabalaga (2).

FC Barcelona Intersport, 29 (14+15): Saric, Noddesbo, Juanín (6), Nagy (3), Jernemyr, Rocas (1), Viran (1) -set inicial-; Rutenka (11), Tomás (2), Entrerríos (1), Sorhaindo (3), Sarmiento (1), Mikel.

Parcial cada cinc minuts: 4-2, 6-4, 7-6, 8-9, 11-12, 13-14 (descans); 14-16, 15-20, 17-23, 19-23, 21-26, (final)

Àrbitres: Casado Fernández i Vera Ávila.

Pavelló: Universitario de Navarra. 1.500 espectadors.
El Barça Intersport continua imparable a la Lliga Asobal. La sisena victòria en sis jornades consolida els blaugranes en aquest gran inici de competició, sobretot després de la victòria aconseguida a l’Universitari de Navarra, on els de Pascual han solucionat amb ofici un dels reptes més complicats de la temporada. Rutenka, amb onze gols, ha estat un dels jugadors que ha marcat la diferència, així com Daniel Saric, que ha aturat quatre penals.

Primera part, per sota del nivell

El San Antonio ha començat dominant el partit i ha controlat el marcador d’entrada. Els blaugranes s’han mostrat per sota del seu nivell i els ha costat entrar en el partit. Els avantatges navarresos, però, no eren de més de dos gols, i els de Pascual han sabut reaccionar a temps. En el minut 20, amb un parcial de 0-3, els blaugranes es posaven per davant en el marcador per primera vegada en el partit (8-9). En els últims minuts de la primera part, s’ha mantingut el teva-meva, i l’equip blaugrana ha marxat al descans amb un gol d’avantatge (13-14).

Cop definitiu, amb gols de Rutenka

Al començament de la segona part, els blaugranes han donat el cop definitiu. Un parcial d'1 a 5 en set minuts, amb tres gols consecutius de Rutenka, ha col·locat els blaugranes amb un avantatge de cinc punts en el marcador (14-19), la primera distància considerable del partit. Els blaugranes, aleshores, han controlat la resta de l'enfrontament. Quan quedaven deu minuts per al final, l’equip navarrès ha aconseguit retallar la diferència fins al 21 a 23, però un altre parcial de 4-0 dels de Pascual, amb Rutenka un altre cop de protagonista, ha sentenciat en els últims minuts.

Pascual: “Sense fer un partit extraordinari, l’hem resolt amb eficàcia”

Al final del partit, el tècnic blaugrana ha valorat la victòria aconseguida a Pamplona. “En la primera part no hem estat al nostre nivell, sobretot per falta de concentració. Després hem millorat en defensa i hem empitjorat una mica en el que estàvem fent en atac”, ha explicat Pascual. “A l’inici de la segona part hem agafat un avantatge important. Hem après la lliçó de la primera part, hem estat més sòlids en defensa, molt més concentrats. Sense fer un partit extraordinari, l’hem resolt amb eficàcia."