També líders a Europa (26-30)

06.10.2011 21:47

Llorenç Tarrés

La victòria a la pista del Kadetten Schaffhausen, la segona a la Champions, col·loca el conjunt de Xavi Pascual al primer lloc del seu grup. Els blaugranes han controlat el partit en tot moment tot i les guspires de bon joc dels suïssos.

La fitxa del partit
KADETTEN SCHAFFHAUSEN, 26
FCB INTERSPORT, 30

Kadetten Schaffhausen (13+13):
Vaskevicius (p); Vukelic, Kukucka (1), Vrany, Goepfert (1), Graubner (1), Pendic, Starczan (9), Stojanovic (4), Schelbert, Jurca (3), Bucher (1), Ursic (4, 1p), Tominec (1), Dissinger (1) i Quadrelli (ps).

FC Barcelona Intersport (14+16): Sjöstrand; Víctor Tomás (4), Nagy (3), Noddesbo (3), Sarmiento (3), Rutenka (3), Ugalde (2), Aguirrezabalaga (2), Rocas (2), Sorhaindo (1), Igropulo (2), Jernemyr, Juanin (3), Raúl Entrerríos (2) i Morros.

Parcials cada cinc minuts: 1-4, 3-7, 5-7, 8-10, 10-12, 13-14 (descans), 15-15, 18-20, 18-24, 21-26, 23-28 i 26-30 (final).

Àrbitres: Martin Gjeding i Mads Hansen (Dinamarca).

Pavelló: BBC Arena de Schaffhausen.
El Barça Intersport ha començat amb força la Lliga de Campions i aquest vespre ha sumat la segona victòria en dos partits al BBC Arena de Schaffhausen. Res a veure amb ara fa un any, quan tot just va sumar un punt en dues jornades. L’equip blaugrana ha sortit victoriós de la pista del sorprenent Kadetten Schaffhausen, si bé el resultat final no amaga un duel complicat i jugat a ratxes.

El primer temps ha estat sempre sota control dels homes de Xavi Pascual, però al descans el marcador tot just reflectia un mínim avantatge d’un gol. L’equip blaugrana ha fet l’estirada definitiva a la segona meitat, quan el joc intens ha passat factura als locals.

Sota control però sense sentenciar

Els blaugranes han tingut una forta sortida a pista, amb un parcial concloent de 2-6. L’equip tancava bé espais, sortia amb velocitat i es mostrava molt atent als rebutjos i a les pilotes perdudes del rival. La defensa 6-0 del Kadetten, amb poc contacte a l’eix i que forçava els llançaments blaugrana des de la llarga distància, ha començat, però, a descol·locar l’atac blaugrana i de mica en mica els de Petr Hrachovec han anat entrant al partit.

Sjöstrand, amb deu aturades al primer temps, ha mantingut un bonic duel amb el seu homònim a la porteria del Kadetten, però el suec no ha pogut evitar les batzegades rivals. Jugadors com Jurca han trobat massa facilitats de cara a porteria i un penal d’Ursic ha ajustat al màxim el marcador (10-11). Però Igropulo i Entrerríos, fins aleshores sense encert, han aparegut per tornar els tres gols de marge.

L’exclusió de Rocas, la primera del partit, a només tres minuts per al descans, ha donat un cert aire als suïssos i l’últim atac, mal definit, i la contra posterior han deixat el partit amb un ajustat 13-14 al final dels primers 30 minuts.

Estrebada definitiva

La segona meitat ha començat amb el recital del porter Quadrelli i després de dos intents fallits els locals han acabat empatant a 15. El ritme de partit era altíssim i cada gol duia implícita la resposta rival, fins que novament els blaugranes han fet un pas endavant amb tres gols a la contra (16-19). Només els gols de l’extrem polonès Starczan evitaven l’escapada definitiva.

Rutenka també ha entrat en acció per retornar el màxim avantatge a un conjunt blaugrana que començava a mostrar galons de campió (18-22). La resistència suïssa començava a perdre gas i el parcial ha pujat fins al 3-11 (18-26). El Barça Intersport ja tenia el partit a la butxaca, o això semblava, però un parcial de 4-0 ha tornat a ajustar el marcador. El temps mort de Xavi Pascual ha reactivat els seus homes, que tot i els esforços locals han acabat assegurant la victòria sense més angoixes de les necessàries.