Segona meitat de Champions (28-25)

01.10.2011 17:47

Llorenç Tarrés

El Barça Intersport ha debutat amb victòria a la Lliga de Campions després de vèncer el Chambéry francès en un duel que s’havia complicat molt en el primer temps. Juanín, Saric i la defensa han destacat en un segon temps de gran intensitat.

Saric, un dels protagonistes de la victòria davant el Chambéry. (Fotos: Miguel Ruiz - FCB)

La fitxa del partit
FCB INTERSPORT, 28
CHAMBERY, 25

FC Barcelona Intersport (13+15):
Saric, Noddesbo (3), Víctor Tomás (4), Ugalde (1), Dani Sarmiento, Nagy (6), Rutenka (3, 1p.) –set inicial–, Juanín García (5, 1p.), Sorhaindo, Entrerríos (2), Jernemyr, Mikel (2), Rocas (2), Viran Morros, Igropulo i Sjöstrand.

Chambery Savoie (16+9): Dumoulin, Barachet (2), Nocar (3), Paturel, Gille (2), Marrou, Busselier –set inicial–, Basic (3), Capella (1), Mayayo, Paty (2), Massot-Pellet, Marroux (2p.), Detrez (2), Bicanic (8) i Grahovac.

Parcials cada cinc minuts: 1-1, 2-3, 5-7, 8-11, 11-13, 13-16 (descans), 16-17, 19-19, 21-21, 24-21, 26-22, 28-25 (final).

Àrbitres: Lars Geipel i Marcus Helbig (Alemanya).

Pavelló: Palau Blaugrana.
El camí cap a Colònia ha començat amb victòria però també amb patiment, treball i recompensa. El Barça Intersport ha hagut de remuntar, en el segon temps, un partit que se li havia complicat de valent en els primers 30 minuts davant un Chambéry francès que ha demostrat moltes virtuts, tant en atac com a l’hora de frenar els blaugranes.

Durant molts minuts, el record de la derrota de la temporada passada en el partit inaugural contra el Rhein-Neckar Löwen ha pul·lulat pel Palau. El conjunt de Xavi Pascual havia tingut molts problemes per fer el seu joc, per trobar la porteria rival i per defensar la pròpia, però en la segona meitat ha tornat a ser l’equip que ara fa uns mesos va conquerir Colònia. Saric, amb un autèntic recital, Juanín, en uns grans minuts, i el treball d’equip a la represa han decidit un triomf important.

Primer temps de color visitant

2011-10-01_PARTIDO_08.JPGI és que, sorprenentment, ha estat el conjunt francès el que ha començat marcant el ritme. La defensa dels visitants ha complicat molt els atacs blaugrana, que s'estavellaven una vegada i una altra. Primer davant les aturades de Dumoulin, i després arran de les nombroses pèrdues en la circulació. Els atacs visitants eren molt més fluïts, sobretot amb les canonades de Bicanic i les accions de Barachet, un dels jugadors més talentosos dels gals.

Xavi Pascual, doncs, s’ha vist obligat a demanar temps mort als 12 minuts de partit, amb un preocupant 3-6 en el marcador. Tot i els primers símptomes de reacció, el guió s’ha mantingut inalterable un bon grapat de minuts (7-10). Nagy i Rutenka, juntament amb les aturades de Saric, mantenien el Barça Intersport, però ha estat l’entrada a la pista de Juanín el que ha servit per reactivar l’equip i també la graderia. En uns minuts de més alegria en el joc blaugrana, els de Pascual gairebé han capgirat el marcador, però l’extrem Nocar ha sortit al rescat del Chambéry, que s’ha mantingut ferm i ha arribat al descans tres gols amunt: 13-16.

El campió torna fort dels vestidors

2011-10-01_PARTIDO_41.JPGEl neguit del Palau, però, s’ha esfumat en un sospir de la represa. Una aturada de Saric, un golàs de Nagy, una recuperació de Juanín i un gol de Noddesbo en velocitat (pocs contraatacs havia tingut fins aleshores el Barça Intersport) han demostrat que el partit havia canviat, que l’equip blaugrana havia millorat de valent.

La defensa blaugrana ha pujat en agressivitat, l’equip ha començat a córrer i el Palau s’ha afegit a la festa. Els àrbitres, amb alguna decisió errònia, i Dumoulin, amb alguna gran aturada, han afegit dificultats a l’empresa, però dos gols més de Noddesbo han igualat el marcador després de molts minuts (17-17), i l’encert de Rocas i Juanín ha donat el primer avantatge des del’1-0 inicial. El partit era un altre i Gardent s’ha vist forçat a parar el partit (23-21).

La grapa de Víctor Tomás i les aturades de Saric (sis de consecutives, dos penals inclosos) han acabat de descol·locar el Chambéry. El Barça Intersport, aleshores, ha aconseguit cinc gols d'avantatge quan quedaven vuit minuts per al final (26-21), moment en què el partit ha quedat pràcticament sentenciat fins al 28-25 final.