Primera volta històrica del Barça Borges

13.12.2010 14:08

Meritxell Infante

El Barça Borges ha finalitzat la primera volta de la Lliga com a líder invicte. Les dues últimes vegades que es va proclamar campió d’hivern, l’equip blaugrana guanyava la Lliga. Els de Pascual aconsegueixen el millor registre blaugrana a l’equador.

El que ha aconseguit l’equip de Xavi Pascual és històric. Finalitzar la primera volta sense perdre cap punt només ho havia fet el Ciudad Real la temporada passada. Des que va desaparèixer el sistema de play-off, la temporada 2000/01, el Barça mai havia arribat invicte a l’equador de la Lliga.

Campió d’hivern, garantia d’èxit

balonmanox2x.jpgSer campió d’hivern, quan encara queden quinze jornades per disputar, pot semblar poc, però els precedents són molt positius per als blaugranes. L’última vegada que el Barça va finalitzar la primera volta com a líder, la temporada 2005/06, el conjunt blaugrana es proclamava campió de la Lliga Asobal al final de la competició. Aquell va ser l’últim títol de Lliga que ha entrat a les vitrines blaugrana, i és un bon referent per als de Pascual. L’equip que entrenava Xesco Espar va acabar la primera volta sumant 14 victòries i només una derrota, un registre que ja ha superat el Barça Borges.

La temporada 2002/03, el FC Barcelona també es va proclamar campió d’hivern, amb 12 victòries, un empat i dues derrotes, amb un punt més que el Ciudad Real. Al final de la temporada, els blaugranes també es van proclamar campions de Lliga.

Superant el Dream Team

Per trobar un Barça invicte a la primera volta de la Lliga ens hem de remuntar al Dream Team. La millor temporada de l’equip d’handbol blaugrana, la 1999/2000, quan es van guanyar els set títols disputats, els de Valero Rivera van finalitzar la primera volta també invictes, però amb 12 victòries i un empat. Aleshores, però, la Lliga era de 26 jornades i era l’última temporada en què es disputava el play-off pel títol. Els de Pascual, doncs, superen el registre del millor equip d’handbol que ha viscut la secció en la seva història, en una època en què el Barça no tenia rival.
Una segona volta per continuar sumant
El Barça Borges s’ha posat un llistó ben alt per a la segona volta. Les quinze jornades que resten a partir del mes de febrer, després de l’aturada pel Mundial de Suècia, suposen un nou repte per als de Pascual, que hauran de visitar el Quijote Arena però que rebran la resta de rivals directes al Palau.