14 de 14 (35-30)

08.12.2010 19:41

14a victòria del Barça Borges en 14 partits de l’Asobal. Els blaugranes no podien fallar si volen continuar amb la paella pel mànec a la competició domèstica. Partit dur contra el Naturhouse però triomf al sac.

2010-12-08_FCB_BORGES_-_NATURHOUSE_LA_RIOJA_017.jpgNo ha estat un partit fàcil ni molt menys còmode. Però el primer equip d’handbol l’ha resolt amb victòria que, en definitiva, és el que calia. Dos punts més per un total de 28 a la classificació. Només falta una jornada per acabar la primera volta i el ritme és de vertigen.

Xavi Pascual ha donat descans Víctor Tomás, que ha seguit el partit des del Llotja del Palau. Jesper Noddesbo i Marco Antonio Oneto, tot i que vestits de curt, han esperat la decisió del tècnic de saber si els incloïa en la llista. I és que en la Lliga Asobal, cal recordar, es poden incloure 14 fitxes. El Barça havia donat de 13 jugadors i la catorzena se la reservava per si feia falta. I no ha calgut que juguessin.

Dos malsons: Juárez i els àrbitres

2010-12-08_FCB_BORGES_-_NATURHOUSE_LA_RIOJA_001.jpgAcompanyats per l’acústica d’una comparsa ja fidel a les tardes d’handbol, aquesta jornada festiva ha estat intensa. El líder, el Barça Borges, ha hagut de tornar a demostrar el perquè de la situació de privilegi a l’Asobal contra un equip que, per plantilla, podria ocupar una posició més destacada. Si més no, també el joc ofert al Palau ha estat un argument de pes.

Les defenses han marcat el guió dels primers minuts (el primer parcial de cinc minuts ha estat 1-1). També ha tingut a veure les faltes que han xiulat els àrbitres que la banqueta blaugrana no ha entès gaire.

A tot plegat s’hi ha afegit l’encert de Juárez. L’extrem del Naturhouse ha acabat amb 11 gols, nou a la primera part, i sent el gran referent ofensiu en un partit d’alternatives fins al segon temps.

Per fi el partit es trenca

2010-12-08_FCB_BORGES_-_NATURHOUSE_LA_RIOJA_013.jpgAmb un 17-15 s’ha arribat al descans. Tot i algun moment puntual en què els de La Rioja s’ha posat per davant (només d’un gol), els blaugranes han controlat sempre el partit.

A la represa en el moment en què Juárez ha consumit tota l’artilleria que portava (un pal sobre la porteria de Sjöstrand i algun error més amb Saric sota pals), els visitants han fet figa. Aquest ha estat el moment idoni perquè els blaugranes posessin distància. Amb un quart d’hora de partit encara per jugar tot semblava indicar que el triomf es quedava a casa.

Apretant una mica més l’accelerador els de Pascual han agafat una renda de set gols (34-27). El resultat final ha reflectit un 35-30 per certificar el 14è triomf del Barça Borges.

FC BARCELONA BORGES, 35
NATURHOUSE LA RIOJA, 30

FC Barcelona Borges (17+18): Saric (Sjöstrand), Juanín (6), Entrerríos (4), Jernemyr (-), Sorhaindo (1), Igropulo (-), Rocas (2) – set inicial – Sarmiento (5), Romero (6), Nagy (4), Rutenka (6)

Naturhouse La Rioja (15+15): Aguinagalde, Parra (2), Juárez (11), Tioumentsev (3), Dujshebaev (3), Garabaya (2), Amargant (1) – set inicial – Arrieta (3), Velasco (2), Sorrentino (1), Praznik (-), Abrao (2)

Parcials (cada cinc minuts): 1-1, 5-4, 9-7, 11-11, 12-12, 17-15 (descans), 20-18, 24-21, 28-23, 31-25, 34-27, 35-30 (final)

Àrbitres: Dueñas i Pérez