El Barça Borges es fa gran a Europa (32-29)

05.12.2010 18:41

Llorenç Tarrés

L’equip de Xavi Pascual ha aconseguit una victòria de prestigi a la Champions davant el vigent campió, el Kiel, que li permet seguir aspirant a tot. Ha estat una exhibició de coratge del conjunt blaugrana davant un Palau entregat.

En un ambient sensacional, els de Xavi Pascual han tingut bons i mals moments però mai no han abaixat els braços davant un rival estratosfèric. Tant en un primer temps relativament controlat pels visitants com en un segon temps de constants alternatives, els blaugranes sempre han cregut en una victòria totalment merescuda.

El Kiel no fa vaga

2010-12-05_FCB_BORGES_-_THW_KIEL_035.JPGOmeyer ha començat amenaçant amb diverses aturades marca de la casa, forçant al màxim uns llançaments locals que no trobaven el gol. Els alemanys han començat amb un 0-3 que ha fet reaccionar l’equip català, empès per un Saric que no tenia ganes de perdre el duel amb el seu homòleg del Kiel.

Els contracops visitants, letals, mantenien el Kiel amb avantatge davant un Barça Borges que només ha fet dos gols en els primers deu minuts de partit. Els pals també han col·laborat en un inici de partit que s’assemblava ben poc al que tenia dibuixat Xavi Pascual en els seus papers.

I és que el guió l’escrivia un inspirat Kiel tot i els esforços de Nagy, Entrerríos i companyia. La defensa germànica marcava el ritme, bloquejant els intents de la primera línia blaugrana i tancant les passades a pivots i extrems, fins i tot en inferioritat, cosa que ha obligat Xavi Pascual definitivament a demanar temps mort.

L’aparició de Jicha

El Barça Borges ha signat aleshores el seu primer parcial favorable (3-0) per reduir la diferència a la mínima expressió: 6-7. El Palau ja feia estona que bullia però ha aparegut un fins aleshores inèdit Filip Jicha. Dubte fins a última hora, ha tardat set segons en marcar en la seva primera intervenció i ha repetit en el següent atac. És un dels millors jugadors del món i ho ha volgut demostrar en una plaça de primera categoria com és el Palau (4 gols al primer temps). Però el Palau és territori blaugrana i els catalans s’han mantingut a roda una bona estona, esperant el seu moment.

2010-12-05_FCB_BORGES_-_THW_KIEL_027.JPGOmeyer -quin tros de porter!- ho ha evitat en dues ocasions i el Kiel ha tornat a gaudir de tres gols de marge (11-14). El recital del francès ha anat en augment, capaç de deixar Juanín sense marcar, i arribant al clímax just abans del descans, al qual s’ha arribat amb un preocupant 13-15, alleujat sortosament per un golàs sobre la botzina d’Iker Romero.

Joc de ratxes

A la segona meitat, el Barça Borges ha estat capaç d’empatar en un obrir i tancar d’ulls, però el Kiel ha respost exactament igual gràcies a una obra d’art en forma de rosca de Jicha i un contraatac afortunat. Un joc de ratxes en què els alemanys se senten còmodes però que ha trobat resposta en Ugalde (19-19).

2010-12-05_FCB_BORGES_-_THW_KIEL_020.JPGEl Barça Borges s’ha posat per davant per primer cop al minut 8 de la represa, amb un gol, el primer en tota la tarda, de Víctor Tomàs. Un reflex de l’empenta dels blaugranes i al qual s’ha afegit fins i tot jugadors més freds com Nagy i Sjöstrand, més revulsiu que mai.

El recital Sjöstrand sentencia

Un penal d’Iker ha tancat un parcial de 5-0 que ha donat embranzida als de Pascual (22-19). Temps mort obligat i nova resposta visitant, ara de la mà de Zeitz i Ilic per tornar a igualar el partit (23-23). Quan no era la primera línia era l’extrem Reichmann qui feia mal, però el Barça Borges no donava el braç a tòrcer, amb defenses alternatives, un Sjöstrand enorme i un atac ple de coratge. Noddesbo ha mantingut l’encert culer, però els extrems visitants seguien fent estralls.

2010-12-05_FCB_BORGES_-_THW_KIEL_024.JPGDesprés de 55 minuts d’excel·lent handbol, els cinc minuts finals han començat amb un Barça Borges tres gols amunt (30-27), però això, amb el Kiel a l’altre costat, no és sinònim de victòria. El campió d’Europa ha esgotat les últimes opcions, amb tots els recursos, amb tota la força del campió. Per sort, Sjöstrand ha tornat a intervenir i l’exclusió de Kubes ha significat el desenllaç. Un gol de Dani Sarmiento i un altre de Víctor Tomàs han tancat una victòria de prestigi.

La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 32
THW KIEL, 29

FC Barcelona Borges (13+19):
Saric, Juanín García, Entrerríos (1), Sorhiando, Jernemyr, Rutenka (4), Rocas –set inicial-, Víctor Tomàs (2), Dani Sarmiento (5), Ugalde (5), Noddesbo (5), Iker Romero (4), Nagy (6), Oneto, Igropulo, Sjöstrand.

THW Kiel (15+14): Omeyer, Lundstrom (5), Dragicevic (2), Jerome Fernández (1), Reichmann (7), Palmarsson, Ilic (2) –set inicial-, Andersson, Sprenger, Ahlm, Kubes, Klein, Jicha (5), Zeitz (7), Palicka.

Parcials cada 5 minuts: 1-3, 2-5, 4-7, 8-9, 10-12, 13-15 (descans), 17-19, 22-20, 23-23, 25-24, 30-27 i 32-29 (final)

Àrbitres: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (Txèquia).

Pavelló: Palau Blaugrana (5.541 espectadors).