Resposta de campió (24-30)

01.12.2010 22:08

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha obtingut un valuós triomf en una pista on cap equip havia guanyat, el Palacio de los Deportes de Lleó. El conjunt de Xavi Pascual manté el liderat després de sumar la tretzena victòria seguida a l’Asobal.

La victòria del dia anterior del Ciudad Real a la pista del Valladolid havia afegit molta pressió a la visita blaugrana a Lleó. Però els homes de Xavi Pascual han respost amb la solvència del campió que aspiren a ser.

En un partit molt dur, el fons d’armari, la intensitat defensiva, l’actuació de Sjöstrand i l’encert golejador dels extrems han estat claus en una merescuda victòria. Un pas més, enorme, camí del gran objectiu.

Inici de color local

I això que les coses no han començat gens bé. No per falta d’intensitat ni d’encert, sinó perquè al davant hi havia un Ademar amb ganes de donar un bon ensurt. Els lleonesos, guiats per Stranovsky i Krivochlykov, han començat dominadors.

2010-11-05_FCB_BORGES_-_ALSER_BM_PUERTO_SAGUNTO_006.jpgEls locals, intensos en defensa, han trobat contraatacs amb facilitat i ràpidament han obert forat (5-2). Les aturades de Saric han contribuït a frenar el cop però del 5-4 s’ha passat a un preocupant 8-4. Un temps mort de Xavi Pascual ha tranquil•litzat l’equip i Juanín García s’ha carregat la responsabilitat a l’esquena.

L’extrem lleonés, en un moment espectacular de forma, ha liderat la remuntada amb gols de tots tipus: de pur extrem i de contraatac, en igualtat de condicions i també en inferioritat. Gols que han tornat la confiança a un Barça Borges fins aleshores sorprès per l’ímpetu dels locals.

Primer avantatge

2009-10-25_BALONMANO_05.JPGEl conjunt de Xavi Pascual s’ha avançat per primer cop amb el 12-13. Un endollat Rutenka s’ha afegit a la feina golejadora de Juanín i només les intervencions del porter català de l’Ademar, el veterà Vicente Álamo, han evitat que els blaugranes marxessin al descans amb avantatge (14-14).

Álamo ha començat la segona meitat de la mateixa manera que ha acabat la primera, amb una gran intervenció, però dues dianes de Juanín han començat a dibuixar un futur immediat de color blaugrana. Víctor Tomàs ha aprofundit en la ferida des de l’altre extrem i el Barça Borges ha marxat de 3 gols (14-17).

Un Sjöstrand determinant

La reacció local no s’ha fet esperar. Els canvis a les porteries (han entrat Losert i Sjöstrand) han començat aportant beneficis als lleonesos, però el suec li ha acabat guanyant la partida al croat. I de quina manera!

2010-11-27_FCB_BORGES_-_KS_VIVE_TARGI_KIELCE_024.jpgSjöstrand ha començat un recital. L’ambient al Palacio de los Deportes pujava de to però les intervencions del suec i la major frescor dels blaugranes, a les cames i al cap, han decantat el duel de forma definitiva, amb Igropulo traient a passejar un autèntic martell des de primera línia.

L’Ademar ha errat tres atacs consecutius amb superioritat numèrica. De fet, gairebé quatre minuts sense anotar, han estat. I contra un Barça Borges llançat com aquest, això ha significat la sentència. Un penal aturat per Sjöstrand s’ha celebrat amb ràbia, a la pista i a la banqueta. És una victòria que, després del triomf contra el Ciudad Real, significa més que dos punts.

La fitxa del partit
REALE ADEMAR LLEÓ, 24
FC BARCELONA BORGES, 30

Reale Ademar (14+10):
Álamo (Losert); Stranovsky (7, 2 p), Ruesga (1), Andreu (1), Cutura (3), Buntic (6), Krivoschlykov (2), Carou (-), Chernov (-), Castresana (1), Ortigosa (-), Aguirrezabalaga (1), Costa (2).

FC Barcelona Borges (14+16): Saric (Sjostrand); Rocas (-), Nagy (1), Jernemyr (-), Noddesbo (3), Sorhaindo (-), Juanín García (9, 1 p), Rutenka (5), Sarmiento (-), Entrerríos (1), Tomás (5), Igropulo (3), Iker Romero (3).

Àrbitres: Escudero i Santiuste.

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 5-4, 9-6, 10-9, 13-12, 14-14 (descans), 16-18, 18-19, 20-21, 21-23, 22-25, 24-30 (final).

Pavelló: Municipal de Deportes de Lleó (4.500 espectadors).