Un empat que té gust de poc (28-28)

27.11.2010 17:49

Repartiment de punts al Palau Blaugrana en un partit dur contra el cuer del grup A de la Champions. El Barça Borges no ha pogut conservar les diferències contra el Kielce, que ha sabut aprendre dels errors de la setmana passada.

Iker Romero ha estat el jugador més productiu del Barça Borges. Però els seus nou gols han estat insuficients a l’hora de mirar de donar un triomf al primer equip d’handbol. Els de Xavi Pascual s’han de conformar amb el repartiment de punts contra el Kielce polonès. Els blaugranes sumen ara sis punts i conserven la quarta plaça quan encara falta un partit perquè acabi la jornada. El Chambéry, tercer, té sis punts i encara ha de jugar contra el Celje.

Sempre per sobre

2010-11-27_FCB_BORGES_-_KS_VIVE_TARGI_KIELCE_003.jpgTot i que Xavi Pascual ha convocat els 16 jugadors del sènior i ha centrat tots els recursos en la jornada europea, sí que ha donat el relleu a la porteria. Sjöstrand ha estat el porter titular (en el segon temps ha entrat Saric), Ugalde ha ocupat la posició d’extrem esquerre, Oneto la de central i Romero s’ha encarregat de la direcció de l’equip.

Els blaugranes han pres la iniciativa del partit. Romero, Igropulo i Sarmiento han buscat la potència i la velocitat per superar Marcus Cleverly. Però el Kielce ha sabut reaccionar tancant més la defensa. I per la pressió visitant, Cristian Ugalde ha errat dos contraatacs pràcticament consecutius que, ell més que ningú, ha lamentat. La conseqüència directa han estat uns minuts d’intercanvi de gols sense que cap equip obrís escletxa.

Però el Barça ha trobat el moment oportú per consolidar el treball. Amb el màxim avantatge del primer temps, 13-9, Bogdan Wenta ha demanat temps mort. I les consignes han estat efectives. Guiat per Mateusz Zremba i Henrik Kundsen, el Kielce ha sabut tallar l’embranzida blaugrana i, si més no, evitar que el partit es trenqués. Amb un 15-12 ha acabat el primer temps, i podria haver estat una diferència un pèl més àmplia, ja que Iker Romero ha llançat un cop franc amb el rellotge a 30 minuts.

El guió és del Kielce

2010-11-27_FCB_BORGES_-_KS_VIVE_TARGI_KIELCE_018.jpgAmb l’entrada a la pista de Juanín García en el segon temps (no havia jugat a la primera part), el Barça Borges ha tingut la paella pel mànec. Sjöstrand, notable a la porteria, i un flux continu en atac han possibilitat que el partit evolucionés cap a una nova màxima diferència: +5 (21-16).

Però els polonesos no juguen la Lliga Europea per cortesia. Sense fer gaire soroll (menys a la pista que a la graderia, amb més de 200 seguidors polonesos incansables durant tot el partit), els de Wenta han reduït les diferències i han marcat les pautes defensives. En atac, Stjokovic ha tingut l’honor d’empatar a 25 el partit quan quedaven menys de 10 minuts per al final. Instants abans Pasqui ja havia demanat temps mort perquè no ho veia clar. I Mirza Dzomba ha completat la reacció polonesa amb el 26-27.

Jesper Noddesbo ha fet durar poc aquest avantatge. Amb empat a 27 s’han encarat els darrers tres minuts de partit. Encara restava el més interessant en joc.

Dzomba ha perdut una pilota que podria haver marcat el punt d’inflexió definitiu del partit, si més no psicològicament. En canvi, Romero s’ha tret un llançament des dels sis metres que ha donat ales al Palau, però Jurecki ha tornat a empatar.

A la desesperada, amb menys de 10 segons, Romero i Tomás han provat els últims llançaments. No hi ha hagut sort, i el Barça Borges ha tornat a disposar d’un últim cop franc en què Romero tampoc ha pogut marcar.

Repartiment de punts al Palau, que no satisfà el primer equip d’handbol.

FC BARCELONA BORGES, 28
KS VIVE TARGI KIELCE, 28

FC Barcelona Borges (15+13):
Sjöstrand, Sarmiento (2), Ugalde (2), Romero (9), Rocas (1), Oneto (-), Igropulo (6) – set inicial – Noddesbo (2), García (3), Tomás (1), Entrerríos (1), Sorhaindo (1), Nagy (-), Jernemyr (-), Rutenka (-)

KS Vive Targi Kielce (12+16): Cleverly (Kotlinski), Grabarczyk (-), Podsiadlo (1), Dzomba (2), Zoltak (1), Knudsen (5), Nat (2) – set inicial – Jurecki (3), Krieger (-), Zaremba (6), Kuchczynski (1), Jurasik (-), Jachlewski (1), Stojkovic (4), Rosisnki (3)

Parcials (cada cinc minuts): 3-2, 6-4, 7-7, 10-8, 13-11, 15-12(descans), 17-15, 20-16, 22-20, 25-23, 26-27, 28-28 (final)

Àrbitres: Stark i Stefan (ROM)