Derbi de color blaugrana (23-31)

24.10.2010 21:44

Llorenç Tarrés

La trajectòria del Barça Borges en aquesta Lliga Asobal continua sense màcula. Vuit partits, vuit victòries. L’equip blaugrana va guanyar amb un resultat contundent a la pista del Granollers i afrontarà l’aturada com a líder.

En un ambient hostil però de gran animació, com sempre que es visita l’Olímpic de Granollers, l’equip de Xavi Pascual havia de sortir dominador, d’imposar el seu ritme. Sense donar marge a un rival que està fent un inici de campanya espectacular si volia sortir victoriós i mantenir el liderat. I així ha estat.

Raúl Campos ha marcat el primer gol del partit, però tot seguit Rutenka ha empatat i ha anul·lat l’únic avantatge local en tot el partit. Lazlo Nagy, amb quatre gols als primers 8 minuts, ha liderat l’escapada del Barça Borges, que ha signat un parcial de 2-7 que ha omplert de nervis els vallesans.

Primer temps de llibre

2010-10-24_FCB_BORGES_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_005.jpgEls visitants dominaven, es mostraven molt ferms al centre de la defensa -amb l’inestimable ajut de Saric- i Juanín feia estralls al contraatac. L’equip de Manolo Cadenas, fidel a l’estil del seu entrenador, ha intentat imprimir més caràcter al seu joc per canviar un partit que ben aviat agafava color blaugrana (2-9 minut 10).

La injusta exclusió de Rocas per uns peus involuntaris ha ajudat el Fraikin Granollers a frenar el parcial negatiu. En tot cas, els de Pascual també han jugat bé la inferioritat, anotant dos gols i desmoralitzant el Granollers a base d’un excels treball defensiu: enorme Saric, aturant un penal i dos llançaments francs dels vallesans; enorme la defensa, blocant diversos llançaments, i enorme, Juanín, recuperant tres boles gairebé consecutives. El partit del Barça Borges fregava la perfecció i Ohlander, el porter local, ha tardat 16 minuts a fer la seva primera aturada.

Un gran gol de Dani i un encara millor de Juanín han atorgat el màxim avantatge fins aleshores (5-14), però el Granollers estava clar que no es rendiria tan fàcilment. Dues exclusions seguides han deixat els blaugranes amb només quatre jugadors de pista, però Saric, amb 3 penals aturats de 4 llançats, seguia lluint i minimitzant els danys, i Nagy tancava la inferioritat amb un marcador de 9-16.

2010-10-24_FCB_BORGES_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_021.jpgUna altra exclusió, ara d’Entrerríos, la quarta al primer temps, no ha fet més que engreixar una estadística demolidora. Amb igualtat sobre la pista, el Fraikin Granollers només ha marcat tres gols al primers 30 minuts. El Barça Borges tancava una primera part de llibre amb tres aturades més de Saric des dels vuit metres i un gol sobre la botzina d’Igropulo.

Somnia l’Olímpic de Granollers

A la represa, un equip i l'altre han sortit erràtics. El primer gol ha tardat més de tres minuts a arribar, i això que els atacs eren ràpids. L’ha fet Entrerríos, que donava un nou màxim coixí als de Pascual: +11. Els blaugranes han disminuït la seva efectivitat ofensiva, però en defensa seguien sent un mur i tot i marcar un únic gol en onze minuts, la diferència es mantenia en cotes inabastables (14-23).

El recital de Saric, a més, no s’ha refredat a l’inici del segon temps. Aturada rere aturada per desmoralitzar un Granollers que intentava per tots els mitjans entrar de nou al partit. L’aparició de fins aleshores desaparegut Nikcevic i els errors en atac han donat credibilitat als esforços locals, però Juanín ha trencat el parcial negatiu amb un gol de pur extrem.

2010-10-24_FCB_BORGES_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_001.jpgL’extrem lleonès ha tornat a intervenir en defensa, com Rutenka, dues aparicions en favor del col·lectiu que compensaven els errors en atac. Xavi Pascual ha demanat temps mort per calmar l’ofensiva dels seus jugadors. Calia arriscar el mínim possible, però el partit ha canviat completament de signe.

El cap fred i partit sentenciat

Gol a gol, els vallesans han anat reduint la diferència blaugrana. Ohlander ha aparegut en una gran segona meitat i el Barça Borges ha perdut confiança quan ho tenia tot al sac. Granollers creia en la remuntada, fins al punt que el Fraikin s’ha posat a només tres gols (23-26), amb Ohlander aturant tres penals seguits.

Sortosament, l’equip blaugrana ha sabut tenir el cap fred en el moment més complicat. Rutenka ha trencat el parcial local i n’ha obert un d’encara més concloent (0-5) per als visitants, que definitivament han sentenciat. No ha estat un gran segon temps, ni molt menys a l’alçada del primer, però el Barça Borges surt de Granollers amb l’expedient impecable en aquesta Lliga.

FRAIKIN GRANOLLERS, 23
FC BARCELONA BORGES, 31

Fraikin Granollers (12+11):
Ohlander, Blanxart (-), Ferrer (2), García Robledo (2), Campos (4), Grundsen (3), Nikcevic (4) – set inicial – Pujol (3), Malasinkas (1), Raigal (-), Nenadic (-), Pérez Cantalosella (-), Svitlica (4)

FC Barcelona Borges (22+9): Saric, Noddesbo (1), García (7), Sorhaindo (1), Nagy (8), Jernemyr (-), Rocas (1) – set inicial – Entrerríos (1), Sarmiento (4), Ugalde (-), Romero (-), Rutenka (4), Igropulo (4)

Parcials (cada cinc minuts): 1-4, 3-9, 5-13, 8-16, 12-18, 12-22 (descans), 13-23, 14-23, 18-25, 21-26, 23-28, 23-31

Àrbitres: Pastor Gamón i García Fernández