Amb pas ferm a la Lliga (35-22)

19.10.2010 21:39

Llorenç Tarrés

El Barça Borges manté el liderat de l’Asobal després de guanyar un Conca sota control en tot moment. Els de Pascual han millorat respecte els últims partits i afrontaran amb confiança l’últim compromís abans de l’aturada per seleccions.

Ha estat un partit correcte, sense més lluïments dels necessaris per part d’un equip blaugrana que ha dominat de principi a fi i sense gaires complicacions un rival que ha intentat plantar cara com ha pogut. Saric ha destacat sota pals, i Rocas i Juanín, amb set gols cadascun, han estat els màxims anotadors del partit.

2010-10-19_FCB_BORGES_-_CUENCA_2016_008.JPGÉs la setena victòria en set partits a l’Asobal. L’equip manté el primer lloc a la competició domèstica i també la regularitat en un torneig on el més important és no fallar en partits com el d’aquest dimarts.

Intercanvi de gols

El Conca, conscient que no li interessava un partit amb gaire ritme, ha alentit les seves accions per minimitzar el poder ofensiu d’un Barça Borges incòmode a estones però mentalitzat per intentar donar una bona imatge. Els blaugranes han sortit amb ganes i Juanín, Saric i Nagy han permès el primer avantatge (2-0). En altres paraules, els locals han manat sempre en el marcador.

L’intercanvi de gols, però, ha tenyit de certa igualtat als primers parcials, amb un conjunt visitant poderós des de la primera línia, amb un Dacosta de braç terrorífic i un actiu Jorge Luis Pavan com a màxims exponents d’aquest perill.

S’escapen en el marcador

2010-10-19_FCB_BORGES_-_CUENCA_2016_002.JPGPerò qui dominava, qui ha volgut prémer l’accelerador, i a ratxes ho ha fet, han estat els blaugranes. Un golàs de rosca de Noddesbo i un inspirat Juanín (cinc gols als primers 30 minuts) han obert escletxes (9-5 i 12-7), amb un Saric que aturada rera aturada i ovació rera ovació engrandia la seva figura. No obstant, dues exclusions rigoroses de Jernemyr han mantingut els visitants a una distància inferior a la merescuda.

En cap cas, però, el Conca 2016 ha pogut inquietar l’avantatge dels de Xavi Pascual, que a poc a poc obrien forat per arribar al descans cinc gols amunt (18-13), gràcies a una última acció espectacular d’un Rutenka que ha marxat al vestidor amb quatre gols.

Partit decidit a la represa

A la segona meitat, els de Pascual han evitat sobresalts. El conjunt entrenat per Zupo Equisoain ha tingut molts problemes per agafar el to al segon temps i el Barça Borges, amb Juanín, Rocas i Nagy inspirats, ha eixamplat el coixí fins a la barrera psicològica dels 10 gols (26-16 al minut 15). Saric, amb 17 aturades en 49 minuts de joc, ha tornat a ser decisiu.

Amb el partit sentenciat, tots dos equips han abaixat el ritme pensant en futurs compromisos. En el cas dels de Pascual, molt complicat es preveu el duel del proper diumenge a la pista del Fraikin Granollers. El derbi català ja exigirà una recuperació total d’un Barça Borges que, no cal oblidar-ho, segueix líder.

Albert Rocas ha destacat amb set gols. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 35
CONCA 2016, 22

FC Barcelona (18+17):
Saric, Rocas (7), Igropulo (4). Nagy (4), Jernemyr, Juanín (7), Sorhaindo (2) –set inicial-, Noddesbo (1), Entrerríos, Dani Sarmiento (2), Rutenka (4), Ugalde (2), Iker Romero (2) i Sjöstrand.

Conca 2016 (13+9): Kappelin, Corzo (4), Sabonis (4), Rafa López (1), Mendoza (1), Dacosta (6), Pavan (1) –set inicial-, Gamuz (1), Ivankovic (2), Arias (2), Markovic, Grosas, Hugo, Pedro i De Hita.

Parcials cada 5 minuts: 3-2, 6-5, 9-6, 13-8, 15-10, 18-13 (descans), 22-15, 23-16, 26-16, 28-18, 31-20 i 35-22 (final)

Àrbitres: Ballano Dueñas i Belloso.

Pista: Palau Blaugrana.