Kiel-Barça Borges, més enllà del resultat

04.10.2010 12:22

L’empat del Barça Borges a la pista del Kiel es pot considerar com un bon resultat davant l’actual campió d’Europa, en una de les pistes més complicades d’Europa. Però més enllà del resultat, el partit va deixar moltes dades significatives.

Un THW Kiel-FC Barcelona Borges sempre és un partit que deixa moltes dades i curiositats estadísticament, ja que tots dos equips s’han vist les cares en setze ocasions en partits de competició oficial des de la temporada 1999/2000.

Primer empat amb un equip alemany

L’empat a 28 del partit de diumenge és el primer empat en la llarga història d’enfrontaments entre el FC Barcelona i equips alemanys. 44 vegades el Barça d’handbol ha tingut com a rival un equip germànic i diumenge a Kiel va ser el primer cop en què un enfrontament entre alemanys i catalans va finalitzar amb empat.

fcb-kiel_x5x.jpgUna altra curiositat del resultat a Kiel és que sempre que el THW Kiel ha guanyat al FC Barcelona ha fet 28 gols o més i alhora cada cop que el FC Barcelona ha guanyat el Kiel, ha fet 28 gols o més. Per tant, els 28 gols han estat sempre la frontera de la derrota o victòria entre els dos campions d’Europa.

L’empat, un resultat poc habitual

En els més de 40 anys de trajectòria del FC Barcelona Borges a les competicions europees, els blaugranes han disputat 313 partits. 228 victòries, 69 derrotes i 16 empats. Si reduïm les dades a només la participació blaugrana en Copa d’Europa, el Barça ha jugat 224 partits amb 160 victòries, 50 derrotes i 14 partits empatats.

El darrer empat que havia assolit el FC Barcelona d’handbol va ser la temporada passada a la pista del KIF Kolding , a la primera fase de la Champions d’handbol. Amb un gol de Laszlo Nagy en els darrers segons, el FC Barcelona va treure un punt de la pista danesa. Per trobar l’anterior empat cal anar fins a la temporada 2003/04, en què el FC Barcelona va empatar al Palau amb l’Haukar islandès.

Un mur anomenat Saric

Daniel Saric va demostrar, una vegada més, la seva qualitat en un enfrontament d’alt nivell. 26 aturades va realitzar el porter blaugrana durant el partit. 14 van ser a la primera part i 12 al segon període. Saric va superar el porter francès del THW Kiel, Thierry Omeyer, que va protagonitzar també una gran actuació, amb 21 aturades.

1285879677.jpgNo és la primera vegada que Saric té una actuació tan estel•lar a la Champions. La temporada passada davant el Croatia Zagreb , en el partit d’anada dels vuitens de final, el porter bosnià va ser capaç de realitzar 16 aturades a la primera part i es va convertir en un malson per a l’atac dels croates.
Saric, un dels protagonistes del partit a Kiel. Foto:Arxiu-FCB
Valentia del Barça Borges
Per puntuar en una pista com l’Sparkassen Arena cal ser valent i així ho va ser el FC Barcelona Borges. Quan faltaven set minuts per a la fi de la primera part i amb tot el partit en joc, Xavier Pascual va posar en pista el jove extrem del filial, Joan Saubich. Saubich, que ja va debutar a la Champions la temporada 2008/09, no va fallar i va marcar un gol en el seu segon partit de Champions.

A la vegada, en el darrer atac del partit, Pascual va posar a la pista Cedric Sorhaindo com a porter-jugador, amb la intenció de buscar la superioritat numèrica en l’atac. El fruit d’aquesta decisió, gol d’Albert Rocas i un punt que va viatjar cap a Barcelona, en un partit que els blaugranes havien arribat a perdre per cinc gols, 15 a 10, a l’inici de la segona part.