Debut agre (30-31)

25.09.2010 18:09

Carles Cascante

El Barça Borges ha començat amb mal peu la seva participació a la Champions. Els de Xavi Pascual han perdut per 30-31 en un partit estrany que podien haver guanyat i en el qual s’han vist sorpresos per una reacció inesperada del Rhein Neckar.

Males notícies per al FC Barcelona Borges. I és que l’equip d’handbol ha debutat amb mal peu a la màxima competició continental. Els blaugranes han perdut per un sol gol davant d’un equip, el Rhein Neckar alemany, que mai ha donat el partit per perdut, malgrat el parcial de 8-1 del Barça a la represa que semblava encarrilar les coses.

Igualtat inicial

2010-09-25_FCB_BORGES_-_RHEIN_NECKAR_LOWEN_010.jpgEl primer quart d’hora del partit ha estat dominat pels jugadors barcelonistes. Malgrat que els primers compassos del matx han estats marcats per l’intercanvi de gols, a partir del 5-3, obra de Laszlo Nagy, el FC Barcelona Borges s’ha començat a sentir còmode sobre el parquet del Palau. En el bàndol alemany, però, els tirs llunyans del noruec Börge Lund i de Bielecki han tornat a igualar el matx amb el 7-7.

Joc fluït

La defensa 6-0 del Rhein Neckar, però, ha permès el joc fluït del Barça Borges i, amb bones transicions, han començat a arribar els gols dels extrems. Victor Tomàs ha estat el principal estilet de l’atac blaugrana i ha pres el relleu d’un Albert Rocas que havia marcat dos gols a l’inici del partit, però que, després d’una aparatosa topada amb Bielecki, ha marxat a la banqueta. Tomàs ha estat l’autor del 12-9 i ha tornat a situar la màxima renda a favor dels barcelonistes en tres gols.

2010-09-25_FCB_BORGES_-_RHEIN_NECKAR_LOWEN_002.jpgA partir d’aquí, però, les coses han canviat notablement. El marcatge sobre els jugadors d’atac barcelonistes ha estat molt més estret i l’arbitratge tampoc ha ajudat, amb decisions, si més no, força rigoroses. Dues exclusions, de Jernemyr i una increïble d’Ugalde, han marcat els minuts finals de la primera part. Uns minuts que els alemanys han aprofitat a la perfecció entre tant enrenou. El Barça, tot i els llançaments de Nagy i les aturades de Saric, s’ha vist massa afectat pels nervis i ha acabat marxant al descans perdent per un gol (13-14).

Els alemanys, endollats

A la represa, malgrat que el FC Barcelona Borges ha aconseguit un gol ràpid, el de l’empat a 14, els alemanys han aconseguit un important parcial d’1 a 6 que ha deixat el marcador en un inquietant 15 a 19, màxim avantatge del partit. Xavi Pascual s’ha vist obligat aleshores a demanar un obligat temps mort per mirar de buscar la reacció dels seus jugadors.

2010-09-25_FCB_BORGES_-_RHEIN_NECKAR_LOWEN_014.jpgDit i fet. Novament les aturades de Saric i la notable millora en la defensa barcelonista ha aconseguit la reacció blaugrana. El capità de l’equip, Laszlo Nagy, s’ha posat l’equip a l’esquena i ha sabut aprofitar també una lleugera baixada en la intensitat del joc alemany. L’hongarès, amb sis gols al minut 10 de la represa, ha estat l’artífex de l’empat a 19.

Parcial de 8-1

Després de l’empat i d’uns minuts de certa indecisió per part d’ambdós conjunts, el Barça Borges ha començat a imposar el seu joc. El matx s’aturava una i altra vegada per les constants faltes dels visitants i amb l’exclusió de Börge Lund a 11 minuts i mig de la represa, els de Pascual han començat a anar-se'n en el marcador. El parcial de 8-1 ha deixat l'electrònic en un 23-20 que molts pocs podien imaginar minuts abans. Saric, a més, continuava a un gran nivell, i els jugadors barcelonistes, amb un ritme més alt que el seu rival –en el qual només destacava Cupic–, han anat creixent a poc a poc (25-21, gol de Noddesbo, min 17).

Final inesperat

2010-09-25_FCB_BORGES_-_RHEIN_NECKAR_LOWEN_027.jpgEls alemanys, tot i la bona actuació de Cupic des de l’extrem, no han pogut ja amb l’embranzida blaugrana ni amb un Daniel Saric realment espectacular. Si la primera part del porter bosnià havia estat bé, a la represa ha estat un dels culpables que els alemanys, sobretot des de l’extrem, no fessin més mal. Però els minuts finals han estat inexplicables. Després de la remuntada, els jugadors barcelonistes s’han vist sorpresos per un rival que semblava fos però que, a poc a poc, ha tornat al partit i al final ha passat el que ningú podia preveure, derrota barcelonista (30-31).
La fitxa del partit
FC Barcelona Borges (13+17): Saric; Noddesbo (5), García (3, 1p), Sarmiento (1), Nagy (7), Rutenka (5), Rocas (2) -set inicial- Jernemyr, Sorhaindo (1), Tomás (6), Entrerríos, Ugalde i Oneto.

Rhein Neckar Lowen (14+17): Szmal; Gensheimer (5), Bielicki (3), Lund (4), Stefansson (2), Myrhol (4), Cupic (10, 2p) – set inicial- Gunnarsson, Schmid, Roggisch i Tkaczyk (3).

Parcials: 3-2, 6-6, 8-7, 10-8, 12-11, 13-14 (descans); 15-19, 19-19, 22-20, 26-23, 28-28 i 30-31 (final)

Àrbitres: Olesen i Pedersen.