Victòria i gairebé rècord (46-28)

21.09.2010 21:36

Llorenç Tarrés

El Barça Borges no ha fallat davant el Toledo Balonmano i ha sumat una nova victòria a l’Asobal, la tercera en tres partits. El conjunt de Xavi Pascual fins i tot ha fregat el rècord històric de gols de les temporades 1997-98 i 2002-03 (47).

Al descans els blaugranes ja guanyaven 24-16 fruit d’uns primers 30 minuts de joc molt constant i de molta efectivitat. El segon temps ha estat pràcticament un tràmit però tal i com volia el tècnic, l’equip ha seguit rendint a molt bon nivell. Tots els jugadors han marcat almenys un gol i Juanín, amb vuit, ha estat una vegada més el màxim realitzador del partit.

Dimarts nit, dia plujós i un rival sense entitat no han estat impediment perquè el conjunt blaugrana sortís a pista molt mentalitzat. La primera estrebada, del 3-2 al 8-3, ha estat el preludi d’una victòria molt còmode. Però el que havia de ser un duel sense més història ha passat a ser un constant mirar al marcador per saber si el Barça Borges igualaria o superaria el rècord històric de gols del Club, establert les temporades 1997-98 i 2002-03 amb 47. Finalment, s’hi ha quedat a les portes.

Recital ofensiu

El Barça Borges s’ha mantingut ferm, constant, i en un partit com aquest això és el que té més mèrit. Amb un Gonzalo Pérez de Vargas fiable i un atac molt fluid, l’equip anava eixamplant mica en mica la diferència davant un rival massa tou per una cita de l’exigència del Palau.

2010-09-21_FCB_BORGES_-_TOLEDO_BALONMANO_015.jpgJuanín ha tornat a marcar la diferència però l’encert en atac ha estat mèrit de tot l’equip. Fins i tot Jernemyr ha aconseguit marcar un gol, davant l’alegria de la grada i dels seus companys. És la tercera diana que marca des que vesteix de blaugrana.

Ni amb dos jugadors més

Al segon temps, Saric s’ha apuntat a la festa amb un recital d’aturades (9 en total, moltes de les quals gairebé seguides). La distància al marcador no parava de créixer (36-22) i ni quan els àrbitres han deixat el Barça amb una inferioritat de 6 contra 4 el Toledo ha pogut agafar aire. En aquests dos minuts en clara superioritat, els visitants no han marcat cap gol. Una dada prou eloqüent per explicar un partit que, per molt poc, no ha passat a la història.

El Barça Borges ha apallissat el Toledo. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 46
TOLEDO BALONMANO, 28

FC Barcelona Borges (24+22):
Pérez de Vargas, Juanín (8), Jernemyr (1), Rutenka (3), Rocas (4), Igropulo (4), Sorhaindo (2) –set inicial- Entrerríos (4), Ugalde (4), Dani Sarmiento (3), Iker Romero (5), Oneto (4), Víctor Tomàs (4) i Saric.

Toledo Balonmano (16+12): Ballesteros, Eitutis (2), Casado, Strazdas (4), Barbón (2), Stelmokas (2), Fernández (5) –set inicial-, Marjanac, Requejo, Vidal, Svensson (3), Fuentes (4), Ivanovic (1) i Pérez de Inestrosa (5).

Parcials: 3-2, 8-4, 12-7, 17-10, 22-14 i 24-16 (descans), 28-19, 30-21, 35-22, 39-24, 44-25 i 46-28 (final).

Àrbitres: Fernández Fernández i Rodríguez Rodríguez.

Pavelló: Palau Blaugrana.