Sentencien a la segona meitat (34-25)

11.09.2010 14:05

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha estrenat l’Asobal amb una victòria contra el BM Torrevella més treballada del que indica el marcador. Els de Pascual s’han mostrat irregulars però han sentenciat al segon temps. Juanín, amb onze gols, ha estat el màxim golejador.

Era un partit d’aquells de victòria obligada en una competició marcada per la regularitat dels equips capdavanters, però el tècnic ja havia avisat dels perills del Torrevella i el fet cert és que el Barça Borges no ha vist la victòria al sac fins a la segona meitat. Malgrat ser, a priori, superiors al rival, els de Xavi Pascual han fet massa errades davant un contrincant que no tenia res a perdre i que segueix sense poder guanyar els blaugranes en 15 enfrontaments.

2010-09-11_PARTIDO_BALONMANO_14.JPGRes ho feia presagiar. Tot i l’horari matinal, el Barça Borges ha sortit ben despert a la pista. Dues aturades sensacionals de Sjöstrand i els gols de Rutenka, Víctor Tomàs, Nagy, Noddesbo i Juanín han donat el primer avantatge clar (5-1, minut 4), cosa que ha obligat el tècnic Manuel Laguna a demanar un primer temps mort d’urgència.

Canvia el decorat

L’allau inicial dels locals ha permès afrontar amb comoditat els minuts següents. Juanín feia estralls des de l’extrem i al contraatac, i la defensa seguia funcionant, tot i que un cert relaxament ha permès als visitants eixugar una mica la distància (8-5, minut 10 i 9-7 en el minut 14).

2010-09-11_PARTIDO_BALONMANO_03.JPGQuan el Barça Borges ha intentat tornar a agafar el comandament del partit, el conjunt alacantí ja havia pres la mida a l’enfrontament. Tant, que ha estat capaç d’igualar el marcador i fins i tot posar-se per davant. Dos penals aturats per Sjöstrand han evitat mals majors, però l’equip no ha tornat a carburar en el primer temps i al descans s’ha arribat amb un sorprenent 15-16 en el marcador.

El Barça Borges posa l’accelerador

2010-09-11_PARTIDO_BALONMANO_09.JPGA la represa, els blaugranes han sortit decidits a canviar el decorat. L’estrena, sens dubte, no estava resultant l’esperada. Dues bones accions defensives i un contraatac de Juanín han tornat a igualar el partit i el Barça Borges, més per insistència i pel caràcter de jugadors -com ara Víctor Tomàs- que no pas per encert, ha tornat a avançar-se en el marcador (19-18, minut 36).

Saric, amb diverses aturades consecutives que li han valgut l’ovació del Palau, i la major intensitat defensiva han donat seguretat a l’equip, però els errors en atac han permès contraatacs fàcils que el Torrevella ha aprofitat per seguir posant la por al cos. Finalment, els de Pascual han recuperat un cert avantatge en el marcador (25-22, minut 45) i, a partir d’aquí, ja no han donat més opció per a la sorpresa.

De mica en mica, la resistència del rival s’ha desfet. El Torrevella només ha marcat tres gols en els últims 15 minuts, mentre que els gols locals han anat caient, especialment en transicions ràpides. El marcador final pot fer pensar que ha sigut un partit còmode, però no ha estat així. Victòria treballada per estrenar la Lliga.

FC BARCELONA BORGES, 34
BM TORREVELLA, 25

FC Barcelona Borges (15+19):
Sjöstrand, Noddesbo (4), Juanín (11), Víctor Tomàs (4), Dani Sarmiento (3), Nagy (6), Rutenka (4) –set inicial–, Iker Romero (1), Entrerríos, Jernemyr, Rocas (1), Oneto, Igropulo i Saric.

BM Torrevella (16+9): Pejanovic, Rochel (1), Eilert (5), Pellitero (3), Novelle (4), D. Cuartero (2) i Borja Fernández (4) –set inicial–, Peciña (3), Jiménez, Simonet (1), Vieyra (2), Tomás, J. Cuartero i Grau.

Parcials:
5-1, 8-4, 10-7, 11-9, 13-13, 15-16 (descans), 18-17, 21-20, 25-22, 28-22, 31-23 i 34-25.

Àrbitres: Gude Prego i Gude Prego.