Nagy: “No hi ha millor club que el Barça”

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

18.08.2010 13:30

Nagy: “No hi ha millor club que el Barça”

Llorenç Tarrés


Aquest estiu s’han complert deu anys del fitxatge de Laszlo Nagy per al FC Barcelona. L’hongarès va aterrar l’any 2000 al Palau com una gran promesa de l’handbol mundial. Una dècada després, és el capità del Barça Borges.


Nagy ha viscut una dècada de blaugrana en què ha plogut molt, sobretot èxits. Han passat presidents, han passat entrenadors i han passat companys. També somnis. Laszlo Nagy, ha complert el seu: marcar una època al FC Barcelona. Amb el Palau de fons, l’hongarès fa balanç de la seva vida al club.

Deu anys al Barça. Què sent quan li diuen això?
Nagy.JPG“Estic molt content. No és gaire habitual que un jugador estranger jugui tants anys en un club, ni en handbol ni en cap esport. Només em queda agrair que la Junta, el club, els tècnics i els companys m’hagin permès vestir aquesta samarreta”.

S’ho podia arribar a imaginar?
“Quan vaig firmar el meu contracte amb el club per set anys, ja pensava que tant de bo pogués retirar-me aquí. Ara per ara continuo tenint aquesta il·lusió”.

Quins records té dels seus primers anys al Palau?
“Sobretot bons records dels excompanys. Em van acollir amb molta estima. I estem parlant de jugadors espectaculars, que ho havien guanyat tot, cinc Copes d’Europa seguides incloses. Amb 19 anys, allò em va descol·locar. Els ho agraeixo molt”.

QM3D0221.jpgI dins l’equip, li va costar?
Sí, és clar. Al principi és dur. Deixes enrere els pares, la família, els amics, per venir a un club grandiós, el més gran del món. És una experiència molt forta. La primera temporada a l’equip em va costar, però quan va començar la segona vaig notar un gran canvi. Em sentia molt a gust”.

Què és per a vostè el Barça? Què significa el ‘Més que un club’?
“Pràcticament puc dir que he jugat aquí tota la vida. Al meu primer equip (Pick Szeged) hi vaig estar tres temporades. Aquí hi duc tota una vida, m’he fet gran aquí. No hi ha millor club que el Barça, un club amb tantes seccions professionals i totes amb un gran nivell a Europa. Tot el que dóna el club als jugadors jo ho valoro molt. Són uns colors que es fan sentir molt".

En deu anys aquí, tindrà grans moments per recordar.
Em quedo amb els bons per sobre dels negatius, que també n’hi ha hagut. Sobretot quan perds alguna competició i comets errades. Cal pensar positivament per no repetir-los, és fonamental per ser un bon professional".

Alguna anècdota? Diuen que els primers anys es desplaçava en metro.
Sí. A Hongria tenia cotxe, però quan vaig arribar al club en Valero em va recomanar que compartís pis amb uns júniors. Vivíem lluny de l’estadi i arribava en metro. A partir de la segona temporada vaig decidir que volia viure més a prop i vaig comprar-me el pis a les Corts.

Ara que ja és tot un veterà, en qui moment es troba de la seva etapa com a jugador?
Crec que podria fer un pas més. Em diuen que em falta una mica de llançament, aprofitar millor el meu físic. Tenint en compte la meva posició i el meu cos, sí que hauria de ser més incisiu. Però començo la temporada convençut que he de millorar i que ho faré.

Suma 24 títols en deu anys… No es cansa de guanyar?
No, això mai. Personalment, quants més títols guanyes millor t’ho passes jugant. La temporada passada, per exemple, teníem a tocar la final de la Champions i se’ns va escapar. Des que hem començat a treballar, només pensem en aquell partit. Volem tornar a disputar la final i aquest cop guanyar-la per treure’ns aquella espina.

2010-08-17_ENTREVISTA_LASZLO_NAGY_007.jpgS’ha de ser optimista amb l’actual Barça Borges?
Les sensacions són bones. Tal com vam acabar la temporada passada, especialment els últims dos mesos, si aconseguim recuperar aquell nivell podem lluitar per tots els títols. Al Barça només compta guanyar. Per això cal donar les gràcies al club, pel bon equip que ha fet i els reforços que ha fitxat. Són bona gent i s’han adaptat molt bé.
Nagy en un moment de l'entrevista. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
Nagy en un moment de l'entrevista. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Referents i companys
Fins a quin punt l’han marcat els seus entrenadors?
Valero va marcar la meva trajectòria. Ell va ser qui va fitxar-me, va venir a Hongria a parlar amb els meus pares, i vaig aprendre molt en les temporades que vaig compartit amb ell. De Xesco Espar, en recordo la importància que va tenir per aconseguir que l’equip tornés a guanyar la Copa d’Europa. Amb Manolo Cadenas hi vaig estar poc temps. I amb Pasqui estem molt a gust. L’equip treballa bé amb les seves idees, ho té tot molt clar i tenim il·lusió.

I quins companys l’han marcat?
No podem oblidar la figura de Masip. Ell, Xavi O’Callaghan, Andrei, Carlos Ortega... Era un grup molt unit i que em va fer molt costat. I és clar, Barrufet. Què puc dir de’n David? Ho ha guanyat tot, una persona increïble. De tots ells, n’he après coses.


Comparteix a

Notícies Handbol