Final ‘made in’ Asobal

28.05.2011 20:30

Llorenç Tarrés (enviat especial)

El Renovalia Ciudad Real serà el rival del Barça Borges a la final de demà de la Lliga de Campions. Els manxecs han derrotat l’altre equip alemany de la cita de Colònia, l’HSVHamburg (28-23), oferint una molt bona imatge.

(Foto: EHF)
(Foto: EHF)

Més fàcilment del que s’esperava, el conjunt de Talant Diuxebaev ha deixat la Final a 4 sense representació de la potent Bundesliga, hores després que el Barça Borges deixés fora de combat el Rhein-Neckar Löwen (30-28). Dos equips de l’Asobal, per tant, es jugaran diumenge el màxim títol europeu en una final que promet emocions fortes.

El Ciudad Real ha superat una forta sortida a pista de l’Hamburg i de la mà de Lazarov ha anat agafant el to del partit. A mesura que passaven els minuts, els manxecs se sentien més forts i quan han agafat el primer avantatge en el marcador ja no han deixat escapar el partit. Els de Martin Schwalb, a batzegades, no trobaven la manera de frenar els castellans, on ha destacat el bon partit d’Hombrados. Al descans: 12-10 favorable al Ciudad Real, si bé les sensacions eren que la diferència era major del que indicava el marcador.

Així s’ha demostrat al començament del segon temps, en què el coixí ha pujat fins als cinc gols ben ràpidament (17-12). L’Hamburg es veia superat per la pressió i un rival que vivia els millors minuts, amb jugadors com Entrerríos o Luc Abalo molt destacats en els moments importants. L’experiència del Ciudad Real, sens dubte, ha estat clau a l’hora de decantar la balança.

Un parcial de 2-6 ha estat l’únic moment en què el públic ha cregut que hi havia partit. Del 20-14 s’ha passat al 22-20 en un obrir i tancar d’ulls, amb un Bitter aturant tot el que fins aleshores no havia aturat i Schröder destrossant la defensa del Ciudad Real amb dianes de tota mena. Però la reacció ha durat poc. L’Hamburg no ha demostrat ni la condició física ni el joc col•lectiu suficient per creure més enllà de l’èpica i l’empenta del seu públic. Els manxecs han mantingut la serenor i han acabat certificant la victòria amb molta autoritat.