Homenatge als campions (36-25)

21.05.2011 20:10

Llorenç Tarrés

El conjunt de Xavi Pascual s’ha desfet de l’Antequera en el partit que tancava la seva participació a la Lliga Asobal 2010/11. L’equip blaugrana, amb el cap a Colònia i en l’homenatge a Iker Romero, ha tardat a engegar però ha acabat golejant.

La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 36
BM ANTEQUERA, 25

FC Barcelona Borges (17+19):
Saric, Gonzalo (ps); Noddesbo (5), Juanín García (4), Víctor Tomás (2), Raúl Entrerríos (2), Sorhaindo (2), Dani Sarmiento (1), Ugalde (7), Iker Romero (5, 1p), Nagy (2), Jernemyr, Rutenka (3, 1p), Rocas (3, 1p).

BM Antequera (15+10): Lamariano, Martínez (ps); Stefanovic (4), Soto (1), Moya (1), Curkovic (1), Bakic, Ramos, Vigo (2, 1p), Morales (3), Baena (5, 1p), Cid (7), Camps (1).

Parcials (cada cinc minuts): 4-2, 6-5, 8-8, 10-11, 13-14, 17-15 (descans); 21-16, 23-19, 26-21, 31-22, 34-23, 36-25 (final).

Árbitros: Agatha Gracia i Antonio Martín.

Exclosos: Juanín i Entrerríos (FCB) i Soto (ANT)

Pavelló: Palau Blaugrana. 2.571 espectadors.

Després d’una prèvia de partit molt emotiva, amb l’homenatge que el Club i l’afició han rendit a Iker Romero, el partit no ha tingut més història que la que ha volgut escriure el Barça Borges. El ja campió s’ha acabat passejant davant un voluntariós Antequera, que, no obstant això, ha aprofitat el relaxament inicial dels blaugranes per plantar cara fins on les forces li ho han permès.

L’emotivitat de la jornada i el fet de tenir el cap a Colònia, on la setmana vinent intentarà guanyar la Champions, han pesat en un Barça Borges al qual li ha costat arrencar. Dos gols rapidíssims de Noddesbo han obert la llauna i feien intuir un passeig militar, però l’Antequera, molt endollat en el partit, ha començat a tenir veu i vot a la festa.

Primera part ajustada

2011-05-21_FCB_BORGES_-_BM_ANTEQUERA_027.jpgEls atacs s’imposaven clarament a les defenses i només Saric evitava que els gols fossin més repartits (5-2), si bé l’aparició del porter visitant Yeray ha permès una petita reacció malaguenya (7-6). El conjunt d’Antonio Carlos Ortega, finalment, però, ha empatat, aprofitant una baixada de tensió blaugrana a l’eix de la defensa, i ha acabat posant-se per davant per primera vegada amb un penal transformat per Baena (9-10).

Stefanovic imposava la seva alçada per fer mal des de la primera línia i Yeray seguia exhibint reflexos. Les coses no acabaven d’agradar a Xavi Pascual, que ha demanat més intensitat als seus homes en el temps mort. La reacció no s’ha fet esperar i, després d’un bon grapat de minuts de domini visitant en el marcador, la situació ha tornat a la normalitat. La bona definició dels extrems blaugrana, sobretot per part d’un sempre afamat Juanín, han arreglat la situació i al descans s’ha arribat amb dos gols d’avantatge: 17-15. Una sola exclusió en aquests 30 primers minuts demostren com s’ha desenvolupat el duel fins aleshores.

2011-05-21_FCB_BORGES_-_BM_ANTEQUERA_024.JPGEl segon temps ha mantingut el guió. Cap dels dos equips es jugava res i tampoc era necessari forçar a risc de perdre algun jugador lesionat. Tots dos conjunts han ofert un segon temps obert, amb gols a banda i banda, tot i que en l’intercanvi de cops el gran beneficiat vestia de color blaugrana. Progressivament els de Pascual han obert diferències, malgrat els esforços anotadors del canoner Chelu Cid. I la diferència s’ha estabilitzat en els cinc gols (23-18 i 25-20), moment a partir del qual Xavi Pascual ha donat descans a peces claus pensant en el repte majúscul de la Final a Quatre.

Una estrebada final del ja campió de Lliga ha deixat clara la sideral distància que separa els dos equips. El Barça Borges, amb un Ugalde que ha acabat sent el màxim golejador, ha acabat superant els deu gols de diferència i la festa al Palau ha estat completa.