Barça-Kiel: màxima rivalitat

21.04.2011 12:05

Gustau Galvache

La historia dels enfrontaments entre el FC Barcelona i el THW Kiel és una història d’igualtat i màxima rivalitat. Catalans i alemanys s’han trobat en cinc eliminatòries i una final a partit únic i el balanç és de tres a tres.

Darrers resultats a Kiel
El balanç total d’enfrontaments davant THW Kiel és de set victòries per als blaugranes, un empat i nou derrotes. La dada positiva és que en les dues darreres visites a l'Sparkassen Arena, els blaugranes es van imposar la temporada 2009/10 per 30 a 32 i aquesta temporada, en la primera fase, els blaugranes van aconseguir un meritori empat a 28.
La igualtat és el signe que predomina quan el FC Barcelona i THW Kiel juguen els partits clau de la Copa d’Europa d’handbol. En tres finals, dues semifinals i una eliminatòria de quarts, blaugranes i alemanys es reparteixen els èxits.

Primer enfrontament, un títol

La primera vegada que el THW Kiel i el FC Barcelona es van veure les cares va ser la temporada 1999/00. En una final a doble partit, els alemanys es van imposar per tres gols de diferència a Kiel i els blaugranes van guanyar de cinc al Palau, cosa que els va permetre aixecar la sisena copa d’Europa de la secció.

L’any següent blaugranes i zebres es van tornar a veure les cares a semifinals amb victòria del Kiel a la seva pista per quatre gols i remuntada al Palau, on els homes de Valero Rivera es van imposar per cinc gols.

S’equilibren les forces

BF1F0029_.jpgEls alemanys es van treure l’espina clavada de les dues temporades anteriors derrotant el FC Barcelona a la final de la Copa EHF de la temporada 2001/02. El Kiel es va imposar per set gols a la seva pista i els quatre gols amb els quals va guanyar el FC Barcelona al Palau van ser insuficients per guanyar la final.

El Barça va tornar la moneda als alemanys en els quarts de final de la Copa d’Europa 2004/05: derrota per cinc gols a Alemanya i victòria a Barcelona per sis de diferència.

El darrer precedent, en eliminatòria d’anada i tornada, el trobem la temporada 2007/08. En les semifinals de la Copa d’Europa, els blaugranes van caure per deu gols a Kiel i al Palau van guanyar de set.

Darrer precedent

La darrera vegada que Barça i Kiel es van enfrontar en una eliminatòria de competició europea va ser l’any passat a la Final a Quatre de Colònia. Allà, els alemanys és van imposar per 36 a 34 als homes de Pascual i van aixecar la seva segona Copa d’Europa.