El Renovalia Ciudad Real, primer finalista

09.04.2011 17:29

Llorenç Tarrés (Enviat especial)

El conjunt manxec no faltarà a la seva habitual cita amb la final. Els de Talant Duixebàev han exhibit el seu enorme potencial davant el Granollers (33-40) i ja esperen rival per al duel decisiu de la Copa: Barça Borges o Cuatro Rayas Valladolid.

La fitxa del partit
FRAIKIN GRANOLLERS, 33
RENOVALIA CIUDAD REAL, 40

Fraikin Granollers (14+19):
Ohlander, Nikcevic (7,5p), Antonio García (1), Grundsten (4), Ferrer (3), Campos (2), Svitlica (4) –set inicial–, Manel, Salva Puig (2), Malasinskas (7), Raigal, Nenadic (3), Blanxart i Resina.

Renovalia Ciudad Real (18+22): Sterbik, Abalo (8), Guardiola (1), Viran (2), Davis (2), Jukiewicz (2), Cañellas (4) –set inicial–, Hombrados, Lazarov (12,2p), Aguinalgalde (2), A. Entrerríos (4), Källman i Shevelev (3).

Parcials cada cinc minuts: 1-3, 2-6, 4-11, 7-14, 9-16, 14-18 (descans); 16-23, 19-26, 23-28, 26-34, 29-36 i 33-40 (final).

Àrbitres: Pastor Gamón i García Fernández.
Els manxecs han sortit com un autèntic tro. Demolidors i amb ganes de sentenciar l’enfrontament per la via ràpida davant l’equip revelació de la temporada. Amb un Lazarov espaterrant, amb set gols en el primer temps, un Entrerríos líder i un Sterbik que ha marcat la diferència sota els pals, sobretot amb aturades des dels 6 metres, el Ciudad Real ha establert un parcial de 2-10 que ha descol·locat el Granollers i pràcticament ha marcat el destí del partit.

L’entrada de Malasinskas ha aportat més idees en atac als de Manolo Cadenas, que han viscut una etapa d’intercanvi de gols (8-16, minut 23). Però els vallesans no han perdut la fe i una vegada més han demostrat que se sobreposen a tot. Amb un parcial de 6-1 s’han acostat a només tres gols (14-17). Al final del primer temps, 14-18 favorable al Renovalia Ciudad Real.

Arsenal de virtuts dels manxecs

El segon temps ha començat amb un guió similar al del primer temps. Un Ciudad Real més intens i més encertat, amb un Abaló espectacular, ha recuperat ràpidament els vuit gols de marge (17-25). El Fraikin Granollers no trobava la manera de frenar el seu rival, especialment un Lazarov que ha superat els 10 gols en el seu compte particular, i així els seus esforços en atac, sobretot de Malasinskas, es quedaven sense valor.

Els minuts han passat sense més incidències. Els de Manolo Cadenas ja assumien que el seu petit gran miracle d’aquesta temporada no ha estat un argument prou fort com per frenar un Renovalia Ciudad Real que ha recuperat les millors sensacions i que, amb la Lliga pràcticament perduda, arriba amb la màxima ambició a la final.