Invictes després de 24 jornades (29-32)

30.03.2011 22:23

Vanessa Forns

El FC Barcelona Borges ha superat el Port Sagunt per un resultat de 29-32, sumant així la que és 24a victòria a la Lliga Asobal. D’aquesta manera, manté els sis punts d’avantatge sobre el seu perseguidor, el Ciudad Real.

PORT SAGUNT, 29
FC BARCELONA BORGES, 32

Port Sagunt:
Beg, Bakovic (3), Serrano (4), Ruiz (3), Bruxola, Sifré (2), Lapcevic, Ibáñez, Tarrasó (2), Perce (6), Sánchez (5), Nebot (3), Fernández (1), Baver

FC Barcelona Borges: Sjöstrand, Nagy (5), Iker Romero (9), Entrerríos (3), Cedric, Rocas (3) –set inicial-, Noddesbo (2), Tomás (3), Sarmiento (3), Ugalde (3), Oneto (1)

Parcials cada cinc minuts: 1-4, 3-6, 6-9, 8-11, 11-12, 12-14 (descans), 14-18, 18-21, 19-25, 22-28, 26-30, 29-32 (final)

Àrbitres: Gregorio Muro i Alfonso Rodríguez

L’equip blaugrana arribava a la pista de l’històric Port Sagunt com a líder invicte de la Lliga Asobal després de 23 jornades, una condició que ha augmentat una jornada més després de la victòria d’aquest dimecres. A partir d’ara canviarà el xip de la Lliga i centrarà tots els seus esforços en el compromís de la màxima competició europea de dissabte davant el Veszprem.

Màxima efectivitat d’inici

El FC Barcelona Borges ha sortit a la pista amb la màxima intensitat i amb ganes de deixar el partit ben encarrilat d’inici. D’aquesta manera, el conjunt blaugrana ha mostrat una efectivitat absoluta en les cinc ocasions de gol de les quals ha gaudit. Ugalde, Entrerríos, Nagy i Romero, aquest últim per partida doble, deixaven clares les intencions del Barça al llarg del transcurs dels primers minuts del partit.

Mica en mica, però, i amb el suport incondicional d’un públic que no l’ha deixat d’animar en cap moment, el Port Sagunt s’ha començat a ficar en el partit i a retallar les distàncies en el marcador. Així, i arribat el primer quart d’hora, el marcador reflectia un 6-9 que ha obligat Xavi Pascual a començar a moure la banqueta.

Disminueix la intensitat defensiva

La pressió a la graderia era cada cop més intensa i, en el minut 16, el rival del FC Barcelona Borges s’apropava a només dos gols (8-10). I és que els de Xavi Pascual han disminuït de forma considerable la seva intensitat defensiva, i tampoc han acabat d’aprofitar les nombroses superioritats numèriques de les quals han disposat. Al descans, 12-14 favorable al conjunt barcelonista.

Empat d’inici, reacció blaugrana

La represa ha començat carregada de la màxima emoció possible. Molt ràpidament, el Port Sagunt aconseguia l’empat a 14. Però el FC Barcelona ha sabut reaccionar de forma contundent i, quan passaven els cinc primers minuts d’aquesta segona meitat, superava el seu rival per 14-18.

A mesura que transcorrien els minuts, els homes del conjunt dirigit per Xavi Pascual, amb molt esforç, mantenien una renda d’entre quatre i cinc gols. Mica en mica, el FC Barcelona Borges ha tornat a mostrar la seva millor versió fins a aconseguir la màxima renda de gols fins el moment (19-26).

Partit sota control

A partir d’aquest moment, el Barça ha centrat els seus esforços en controlar l'avantatge en el lluminós, probablement pensant ja en l’important compromís de dissabte contra el Veszprem, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions.