Victòria en un derbi de Champions (36-29)

23.03.2011 22:09

El Barça Borges guanya un derbi de Champions (36-29)

Llorenç Tarrés

En un derbi català molt intens, el Barça Borges ha sumat la 23a victòria a l’Asobal i fa un altre pas cap a la consecució del títol. El Fraikin Granollers ha plantat cara fins on les forces i el major talent blaugrana li han permès.

La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 36
FRAIKIN GRANOLLERS, 29

FC Barcelona Borges (16+20):
Saric (Sjöstrand); Víctor Tomás (4), Igropulo (2), Sorhaindo, Jernemyr, Noddesbo (5), Juanin (7) -set inicial, Sarmiento (4), Rutenka (2), Raúl Entrerríos (1), Nagy (7), Iker Romero (4) i Rocas.

Fraikin Granollers (13+16): Ohlander; Svitlica (6,), Campos (1), Grundsten (3), Malasinskas (5), Antonio García (6), Nikcevic (1) -set inicial-, Blanxart (2), Nenadic, Resina (1), Salva Puig (2), Raigal (2) i Manel (ps).

Parcials (cada cinc minuts): 3-2, 6-3, 8-4, 10-9, 12-11, 16-13 (descans), 21-16, 24-21, 27-23, 29-25, 31-27 i 36-29 (final).

Àrbitres: García Serradilla i Martín Lorente.

Pavelló: Palau Blaugrana. 2.724 espectadors.

Al descans els blaugranes guanyaven per tres gols de diferència, després d’un inici brillant (8-3) i de respondre a la reacció vallesana, que ha arribat a empatar a 11. A la segona meitat, el bon treball col·lectiu han donat una victòria molt important. Els set gols de diferència final han estat el màxim avantatge per al conjunt de Pascual. L’endemà de saber-se que deixarà el Club a final de temporada, Iker Romero ha col·laborat amb quatre gols a la victòria del Barça Borges.

Primera estrebada blaugrana

2011-03-23_FCB_BORGES_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_002.JPGCom tot bon derbi, el partit ha començat amb intensitat, fortes defenses 6-0 i molts problemes per trobar la porteria rival. No obstant això, amb 2-2, el Barça Borges ha obert escletxa amb una primera estirada. Iker Romero ha aconseguit dos gols seguits que li han valgut una bona ovació de la grada. Juanín ha completat els bons minuts locals amb el 5-2 i un desesperat Manolo Cadenas s’ha vist obligat a demanar el primer temps mort del partit.

Els locals manaven amb la mateixa autoritat de tota la temporada. Defensa granítica i un Saric espectacular per acabar obrint forat amb els gols en velocitat de Juanín, el martell d’Igropulo i la rosca diabòlica de Noddesbo (8-3). Però a mesura que Ohlander ha aparegut, el Fraikin Granollers ha pujat la seva intensitat i ha estat capaç de tornar a entrar al partit.

Svitlica i Antonio García –el millor dels vallesans- culminaven les accions d’un rival molt intens, amb fe i que ha demostrat el perquè de la seva excepcional temporada, arribant fins i tot a empatar el duel a onze gols. Però una fogonada final de Juanín, dos gols de Rutenka i les aturades de Saric (13 al primer temps) han retornat el coixí al descans (16-13).

Major talent i més banqueta

2011-03-23_FCB_BORGES_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_014.JPGEl segon temps ha començat amb un gol de Nagy des de la llarga distància, un altre de Juanín a la contra i una aturada brillant de Saric. És a dir, la mateixa història de sempre, la que escriu un Barça Borges implacable aquesta temporada a la lliga domèstica.

L’equip de Pascual ha exhibit virtuts, al davant i al darrere, i ha recuperat el màxim avantatge de sis gols (20-14). Nagy s’ha mostrat molt efectiu (6 gols a la segona meitat), encapçalant una nova escapada blaugrana que, un cop més, ha trobat resposta en els visitants. L’ambient s’ha escalfat i de valent amb la intensitat present sobre la pista i la mala gestió que n’han fet els àrbitres. Unes decisions ben discutides han deixat els blaugranes amb només tres jugadors sobre la pista. Una insòlita inferioritat que el Granollers ha aprofitat per acostar-se perillosament davant l’alegria dels molts aficionats vallesans presents a les grades (24-22).

2011-03-23_FCB_BORGES_-_FRAIKIN_BM_GRANOLLERS_024.JPGPerò el Barça Borges ha resistit bé els bons minuts rivals i ha recuperat els cinc gols de marge (29-24). Aquest cop els intents del Fraikin Granollers, molt tocat, ja no han fructificat. L’entrada a pista de Sjöstrand, a més, ha revolucionat la defensa blaugrana. El suec s’ha lluit en diverses intervencions, i en atac l’equip barcelonista ja no ha donat més marge de reacció. Al final, victòria per set gols, potser un pèl excessiva per la igualtat del partit, però en qualsevol cas un triomf d’aquells que acosta de veritat els blaugranes al títol de Lliga.