Superiors (24-36)

19.03.2011 19:57

El Barça Borges ha trencat el partit al Conca 2016 en una segona part de somni, en què, gràcies a la defensa, els blaugranes han corregut. Els de Pascual refermen el lideratge una jornada més i sumen la 22a victòria en 22 jornades.

CONCA 2016, 24
FC BARCELONA BORGES, 36

Conca 2016 (11+13):
Kapellin, Sabonis (-), Mendoza (-), Da Costa (2), Markovic (3), Grosas (2), Rodríguez (5) –set inicial– De Hita (ps), Corzo (8), López (2), Paván (2), Gamúz (-), Ivankovic (-), Arias (-).

FC Barcelona Borges (16+20): Saric, Noddesbo (7), Juanín (3), Tomás (6), Sarmiento (1), Romero (5), Igropulo (1) –set inicial– Pérez de Vargas (ps), Entrerríos (1), Sorhaindo (5), Ugalde (2), Nagy (1), Jernemyr (-), Rutenka (4).

Parcials (cada cinc minuts): 3-3, 4-5, 5-6, 7-8, 8-12, 11-16 (descans); 14-18, 14-24, 16-27, 19-29, 22-33, 24-36 (final)

Àrbitres: Escudero i Escudero

Amb el suport del seu públic, que ha estat molt a sobre des del primer minut, el Conca 2016 ha buscat mantenir lligat el Barça Borges. La pista de Sargal ha complert amb la seva missió. Però el primer equip d’handbol estava avisat. Els blaugranes no s’han deixat intimidar i han esperat el seu moment. Ja abans del descans la diferència ha estat de sis gols de màxima (10-16). Però en el segon temps s’ha superat la desena.

La defensa, que ha forçat moltes pèrdues del Conca (tantes com 15), i els contraatacs (la meitat dels 36 gols del Barça han estat per velocitat), han estat les claus del triomf d’un Barça Borges superior i que continua amb quatre punts d’avantatge respecte del Ciudad Real.

Un Conca descarat

El fet d’haver perdut només tres partits a casa és un gran indicador del potencial dels de Zupo Equisoain. El pavelló de Sargal és un dels escenaris més complicats de l’Asobal i els blaugranes ho sabien.

L’arrencada del partit ha estat intensa. Romero ha armat el braç i ha clavat el primer gol en 24 segons. Però la potència local ha estat també decisiva. Amb Corzo liderant els castellans (vuit gols pel cubà i màxim realitzador del partit), el Conca no s’ha deixat anar. Amb diferències d’un i dos gols, això sí a favor del Barça, els de Pascual han pogut obrir escletxa en el moment en què han forçat un pèl més en defensa.

Dos contraatacs consecutius, un de Juanín García de passada de Víctor Tomás, i un altre de Víctor Tomás després d'una assistència de Juanín –i les dues accions després d’aturades de Saric–, han posat tres gols per sobre el Barça (7-10). Rutenka i Sorhaindo, amb bons moviments, han augmentat la diferència a quatre, obligant Equisoain a demanar un minut de temps mort.

Però les indicacions de l’entrenador del Conca no han servit per eixugar un marcador que ha estat d’11-16 al descans. Uns segons abans, Víctor Tomás havia posat la màxima renda amb sis gols.

Joc ràpid, contundent i d’equip

L’embranzida que ha pres el Barça en la segona part del primer temps ha continuat a la represa. Els primers 15 minuts del segon període han estat brillants. Defensivament el Conca s’ha estavellat en el mur del 6:0 blaugrana. I al contraatac, els visitants l’han desorientat. El francès Sorhaindo ha tingut minuts estel·lars en atac, amb accions molt ràpides i efectives.

També la tècnica de Jesper Noddesbo ha fet rebufar el públic local per la incapacitat d’aturar rosques imparables.

El bon paper de Saric també ha tingut premi. I aquest ha estat donar-li descans i posant a la porteria Gonzalo Pérez de Vargas que, en la primera intervenció, ha aturat una forta rematada.

El júnior ha acabat amb una estadística de tres aturades en deu llançaments. Més que destacable en 15 minuts a la pista. I mentre els seus companys forçaven les pèrdues del rival, en atac el ritme no ha afluixat, I el resultat definitiu, quan quedaven dos minuts per a la conclusió, ha estat de 23-36. La 22a victòria a l’Asobal s’ha tancat en un 24-36.