Una victòria més, un pas menys (35-25)

16.03.2011 22:47

Una victòria més; queda un pas menys (35-25)

Llorenç Tarrés

El Barça Borges segueix sumant victòries a l’Asobal. L’última l’ha aconseguit aquest dimecres al Palau davant un Amaya Sport San Antonio que sempre ha anat per darrere en el marcador. Bon partit i liderat reforçat.

La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 35
AMAYA SPORT SAN ANTONIO, 25

FC Barcelona Borges (18+17):
Saric (Pérez de Vargas); Víctor Tomás (1), Nagy (4), Noddesbo (1), Sorhaindo (5), Sarmiento (5), Juanín (6) -set inicial-, Iker Romero (3), Igropulo (2,1p.), Raúl Entrerríos (2), Oneto (2), Rocas (2) i Ugalde (2)

Amaya Sport San Antonio (12+13): Lucau (Ristanovic); Agirrezabalaga (3), Humet (1), Guardiola, Mindeguía (2), Rasic (5, 3p.), Crowley (1) -set inicial-, Vargas, Eloy González (4), Sevaljevic (1), Meoki, Víctor Alvárez (7) i Borragán (1).

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 7-4, 11-6, 13-7, 16-10, 18-12 (descans), 21-12, 23-17, 25-18, 27-21, 31-24 i 35-25 (final).

Àrbitres: Merino i Moyano.

Pavelló: Palau Blaugrana. 1.521 espectadors.

Al descans els blaugranes ja guanyaven per sis gols de diferència: 18-12, després d’un primer temps sòlid i en què han destacat Nagy, amb quatre gols, i les accions de Juanín García. A la represa els blaugranes no han donat marge a la reacció navarresa i han certificat la 21a victòria en 21 partits. Un pas més en el camí cap a la Lliga.

Tots els jugadors de pista han marcat algun gol, símptoma inequívoc que l’equip ha estat mentalitzat i encertat. El tècnic Xavi Pascual, que ha comptat amb la baixa de Sjöstrand, ha pogut dosificar els seus homes i fins i tot donar descans a dues peces importants com són Rutenka i Jernemyr, un jugador imprescindible en els plans del tècnic.

Sentencien només començar

Es pot ben dir que el partit ha quedat resolt en els primers compassos. El Barça Borges ha ofert galons de líder i això ha espantat un San Antonio que no ha rebut cap opció per part del rival. Després d’un inici esperançador dels visitants, tot ha quedat en foc d’encenalls i la diferència entre un i altre equip ràpidament ha quedat al descobert.

2011-03-16_FCB_BORGES_-_AMAYA_SPORT_SAN_ANTONIO_027.JPGEls locals han ofert un recital des dels extrems i un encert espectacular des de la primera línia. Nagy i Iker han esmicolat la defensa rival i del 2-2 inicial s’ha passat ràpidament a un 8-4. El San Antonio ha canviat el porter (Lucau ha marxat amb un balanç de zero aturades en vuit llançaments), però al primer atac Iker Romero ha demostrat que el seu problema no era sota pals sinó al davant, on un Barça Borges afamat com el primer dia volia sumar una nova victòria.

Ni els canvis defensius dels d’Azpezetxea han frenat un equip blaugrana que fins i tot en les segones opcions acabava en gol tots i cadascun dels seus atacs. Els navarresos, massa tous, han vist com el seu rival ràpidament s’escapava, ja fos en atacs estàtics o en contraatacs de llibre, on Juanín i Víctor Tomás han tornat a donar una lliçó. Només uns últims minuts d’inspiració de la mà de Víctor Álvarez ha frenat la caiguda lliure, deixant el 18-12 al marcador.

Defensa, rotacions i Gonzalo

El segon temps ha començat amb una enorme aturada d’un Saric que també ha estat al nivell habitual. El porter demanava intensitat als seus companys per no deixar entrar al partit al rival i els companys han estrenat la represa amb una defensa 6-0 inexpugnable, un autèntic mur de color blaugrana. Les ràpides transicions han fet la resta i han fet créixer l’avantatge fins als 9 gols (21-12).

Una certa reacció visitant, acompanyada del lògic relaxament i algunes pèrdues de pilota, han ajustat una mica el resultat, però el Barça Borges, amb moltes rotacions, ha tornat a prémer l’accelerador per acabar el partit amb la màxima diferència sobre la botzina final: 35-25. En aquests últims minuts, l’aparició del porter Gonzalo Pérez de Vargas ha acabat d’arrodonir la festa d’un equip culer que fa un pas més i al qual queda un pas menys.