Victòria de prestigi a Eslovènia (27-30)

05.03.2011 19:47

Llorenç Tarrés

El Barça Borges no es jugava res a la pista de l’històric Celje, però, tot i això, ha estat capaç d’aconseguir el triomf. El conjunt de Xavi Pascual ha arribat al descans amb un gol d’avantatge i ha certificat la victòria en el segon temps.

La fitxa del partit
CELJE PIVOVARNA, 27
FC BARCELONA BORGES, 30

Celje Pivovarna (15+12):
Alilovic; Marguc (10, 3p.), Metlitic (7), Prieto (0), Poklar (1), Rnic (-), Koksharov (-), Potocnic (-), Poteko (-), Mlakar (2), Razgor (4, 1p.), Toskic (3), Ranevski (-) i Lesjak (p.s.).

FC Barcelona Borges (16+14): Saric; Víctor Tomás (2), Nagy (3), Sorhaindo (2), Sarmiento (1), Rutenka (6, 1p.), Ugalde (3), Noddesbo (4), Raúl Entrerríos (3), Juanin (5), Rocas (1), Oneto (-), Igropulo (-) i Sjostrand (p.s.).

Parcials cada cinc minuts: 2-4, 5-6, 8-9, 8-11, 12-13, 15-16 (descans); 17-18, 20-21, 22-22, 23-25, 25-28 i 27-30 (final).

Àrbitres: Claus Pedersen Gramm (DIN) i Henrik Mortensen (DIN).

Pavelló: Zlatorog de Celje (Eslovènia). Uns 6.000 espectadors.

Els blaugranes acaben la lligueta de grups de la Champions en tercera posició, darrere del Kiel i el Rhein Neckar Löwen, i ja esperen rival per als vuitens de final. L’equip blaugrana ha demostrat el seu bon estat de forma i ha aconseguit una victòria molt treballada que, més que dos punts, val prestigi.

I és que al davant hi havia un Celje que es jugava el tot o res. Un Celje intens, que es desesperava veient el bon Barça Borges que tenia al davant i les notícies que li arribaven de França, on el Chambéry superava el Rhein Neckar Löwen, dues combinacions que el deixaven fora de la màxima competició internacional, com així ha acabat passant.

Ràpids contraatacs

Tot i els esforços del bon porter Alilovic i els gols del jove Gasper Marluc, els visitants han començat marcant el ritme gràcies a la seva bona defensa, que ha generat ràpids contraatacs. La diferència blaugrana era constant, sempre 1 o 2 gols per sobre, per marcar territori.

Dues aturades enormes de Saric en una mateixa acció i dos gols consecutius de Sorhaindo han donat el màxim avantatge als blaugranes (8-12). Miro Pozun s’ha vist obligat a demanar temps mort, veient que el partit s’escapava, i la reacció local (de la mà d’un inspirat Marguc) ha deixat el partit ben igualat al descans (15-16). Juanín, Entrerríos i Rocas han estat decisius en aquest tram.

Treballat segon temps

En la segona meitat, la igualtat ha predominat durant molts minuts, amb un Celje lluitador que intentava evitar que el Barça Borges s’escapés. Alilovic ha tornat a aparèixer i els locals s’han posat per davant en el minut 46 (23-22). Xavi Pascual ha frenat els millors minuts locals amb un temps mort i recuperant una sòlida defensa 6-0, amb tres torres a l’eix (Sorhaindo, Noddesbo i Oneto).

Un parcial de 0-4, amb un Juanín sensacional, i un Saric demanant la seva quota habitual de protagonisme, ha tornat el Barça Borges al davant. Un domini que ja no ha tornat a deixar. L’última fogonada de Marguc (ha acabat amb 10 gols) ha servit per deixar l’emoció al màxim nivell (27-28), però dos gols de Rutenka al que va ser el seu equip durant quatre temporades ha sentenciat el partit amb el 27-30 final.