El Barça Borges posa pressió al Ciudad Real (30-38)

01.03.2011 22:29

Llorenç Tarrés

Amb la victòria d’aquest dimarts a la pista del Quabit Guadalajara, el conjunt de Xavi Pascual obliga els manxecs a no fallar diumenge a la difícil pista del CAI Aragó. És la vintena victòria blaugrana en vint partits.

La fitxa del partit
QUABIT BM GUADALAJARA, 30
FC BARCELONA BORGES, 38

Quabit BM Guadalajara (14+16):
Oliva, Mateu (2), Reig (2), Fontenla (3), Redondo, Basmalis, Agustín (3), Dzokic, Suárez (3), Epeldegui (3), De la Salud (6), Rudovic (8), Valles i Gómez.

FC Barcelona Borges (19+19): Sjöstrand, Noddesbo (3), Juanín (9), Víctor Tomás (8), Entrerríos (4), Sorhaindo, Dani Sarmiento (3), Iker Romero, Nagy (8), Jernemyr, Rutenka (3), Oneto, Igropulo i Saric.

Parcials cada cinc minuts: 1-5, 2-7, 4-10, 7-13, 11-15, 14-19 (descans), 18-21, 21-26, 24-28, 25-30, 28-32, 30-38 (final).

Àrbitres: García Rodríguez i Fernández Pérez.

Pavelló: Multiusos de Guadalajara.
La trajectòria del Barça Borges a la Lliga Asobal segueix sense màcula. Un impecable 20 de 20 deixa l’equip de Pascual en el primer lloc de la taula, ara amb quatre punts de marge respecte l’immediat perseguidor, un Ciudad Real que té un partit pendent, el que jugarà diumenge a Saragossa. Un duel complicat i que haurà d’afrontar amb la pressió afegida que aquest dimarts li han enviat els blaugranes. Un líder sòlid en què aquest cop han estat els extrems Víctor Tomás i Juanín i el capità Nagy els que s'han mostrat molt encertats.

Domini de bon principi

Un parcial d’1-5 per començar el partit ha deixat clar que els barcelonistes no volien donar marge a la sorpresa. Cap opció per a un rival sempre enganxós, sense res a perdre i que comptava amb el suport d’una afició entregada, en la línia de les últimes setmanes, en què l’equip està mostrant una imatge de molta regularitat i contundència.

Els de Pascual han passat per sobre del conjunt de Fernando Bolea i no han deixat d’ampliar el seu avantatge amb comoditat: 2-8, 4-11, 5-13... L’encert ofensiu de Nagy, Juanín i Noddesbo ha estat massa obstacle per als castellans, que no trobaven la manera de frenar l’atac d’un Barça Borges amb molta embranzida gràcies a les últimes victòries.

Uns minuts d’inspiració local i cert relaxament blaugrana han ajustat el marcador fins el 13-16, però l’alè rival ha estat un avís que el Barça Borges ha entès i ha corregit ràpidament. Un parcial final d’1-3 ha deixat el marcador en un favorable 14-19 al descans.

Rudovic manté l’esperança local

Laszlo Nagy i Victor Tomás han mantingut els blaugranes amb avantatge al començament de la segona meitat, uns minuts en què l’empenta dels castellans i l’encert del canoner montenegrí Rudovic (8 gols) ha posat en moltes dificultats els de Xavi Pascual. El resultat s’ha tornat a ajustar: 20-23.

Però novament l’equip blaugrana ha respost amb serenitat. Sempre per davant en el marcador, el Barça Borges ha mantingut la tranquil•litat i als últims minuts ha clavat l’estocada final. Del 30-34 al 30-38 final. Els blaugranes sumen una nova victòria i fan un pas més cap al títol. Comença el compte enrere. Resten deu jornades. Deu finals.