Arriba la dinovena victòria (33-24)

23.02.2011 22:01

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha sumat una nova victòria a l’Asobal i s’ha espolsat una setmana més la pressió del Ciudad Real per seguir al capdavant de la Lliga. Els de Xavi Pascual han superat el sempre difícil CAI Aragó.

La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 33
CAI BM ARAGÓ, 24

FC Barcelona Borges (17+16):
Saric (Sjöstrand, p.s); Noddesbo (4), Victor Tomàs (3), Raúl Entrerríos (3), Sorhaindo (2), Sarmiento (3), Ugalde (3), Iker Romero (2), Nagy (8), Jernemyr (-), Rutenka (4), Albert Rocas (1) i Igropulo (-).

CAI BM Aragó (13+11): Malumbres (Pablo Hernández p.s); Sorli (-), Maqueda (-), Val (-), Stankovic (4), Grebenar (1), Larsson (1), Demetrio Lozano (6); Stojanovic (-); Sergio Ruíz (1); Masachs (3, 1p), Cartón (5, 1p) i Arrhenius (3).

Parcials cada cinc minuts: 2-1, 5-2, 9-4, 10-7, 14-9, 17-13 (descans), 20-17, 22-20, 25-20, 28-22, 30-23 i 33-24 (final).

Àrbitres: Gude Prego i Gude Prego.

Pavelló: Palau Blaugrana. Uns 1.500 espectadors.

Dinou victòries en dinou jornades és el balanç fins ara del conjunt blaugrana, que segueix sense cometre cap error a la competició domèstica. I això que al davant aquest cop hi havia un dels conjunts que més li complica sempre les coses, un CAI Aragó que només ha manat amb el 0-1 inicial però que fins els minuts finals no ha perdut mai de vista els barcelonistes. Un partit que ha servit per tornar a veure Victor Tomàs al Palau. L’extrem català ha aportat tres gols a la victòria de l’equip.

Sempre per davant

El Barça Borges ha tardat quatre minuts en marcar el primer gol, fruit del treball d’anticipació de la defensa aragonesa i les aturades del veterà porter Malumbres. A l’altra porteria, Saric s’ha mostrat enorme de bon principi i el partit ha començat per tant amb un intercanvi moderat de cops.

El que sí ha colpejat ha estat Laszlo Nagy. El capità blaugrana ha començat fort, amb tres dels primers quatre gols locals. Gràcies a ell i a les aturades de Saric (9 de mèrit al primer temps), el CAI només ha aconseguit dos gols en els primers 13 minuts de joc, temps en què el Barça Borges ha pogut marcar les primeres diferències (6-2).

La desesperació de Malumbres era fidel reflex del que s’estava veient sobre la pista. El Barça Borges, sense estridències, ha agafat el màxim avantatge: +4. En tot cas, les constants inferioritats no han deixat marxar del tot els locals davant un rival que ha donat la sensació que no acabava d’entrar al partit però que tampoc se’n desenganxava. Al descans, els de Pascual manaven per la mateixa diferència: 17-13.

El CAI Aragó, a l’aguait

2011-02-23_FCB_BORGES_-_CAI_BM_ARAGON_007.jpgEl segon temps ha començat de la mateixa manera, amb un gol de Nagy (el seu sisè) i amb els blaugranes marcant el ritme i esperant el moment per trencar definitivament la resistència rival. No obstant, l’exblaugrana Demetrio Lozano, que ha estat ovacionat durant la presentació dels equips, mantenia el seu equip a distància amenaçadora, i ha liderat uns minuts en què el CAI Aragó fins i tot s’ha acostat a només dos gols: 22-20.

Al Barça Borges li agrada córrer i el CAI no li ha permès pràcticament cap contraatac directe, cosa que ha alimentat la sensació que el partit seguia obert. Però Nagy ha seguit amb un alt percentatge d’encert i en un obrir i tancar d’ulls ha recuperat el coixí de cinc gols (25-20). L’hongarès ha igualat el seu rècord golejador de la temporada amb 8 gols.

El Barça Borges ha arribat als set gols d’avantatge a deu minuts del final, i malgrat dues noves exclusions seguides, l’equip ja no ha cedit cap opció més al rival. Saric ha arribat a la vintena d’aturades per a desesperació dels rivals i els de Pascual han tingut un final plàcid en què l’únic ensurt l’ha protagonitzat Iker Romero en una lletja caiguda. Al final, el 33-24 ha estat el màxim avantatge blaugrana en tot el partit.