Sorhaindo, un altre cop campió del món (37-35)

30.01.2011 19:29

La selecció francesa s’ha adjudicat aquesta tarda el títol de campió del Mundial de Suècia després de batre la Dinamarca de Noddesbo a la gran final. És el quart títol de la història, el segon consecutiu, per al combinat gal.

El Mundial de Suècia ha tancat les seves portes i ho ha fet proclamant campiona la millor selecció dels últims anys. França, amb el pivot del Barça Borges Cedric Sorhaindo, s’ha endut el títol en una final intensa i que s’ha hagut de decidir a la pròrroga.

La solvència francesa en els moments decisius els ha donat el triomf davant un combinat danès jove i descarat però al que li ha faltat saber jugar els minuts finals. Ni tan sols ha calgut la millor versió del porter Omeyer, tot un col·leccionista de títols però que avui no ha brillat com en ell és costum. La defensa francesa, amb Dinart, Gille i Sorhaindo a l’eix, ha estat suficient per parar el millor atac del campionat, i Karabatic, amb deu gols, ha estat el gran executor de l’atac francès.

Hansen i Landin impulsen els danesos

Sorhaindo_amb_Franxa.jpgTambé ha marcat 10 gols Mikkel Hansen, màxim golejador del Mundial amb 78 dianes. L’ex del Barça Borges i les aturades increïbles del porter Niklas Landin han mantingut els danesos sempre a prop del seu rival. França ha dominat durant molts minuts però mai no s’ha desenganxat i quan Landin s’ha rebel·lat, Dinamarca, amb 3 gols de Noddesbo, ha entrat de ple a la lluita.

Un gol a dos segons del final de Bo Spellerberg ha forçat la pròrroga davant l’alegria de l’afició danesa, però al temps afegit el conjunt de Claude Onesta ha imposat el seu talent i les virtuts d’equip campió per certificar un nou èxit. França, que ha enllaçat els títols dels Jocs Olímpics (2008), Europeu (2009) i dos Mundials (2008 i 2011), segueix fent gran la seva llegenda.
La fitxa del partit
FRANÇA, 37
DINAMARCA, 35

França:
Omeyer; Abalo (5), Barachet (3), Dinart,Gille (4), Fernandez (5, 1p), Guigou (7, 2p) -set inicial-, Karaboue (ps), Joli (1p), Karabatic (10), Junillon, Accambray (2), Honrubia, Bingo, Sorhaindo i Bosquet.

Dinamarca: Landin; Lindberg (3), Sondergaard, Spellerberg (4), Hansen (10), Eggert (3, 1p), Toft Hansen -set inicial-, Rasmussen (ps), Christiansen (1), Boesen (2), Lauge, Lars Christiansen (5, 2p), Knudsen (2), Noddesbo (3), Svan Hansen i Nielsen.

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 5-3, 8-6, 9-9, 13-10, 15-12 (descans) 18-15, 21-18, 23-21, 25-25, 29-27, 31-31 (final) 34-33 (1ª part pròrroga) 37-35 (final).

Àrbitres: Raluy i Sabroso (Espanya).

Pavelló: Malmoe Arena. Uns 12.000 espectadors.