Al Mundial d’handbol, guanyen tots

23.01.2011 10:50

Els 10 jugadors blaugrana van sumar victòries en la jornada de dissabte. Tant els nou que lluiten per entrar a semifinals, com Oneto, que juga per les darreres posicions del mundial, van veure com el triomf afavoria les seves seleccions.

Els cinc blaugranes d’Espanya van vèncer per 32 a 27 Noruega. Per la seva part, Suècia, amb Jernemyr i Sjostrand, es va desfer de Sèrbia per 24 a 28. Xile va guanyar el seu primer partit al Mundial davant Austràlia per 21 a 29. Noddesbo, amb Dinamarca, va vèncer Polònia per 28 a 27 i la selecció francesa de Sornaindo, es va imposar a Hongria per 37-24.

La meitat del triomf

Els cinc blaugranes que estant jugant amb la selecció espanyola han marcat la meitat de gols, setze, del combinat estatal en la victòria per 32 a 27 que ha aconseguit davant Noruega. Espanya ha tingut el partit controlat en tot moment i el triomf deixa els homes de Valero Rivera en una situació optima per seguir lluitant per les semifinals.

Entre els blaugranes, cal destacar l’actuació de Romero, amb 7 gols. Ugalde amb 3, Entrerríos amb 3, Rocas amb 2 gols i Juanín García amb 1 han estat els golejadors del Barça Borges.

Oneto guanya el primer partit al Mundial

Victòria històrica de Xile davant Austràlia per 21 a 29. Gràcies a una bona defensa en la primera part, que ha deixat els australians amb 6 gols, la selecció d’Oneto ha obtingut la seva primera victòria en un campionat del món d’handbol.

Oneto i els seus companys jugaran per la 21a i 22a plaça davant Brasil.

Sjöstrand, espectacular

El porter suec del Barça Borges, Joahn Sjöstrand, ha estat una peça clau en el triomf de la selecció sueca davant Sèrbia per 24 a 28. Sjöstrand ha estat a un nivell excel•lent aturant el 48% de pilotes que han arribat a la seva porteria.

L’altre blaugrana que juga amb Suècia, Magnus Jernemyr, ha disputat 31 minuts en defensa i, com és habitual en ell, ha sigut un jugador clau en els esquemes defensius dels nòrdics.

Dinamarca pateix i França guanya clarament

En un final d'infart, la Dinamarca de Jesper Noddesbo va superar Polònia i ja suma sis triomfs consecutius. Els danesos van comptar amb la sort dels campions i amb Niklas Landin, el seu porter, que va estar superb, sobretot a la primera part. Al segon temps el partit es va ajustar molt. Els polonesos van collar al rival però l'encert final de Hans Lindbergh va assegurar un triomf més patit de que prometia el partit.

En canvi la França de Sorhaindo va encarrilar el partit contra Hongria en el moment en què Thierry Omeyer va cedir el seu lloc a Daoude Karaboue. A partir d'aquí, enfrontament plàcid per sumar un nou triomf.