Sorpreses de signe diferent al Mundial

19.01.2011 10:47

La cara i la creu per als blaugranes que estan disputant el Mundial de Suècia. La cara, l’empat d’Oneto amb Xile. La creu, la derrota de Jernemyr i Sjöstrand, amb Suècia, davant Argentina per 22 a 27.

I és que els dos resultats poden considerar-se sorprenents. La derrota de l’amfitriona Suècia davant Argentina i l’empat de Xile, que ho feia davant una selecció més experimentada en campionats internacionals com és Eslovàquia.

Argentina fa caure Suècia

El domini en el marcador dels argentins ha estat des dels primers minuts del partit. Basant el seu joc en una defensa poderosa, Argentina ha aconseguit tallar el joc ofensiu de Suècia.

2010-08-02_ENTRENAMIENTO_FCB_BORGES_007.jpgA la fi de la primera part, els argentins ja dominaven el marcador per 10 a 12. Malgrat els esforços dels locals per retallar la diferència, els sud-americans han mantingut i han ampliat la diferència fins als definitius 5 gols finals.

El pivot blaugrana Magnus Jernemyr ha estat el jugador més sòlid de la defensa sueca. Ha estat trenta minuts sobre la pista i s’ha convertit en el jugador que més pilotes ha recuperat: dues, en el partit.

Johan Sjöstrand ha jugat poc més de 48 minuts i ha realitzat un 39% d'aturades en els llançaments d’Argentina. Sjöstrand ha aturat un penal i el seu millor percentatge ha estat en les aturades dels llançaments des de l’extrem, amb un 60% d’encert.

Xile aconsegueix el primer punt

L’empat a 29 de Xile davant Eslovàquia ha donat a la selecció sud-americana, on juga el blaugrana Marco Antonio Oneto, el seu primer punt al Mundial de Suècia. Però Xile ha tingut l’oportunitat de sumar la primera victòria.

L’equip d’Oneto ha dominat Eslovàquia durant tot el partit. Avantatges de tres i quatre gols, favorables a Xile, han presidit el marcador durant la primera meitat. Una primera meitat que ha finalitzat amb 15 a 12 favorable als xilens.

Però la victòria se li ha escapat a Xile en el darrer minut. Oneto i els seus companys han entrat en un decisiu minut amb dos gols amb els quals s'han posat davant dels eslovacs. Un gol de l’eslovac Kopco ha posat el 29 a 28 en el marcador i l’empat definitiu l’ha fet Sulc, en el darrer segon de joc. Oneto ha marcat amb 5 gols en 54 minuts de joc.
Oneto va fer cinc gols en l'empat de Xile amb Eslovàquia. (Fotos: Arxiu FCB)