20.12.2009 21:14

Tercer títol de la temporada (34-33)

Verònica Díez (Enviada especial)

El FC Barcelona Borges ha guanyat la Copa Asobal, el tercer títol dels blaugranes aquesta temporada. A la pròrroga els de Xavi Pascual han sabut mantenir el cap fred i David Barrufet ha estat esplèndid.

Un gol de Víctor Tomás quan faltaven 21 segons per a la conclusió ha valgut per mantenir l'empat a 29 amb el qual, finalment, han acabat els 60 minuts de joc. En el temps de descompte, primers cinc minuts d'igualtat extrema. En el segon temps de la pròrroga, David Barrufet ha estat determinant a la porteria, en moments de tensió, ja que els àrbitres han acabat ensenyant 12 exclusions als blaugranes.

El Barça Borges guanya el tercer títol de la temporada 2009/10 i dos d'ells els ha aconseguit derrotant el Ciudad Real: Supercopa i Copa Asobal. El primer de tots va ser la Lliga dels Pirineus.

Les exclusions marquen la primera meitat

071.JPGCom ja es preveia, el partit ha estat d'alta tensió. Tots dos equips han sortit molt concentrats a la pista i molt cauts a l'hora de prendre decisions a la pista. El FC Barcelona Borges ha estat el més eficient i amb una defensa molt agressiva i basculant molt bé des dels sis metres ha dificultat el gol al Ciudad Real. Per la seva banda, els manxecs no s'han trobat còmodes en defensa durant els primers minuts i la bona actuació d’Abalo en atac no ha pogut amb un Barça explosiu que ha marcat un 3 a 0 que deixava l'electrònic en 5 a 2.

Llavors han començat a arribar les exclusions per al conjunt blaugrana, que n’ha rebut set en aquest primer període. La rigurositat arbitral amb la defensa de l'equip català ha passat factura. En un principi, els de Xavi Pascual han sabut mantenir el tipus jugant amb en inferioritat i, fins i tot, se n’han anat de quatre gols (9-5) gràcies sobretot a un joc dinàmic i veloç en atac. Al minut 20, Kallman, que ha estat un cop més un dels pitjors malsons del FC Barcelona, amb tres gols consecutius ha posat en dificultats els blaugranes (12-10). Poc després, el seu company Sabater empataria a 12 l'enfrontament quan faltaven tres minuts per al final. Al descans s'ha arribat amb un 14 a 13.

Màxima tensió fins al final

El FC Barcelona ha començat la segona meitat amb un home menys després de l'expulsió de Magnus Jernemyr abans d'arribar al descans. Per si jugar amb un menys no tingués dificultat, el Ciudad Real ha col•locat una autèntica muralla sota els pals anomenada Hombrados. El porter s'ha convertit en el talismà de l'equip i ha estat el que ha permès als manxecs mantenir la mínima diferència aconseguida per primera vegada en el minut 5 i gràcies a un gol d’Aguinagalde. Però Igropulo encara tenia molt a dir i ha enfundat la seva esquerra per batre el seu rival. El rus, juntament amb Víctor Tomàs i Cristian Ugalde, han portat l'equip a tenir de nou el comandament.

FINAL_008.JPGLes coses han anat bé fins al minut 24, quan el Ciudad Real ha marcat el 25 a 26. Màxima tensió fins a l'últim segon. Garabaya ha hagut d'abandonar la pista després de rebre la seva tercera exclusió.

El partit s'ha ajustat moltíssim tant, que s'ha hagut de recórrer a la pròrroga després que Víctor Tomás empatés el partit a 29-21 segons per al final.

La pròrroga decideix

Els primers cinc minuts del temps de descompta no han servit a cap dels dos equips per aconseguir l'avantatge en el marcador. El Barça ha tingut com a millor home Ugalde, que ha estat intractable en l'atac posicional i fins i tot s'ha atrevit a jugar des de la posició de pivot, a desdoblar. Ell ha estat l'encarregat de fer el 32-32 al final d'aquest primer temps.

A la segona part, David Barrufet ha avortat els intents del Ciudad Real, tot i tenir a primeres espases a la pista. Quan faltaven quatre segons, el capità ha parat el gol que podria haver posat un 34-34 en el marcador. Per tant, Barrufet ha aturat l'última pilota, la qual cosa ha significat l’obtenció de la Copa Asobal per als blaugranes.

FC BARCELONA BORGES, 34
CIUDAD REAL, 33

FC Barcelona Borges (14+15+5):
Saric (Barrufet), Tomás (6), Garabaya (1), Sarmiento (4), Ugalde (5), Rutenka (7), Igropulo (8) – set inicial – Romero (-), Nagy (1), Boldsen (-), Hansen (-), Oneto (2)

Ciudad Real (13+16+4): Sterbik (Hombrados), Kallman (5), Abalo (9), Metlicic (5), Rodríguez Vaquero (-), Morros (1), Dinart (-) – set inicial – Fernández (-), Evdokimov (-), Aguinagalde (6), Davis (1), García Parrondo (3), Entrerríos (3)

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 6-4, 10-6, 11-7, 12-11, 14-13 (descans), 15-15, 18-19, 22-21, 25-22, 27-26, 29-29 (final).

Pròrroga: 32-32 (1a part), 34-33 (2a part)

Àrbitres: Martín Franco i Monroy Rodríguez