19.12.2009 19:33

A la final amb esforç (28-32)

Verònica Díez (Enviada especial)

La final de la Copa Asobal ja té el seu primer finalista: el FC Barcelona. El Barça Borges ha guanyat el Reyno de Navarra San Antonio, això sí, amb molt d’esforç, sobretot durant la primera meitat.

Una vegada més el Barcelona s'ha classificat per a jugar la final d'aquesta competició. Aquest diumenge serà la final (19.15 hores). Per a aconseguir jugar aquest partit l'equip de Xavi Pascual ha hagut de treballar la seva victòria davant un San Antonio molt agressiu i lluitador durant els 60 minuts. Després d'arribar al descans amb un ajustat 15 a 16, el Barça ha usat tota les seves armes per a acabar amb els de Navarra.

Costa entrar en el partit

El Barça Borges no ho ha tingut fàcil durant la primera meitat per col•locar-se per davant en el marcador. La bona combinació amb el pivot, en aquest cas Guardiola, i un inspirat Aguirrezabalaga, han fet que el San Antonio aconseguís els primers avantatges en el marcador. Als blaugranes els ha costat entrar en el partit. L'eficàcia dels llançaments dels de Chechu Villaldea ha estat elevada. En el minut 7, Guardiola posava el seu equip per primera vegada a dos gols del FC Barcelona (6-4). Aquesta diferència s'ha mantingut fins al minut 20, amb l'entrada de Rutenka que, juntament amb el reforç en la defensa de Boldsen i l'entrada a la pista d’Igropulo, han realçat l'equip. Juanín García, que ha estat intractable tant en l'atac posicional com en el contraatac, ha avançat el Barça amb el 12 a 13. Això ha donat una injecció de moral als blaugranes, que aviat han augmentat els avantatges fins als tres gols amb el 13 a 16. Finalment, s'ha arribat al descans amb un 15 a 19 .

Defensa, porteria i contraatac

Aquestes són les tres armes del FC Barcelona i aquestes són les que ha utilitzat durant el segon període per a empetitir el seu rival. Durant els primers minuts s'ha mantingut la igualtat en el marcador. Els blaugranes han anat escalfant motors. La defensa del Barça s'ha convertit en un seriós problema per al San Antonio que, si aconseguia llançar a porteria per sobre de la barrera blaugrana, Daniel Saric li estava esperant sota els pals. El porter del Barça ha estat superb, igual que el seu company Juanín García, que ha corregut com ningú al contraatac. A poc a poc, els de Barcelona han controlat el partit i han aconseguit diferències de fins a cinc gols amb el 23 a 28. Les coses s'han posat una mica tenses en els últims tres minuts, quan Aguirrezabalaga ha marcat el 26 a 29 i Igropulo ha estat expulsat. El San Antonio ha retallat distàncies amb el 27 a 29, però el 28 a 31 de Sarment quan faltava un minut per al final ha estat decisiu.

REYNO DE NAVARRA, 28
FC BARCELONA BORGES, 32

Reyno de Navarra (15+13):
Besirevic, Guardiola (7), Vargas (-), Dominikovic (-), Besirevic (-), Jurkiewicz (4), Nikcevic (2), Aguirrezabalaga (7) – set inicial – Mindegía (1), Ruesga (-), Urdiales (-), Malmagro (7), Álvarez (-), Nikolic (-)

FC Barcelona Borges (16+16): Barrufet (Saric), García (9), Romero (6), Nagy (5), Hansen (2), Rocas (3), Oneto (1) – set inicial – Noddesbol (1), Sarmiento (2), Jernemyr (-), Rutenka (4), Boldsen (-), Igropulo (1)

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 7-6, 10-8, 12-10, 13-14, 15-16 (descans), 17-19, 18-21, 21-24, 23-27, 23-29, 28-32 (final)

Àrbitres: Ríos Martín i García Mosquera